Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Χρίστος Τσιαμούλης, ο Νίκος Σαραγούδας και ο Haig Yazdjian στη μουσική σκηνή Αυλαία

Ο Χρίστος Τσιαμούλης, ο Νίκος Σαραγούδας και ο Haig Yazdjian στη μουσική σκηνή Αυλαία
Η μουσική σκηνή Αυλαία παρουσιάζει τον Χρίστο Τσιαμούλη, τον Νίκο Σαραγούδα και τον Haig Yazdjian για δύο Σάββατα στις

22 και 29 Οκτώβρη 2011. 

 

Ο Χρίστος Τσιαμούλης περιπλανιέται από την αρχή της ζωής του στα μονοπάτια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Ανακαλύπτει τους παλιούς σκοπούς και τα διαχρονικά στοιχεία, τα σκαλίζει, τα μελετά, τα διατηρεί σε άρτια κατάσταση, με σεβασμό και ευλάβεια, ενώ χαρίζει όλο του το μεράκι για να διατηρήσει ζωντανή και πάντα επίκαιρη την Ελληνική Μουσική Πραγματεία. (πηγή: http://www.tsiamoulis.com/startpage.html)

 

Ο Νίκος Σαραγούδας είναι ένας αυθεντικός εκπρόσωπος του παραδοσιακού και συγκεκριμένα του Σμυρναίικου τραγουδιού που έχει αφήσει τη σφραγίδα του στη μουσική και θεωρείται ένας από τους μεγάλους δασκάλους στο ούτι.

 

Αρμένιος στην καταγωγή, γεννημένος και μεγαλωμένος στη Συρία ο Haig Yazdjian ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Στην Ελλάδα ανακάλυψε τη μαγεία της ανατολίτικης μουσικής, αλλά και το όργανο με το οποίο εκφράζεται δημιουργικά, το ούτι. Η δεξιοτεχνία του στο ούτι αλλά και η ιδιαίτερη αισθαντικότητα της φωνής του τον καθιέρωσαν γρήγορα ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής jazz world σκηνής.

 

Για δύο Σάββατα 22 και 29 Οκτώβρη οι τρεις σπουδαίοι ουτίστες ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα μουσικό πέρασμα από τις συγγενικές παραδόσεις του Αιγαίου, της Σμύρνης και της Ανατολής.

 

Συμμετέχουν:
Σωκράτης Σινόπουλος: πολίτικη λύρα
Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά


Σχετικές ειδήσεις
Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz ft. Haig Yazdjian live στο Ίλιον Plus
30.12.2016 13:35
Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στο ΙΛΙΟΝ plus, μια σύμπραξη γιορτής! Η πολυσχιδής βοκαλίστα Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με τους δεξιοτέχνες συνεργάτες της Buzz Bastardz, προσκαλούν τον εκλεκτό ουτίστα και συνθέτη Haig Yazdjian και δημιουργούν μαζί αυτό που γνωρίζουν και αγαπούν, μια αυθεντική πολυσυλλεκτική μουσική διάδραση!
Haig Yazdjian + Holy Limbo live @ Ρομάντσο
14.09.2016 12:00
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 τα triphop samples των Holy Limbo συναντούν το οριεντάλ ούτι του Haig Yazdjian στο Ρομάντσο.
Haig Yazdjian + friends στο Άλικο
05.07.2016 12:57
Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στο φιλόξενο Άλικο ο Haig Yazdjian προσκαλεί τον Χάρη Λαμπράκη (νέι), και τον Γιώργο Κοντογιάννη (λύρα) σε μια μουσική συνομιλία γεμάτη εκπλήξεις.
Haig Yazdjian και Kryftό trio live στο Άλικο
28.04.2016 15:33
Το Σάββατο 7 Μαΐου στο φιλόξενο Άλικο ο Haig Yazdjian προσκαλεί τους Kryftó Trio (Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Γιώργος Κοντογιάννης, Δημήτρης Βαρελόπουλος) σε μια μουσική συνομιλία γεμάτη εκπλήξεις.
Ο Χρίστος Τζιφάκης και ο Adolfo Vega στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
17.03.2016 16:39
O κιθαρίστας και συνθέτης Χρίστος Τζιφάκις και ο Σεβιλλιάνος χορευτής του flamenco, Adolfo Vega, γιορτάζουν την άνοιξη, την Κυριακή 10 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου, πλαισιωμένοι από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών της jazz και της latin σκηνής