Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Tristar underworld: Ο dark αντικατοπτρισμός της πραγματικότητας

Tristar underworld: Ο dark αντικατοπτρισμός της πραγματικότητας
To Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και η Tristar παρουσιάζουν μέσα από σπάνιες φωτογραφικές λήψεις την αλήθεια ενός διαφορετικού υπό/ κόσμου.

To Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και η Tristar παρουσιάζουν μέσα από σπάνιες φωτογραφικές λήψεις την αλήθεια ενός διαφορετικού υπό/ κόσμου.

Η 19η Διεθνής Φωτογραφική Συγκυρία / PhB παρουσιάζει έργα της Νatalie Hocke, της Sabine Linse και της Βασιλείας Στυλιανίδου, μέσα από τα οποία οι καλλιτέχνες δίνουν την δική τους αλήθεια και εκδοχή για την πραγματικότητα.

Μέσα από το βίντεο και τη φωτογραφία το Tristar underworld οπτικοποιείται δίνοντας στο θεατή ένα είδωλο της πραγματικότητας, όπου κυριαρχούν μόνο τα πιο σκοτεινά στοιχεία του πραγματικού κόσμου.

Η Νύχτα, το Σκοτάδι, το Κατώτερο Επίπεδο του Χώρου και ο Μη-Γραμμικός χρόνος του απρόβλεπτου τυχαίου αποτελούν τους πρωταγωνιστές του Υπο/κόσμου και των έργων των καλλιτεχνών.

Ο TRISTAR ΥΠΟ/ΚΟΣΜΟΣ λειτουργεί ανεξάρτητα από φυσικές (πραγματικές) συνθήκες, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, τη θερμοκρασία, την έκβαση της μέρας.
Ο TRISTAR ΥΠΟ/ΚΟΣΜΟΣ ανήκει στο βασίλειο του αμετάβλητου, λειτουργεί μέσα σ’ ένα white cube.
Ο TRISTAR ΥΠΟ/ΚΟΣΜΟΣ είναι μια διαστημοπλοιομηχανή καταδικασμένη για θέαση, που παράγει τόπους / σταθμούς θεώρησης.

Info
Η 19η Διεθνής Φωτογραφική Συγκυρία θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαΐου και θα παρουσιαστεί στη γκαλερί TinT, η οποία βρίσκεται Χρυσοστόμου Σμύρνης 13 στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικές ειδήσεις
Διαιρεμένες μνήμες 1940-1950: Έκθεση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
17.11.2016 11:31
Στις 7 Δεκεμβρίου 2016 θα εγκαινιαστεί η νέα έκθεση με τίτλο ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ 1940-1950. Η απόσταση ανάμεσα στην ιστορία και το βίωμα, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Είναι μία έκθεση του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνδιοργάνωση με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης και το Deutsches Historisches Museum του Βερολίνου.
Χαρτογραφώντας την Ευρώπη: Έκθεση της Katerina Mistal στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης
05.07.2016 11:02
Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, στις 8.30 μμ. στο Γενί Τζαμί (Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης), για τα εγκαίνια μίας ξεχωριστής έκθεσης φωτογραφίας της Σουηδού φωτογράφου Katerina Mistal με τίτλο: “Χαρτογραφώντας την Ευρώπη - Ακτογραμμές” (“Mapping Europe – Coastlines”).
Urban Layers – Νέα Φωτογραφικά Mονοπάτια στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
27.06.2016 10:00
Σε ένα φωτογραφικό σταυροδρόμι πολιτισμών, σε μια κρίσιμη στιγμή στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προσεγγίζει τις ιστορικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους λαούς της Μεσογείου και θέτει το ερώτημα της έννοιας της ταυτότητας, συμμετέχει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αυτόν τον Ιούλιο.
Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες: έκθεση στο  Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
20.05.2016 16:51
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 την έκθεση Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες.
Εικόνες του άλλου μας εαυτού: έκθεση από τη Σχεδία και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
10.03.2016 16:55
Η «σχεδία» και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανταμώνουν σε μια συνέργεια που εντυπωσίασε και αγαπήθηκε πολύ, την έκθεση φωτογραφίας των πωλητών του ελληνικού περιοδικού δρόμου.