Στις 23 Οκτωβρίου, το Koo-Koo Live Music Bar θα φιλοξενήσει τον Άγγελο Κυπριανό και τους REMI, ένα μουσικό σχήμα που φιλοδοξεί να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην αγγλόφωνη ελληνική μουσική …

Οι Remi, με τραγουδιστή-κιθαρίστα τον τραγουδοποιό και μουσικό του δρόμου Άγγελο Κυπριανό, θα παρουσιάσουν το δίσκο τους με τίτλο Street Serenade που κυκλοφόρησε προσφάτως διαδικτυακά και διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας του συγκροτήματος.

Πρόκειται για ένα δίσκο που αποτελείται από τραγούδια ενός μουσικού του δρόμου, όπως είναι ο Άγγελος Κυπριανός και περιλαμβάνει μελωδίες folk, rock&roll, country, tango, pop που είναι επηρεασμένες από τους ήχους της πόλης.

Ο Άγγελος Κυπριανός μίλησε στο Culturenow για τη δισκογραφική δουλειά Street Serenade καθώς και για την εμφάνιση στο Koo-Koo.

Συνέντευξη στο Νώντα Δουζίνα

CultureΝow: Στις 23 Οκτωβρίου εμφανίζεστε στο Koo-Koo στο Γκάζι, όπου μάλιστα θα παρουσιαστεί και ο δίσκος «Street Serenade». Πείτε μας λίγα λόγια για το αυτό το δίσκο.

REMI (Άγγελος Κυπριανός): Ο δίσκος αυτός είναι ένα πορτφόλιο τραγουδιών του δρόμου. Κοινώς, είναι αληθινές ιστορίες από άτομα που γνωρίσαμε παίζoντας μουσική στο δρόμο. Άτομα που έκατσαν για λίγο, ανταλλάξαμε ιστορίες από τις οποίες άντλησα την έμπνευση να μελοποιήσω και να κάνω τραγούδια. Επικαλέστηκα ένα μεγάλο φάσμα μουσικών, φίλων, συνεργατών για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

C. N.: Πόσο δύσκολο είναι οι παραστάσεις που προκύπτουν από το δρόμο, στοιχείο που είναι βασικό στα τραγούδια σας, να μετατραπούν σε λόγο και μουσική;

REMI: Δεν το θεωρώ καθόλου δύσκολο. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να γράφω απλά και ειλικρινά αυτά που βλέπω γύρω μου, χωρίς περιττά στοιχεία. Οι ιστορίες είναι πλούσιες από μόνες τους και σαν πρώτη ύλη διαμορφώνουν αυτόματα την ατμόσφαιρα του κάθε κομματιού. Minimal is always best που σοφά λένε κάποιοι.

C. N.: Πώς προέκυψε η ενασχόληση με τη μουσική του δρόμου; Η μουσική θεματολογία σας προέρχεται περισσότερο από την Ελλάδα ή από το εξωτερικό;

REMI: Η μουσική του δρόμου προέκυψε από τότε που ήμουν στον στρατό. Δεν είχα καθόλου λεφτά και στις άδειες μου έπαιζα αναγκαστικά στο δρόμο για να μπορώ να ζω. Σιγά σιγά έγινε τρόπος ζωής και τώρα με τα άτομα που είμαστε στο συγκρότημα το μοιραζόμαστε αυτό. Οι ιστορίες ξεκίνησαν από μικρά γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα αλλά τα περισσότερα έγιναν στο πρώτο eurotrip που έκανα τον Νοέμβριο – Φεβρουάριο 2010-2011 αντίστοιχα. Γνώρισα πάρα πολύ κόσμο, είδα πολλά μέρη και συνεπώς, δημιουργήθηκαν πολλές ιστορίες.

C. N.: Επιλέξατε έναν πρωτότυπο τρόπο ώστε να παρουσιάσετε τη δισκογραφική σας δουλειά, διαθέτοντάς την μέσω της ιστοσελίδας σας, έναντι οποιουδήποτε αντιτίμου κρίνει ο ακροατής. Πώς καταλήξατε στη συγκεκριμένη απόφαση;

REMI: Η απόφαση έχει να κάνει με τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα στον δρόμο γενικά. Όταν κάποιος ακούει έναν μουσικό που του αρέσει και αποφασίζει να του πετάξει λεφτά, αφήνει ό,τι θέλει. Αφού λοιπόν ο δίσκος βασίζεται σε αυτήν τη φιλοσοφία, αποφάσισα να κάνω το ίδιο και με το άλμπουμ. Όποιος θέλει θα το πάρει για όσο θέλει, αλλιώς θα προσπεράσει.

C. N.: Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές που είχατε ώστε να σχηματίσετε μια μπάντα που παίζει τέτοιου είδους μουσική εδώ, στην Ελλάδα;

REMI: Επιρροές διαφόρων καλλιτεχνών που πιστεύω ότι έχουν κάτι να πουν, όπως οι Leonard Cohen, Tom Waits, Johny Cash, Nick Cave, Damien Rice, Ray Lamontagne, Bob Dylan, Eddie Vedder. Αν και πιστεύω ότι αν είσαι αρκετά τυχερός όσο εγώ στο να βρεις μουσικούς που έχουν διάθεση και διαύγεια για αληθινή μουσική, τότε έχεις την δυνατότητα να φτιάξεις το είδος που σώζει τις ψυχές των ανθρώπων.

C. N.: Εκτός από τις εμφανίσεις στο Koo-Koo, έχετε προγραμματίσει άλλες εμφανίσεις για το φετινό χειμώνα;

REMI: Έχουμε στα σκαριά διάφορες εμφανίσεις, τις ανακοινώνουμε στη σελίδα μας συνέχεια. Πέρα από τις εμφανίσεις που ανακοινώνουμε, μπορείτε να μας βρείτε πάντα στους δρόμους της Αθήνας, κυρίως στην Ερμού και Αρεοπαγίτου.

Το μουσικό σχήμα Remi αποτελούν οι:
Άγγελος Κυπριανός: Κιθάρα, Φωνή
Ερμάνια Φαλλιέρα: Φωνή
Ηλιάνα Κορέτση: Βιολοντσέλλο
Γεράσιμος Ζαβιτσάνος: Ντραμς
Δημήτρης Λάππας: Μπάσο
Δώρα Θανοπούλου: Ακορντεόν
Δανάη Μωραϊτη: Βιολί

http://www.remiband.gr/

Remi – Street Serenade- Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 – Koo Koo Live Music Bar- Στις 21.00