Η Dulce Pontes επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 22 Οκτωβρίου για δύο μεγάλες συναυλίες – αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Ennio Moriccone για να τιμήσει τη μεγάλη συνεργασία τους που είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του album “FOCUS-Ennio Moriccone & Dulce Pontes”.

Ο Ennio Moriccone σαγηνεύτηκε από το τεράστιο ταλέντο της σπουδαίας Πορτογαλίδας ερμηνεύτριας τόσο πολύ ώστε να λάβει μέρος και ο ίδιος στην ηχογράφηση.

Η φωνή της Dulce Pontes δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένο στυλ ούτε μέσα σε κάποια σύνορα – πλαίσια. Η φωνή της και ο τρόπος που τραγουδάει είναι από μόνα τους ένα είδος μουσικής. Όπως απέδειξε με τα χρόνια και τις δισκογραφικές δουλειές της η ερμηνεύτρια από την Πορτογαλία,   κάνει κάτι πολύ περισσότερο από το να επαναλαμβάνει πράγματα που ήδη έχουν γίνει. Έτσι ακόμα και όταν τραγουδάει ροκ, ποπ, fado ή κάποιο τραγούδι άλλης χώρας το στυλ της είναι μοναδικό και αλάνθαστο.

Με διεθνείς συνεργασίες στο ενεργητικό της όπως οι: Cesária Évora, Caetano Veloso, Marisa Monte, Carlos Núñez, the Chieftains, Kepa Junkera Andrea Bocelli (με το περίφημο «O Mar e Tu», ένα ντουέτο που η Dulce Pontes τραγούδησε στα Πορτογαλικά και ο Andrea Bocelli στα Ναπολιτάνικα στο άλμπουμ “Sogno”) αλλά και συμπράξεις με μεγάλους Έλληνες ερμηνευτές όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιώργος Νταλάρας, η Dulce Pontes θεωρείται άξια μια από τις πιο γνωστές και αξιόλογες καλλιτέχνες της Πορτογαλίας ενώ χαρακτηρίζεται και ως καλλιτέχνης παγκοσμίου βεληνεκούς.

Στις επερχόμενες συναυλίες της – στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 22 Οκτωβρίου– η Dulce Pontes -εκτός από συνθέσεις του Ennio Moriccone – θα ερμηνεύσει και μεγάλες επιτυχίες (που θα περιλαμβάνουν και τα περίφημα fados)  από την 20ετή καριέρα της, αφού δικαίως θεωρείται η διάδοχος της μεγάλης Amalia Rodriguez.