Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέη του Oscar Wilde στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής

Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέη του Oscar Wilde στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής
Ξεκίνησαν οι παραστάσεις για το υπέροχο δημιούργημα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας «Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέη» του κορυφαίου συγγραφέα

Oscar Wilde, που παρουσιάζεται από την Ομάδα «Πότε...;» σε διασκευή Ροζίτας Σώκου και σκηνοθεσία Ελένης Δούναβη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής».

 

Εκατόν είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τη “Γέννηση” του Ντόριαν Γκρέη

Ο Oscar Wilde, κορυφαίος συγγραφέας εκπρόσωπος του ρεύματος των Εστέτ και των παρακμιακών, δημιούργησε ένα σύμβολο αιώνιας νιότης και ομορφιάς ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου, που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να σαγηνεύει θεατές και αναγνώστες και να προσφέρεται για συνεχείς ανακαλύψεις και επανανακαλύψεις.


Το έργο , άκρως συμβολικό κινούμενο σε πολλαπλά επίπεδα, κατέρχεται στα ενδότερα της ατομικότητος και ανασύρει από εκεί τη σκοτεινή και αφιλόξενη πλευρά της ανθρώπινης μοίρας. Είναι ένας ύμνος κατακόρυφος για την αθωότητα της αμαρτίας και το παιχνίδι της ηδονής.


Για τη ζωή δίχως φραγμούς και δίχως πένθος.  Ένα ρήγμα βαθύ στο χρόνο και στο χώρο με τίμημα την ίδια την ψυχή του ήρωα.


Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1977 από το “Θέατρο Έρευνας” του Δημήτρη Ποταμίτη. Ένα υπέροχο δημιούργημα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας που μεταφέρεται ξανά στο θέατρο.


Ο Ντόριαν Γκρέη ανεβαίνει στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής και θα μας περιμένει για να μας φέρει αντιμέτωπους με την αστάθεια της ύπαρξης και τον εσωτερικό μας καθρέφτη.

 


Διασκευή: Ροζίτα Σώκου
Σκηνοθεσία: Ελένη Δούναβη
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Τσαλής
Κοστούμια: Ομάδα Πότε...?
Επιλογή μουσικής επένδυσης:  Ελένη Δούναβη
Επιμέλεια μουσικής: Μανώλης Κουτσάκης
Φωτογραφία: Νίκη Δαλιανά
Γραφιστική επιμέλεια:  Δημήτρης Δημόπουλος
Make up-Hair styling: Αναστάσης Γαραγάνης

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Τσακίρης: Ντόριαν Γκρέη
Ελένη Δούναβη: Σύμπιλ Βαίην
Γρηγόρης Σέρμπης: Χένρυ Γουόττον
Μπάμπης Λουκόπουλος: Μπάζιλ Χώλγουωρντ
Λευτέρης Βλάχος: Άλλαν Κάμπελ

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βυσσινόκηπος  του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Εμπρός
20.02.2017 11:44
Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχωφ, ανεβάζει η νεοσύστατη Ομάδα Ίριδα σε σκηνοθεσία Ερρίκου Μηλιάρη, από τις 6 Μαρτίου στο θέατρο Εμπρός για οκτώ μόνο παραστάσεις.
Δον Ζουάν, από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
23.12.2016 17:23
Ο Δον Ζουάν του Μολιέρου, αυτό το αριστούργημα του κλασικού ρεπερτορίου, ανεβαίνει στη Στέγη σε μια σύγχρονη εκδοχή από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, ενσωματώνοντας γύρω από τον πυρήνα του θραύσματα κι από άλλους Δον Ζουάν της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Ο Πατέρας του Στρίντμπεργκ, στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής
12.12.2016 15:35
Το κορυφαίο έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας» παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου, στο θέατρο «Βαφείο-Λάκης Καραλής», από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή στις 8:30 μ.μ.
Θέατρο και Εξουσία, σε σκηνοθεσία Νίκου Κούνδουρου στο Βαφείο - Λάκης Καραλής
07.11.2016 17:24
Το έργο «Θέατρο και Εξουσία» είναι μια διασκευή του Νίκου Κούνδουρου πάνω στο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ «Ο Μαίτρ και η Μαργαρίτα». Ο Νίκος Κούνδουρος και η Γιώτα Κουνδουράκη σκηνοθετούν μαζί ένα αιχμηρό πολιτικό έργο.
Το γλυκό πουλί της νιότης, του Τενεσσή Ουίλλιαμς στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
22.09.2016 16:58
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, “Το Γλυκό Πουλί της Νιότης” του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, ανεβαίνει στις 20 Οκτωβρίου στα Θέατρο Δανδουλάκη. Σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη και διασκευή/σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, η Κάτια Δανδουλάκη και μια ομάδα καλών συντελεστών έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν το υπέροχο αυτό έργο, που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία όπου κι αν έχει παιχτεί.