Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Το χοροθέατρο Δαγίπολη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το χοροθέατρο Δαγίπολη στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ, μια ομάδα που δημιουργήθηκε από χορευτές με κινητική αναπηρία και μη, και εκφράζει

το όραμα της συνύπαρξής τους στη θεατρική σκηνή , σ την παράσταση   «Confrontational epidemic», στις 21, 22, και 23 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 21:00.

 

Οι χορευτές που λαμβάνουν μέρος στην παράσταση, αναδεικνύουν τις σωματικές ικανότητες πέρα από την αναπηρία και αποδεικνύουν ότι στο πεδίο της Τέχνης η αρτιμέλεια δεν είναι προαπαιτούμενο.

 

Η παράσταση «Confrontational epidemic» πραγματεύεται τη διαρκή πάλη με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τα σκοτεινά και ανεξιχνίαστα κομμάτια της ψυχής και του νου, με το θυμό, το ηφαίστειο που κοχλάζει κάθε στιγμή μέσα μας. Ένα άλλο ενδιαφέρον ζήτημα που πραγματεύεται είναι η αναζήτηση της ταυτότητας μέσα απ’ το δικαίωμα της διαφοράς, όπως και η συντροφικότητα και η επιθυμία για απελευθέρωση από τα στερεότυπα και τις αναπαραστάσεις στην καθημερινή ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σύγκρουσης, που καλεί τον θεατή να βγει απ’ την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του. 

 

Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Χορεύουν: Βιβή Ρωμανά, Στέλλα Φωτιάδη, Χρήστος Κυπριώτης, Γιώργος Χρηστάκης
Aφήγηση: Ανδρέας Κουζέλης

Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Σοφία Ρομπόλη

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.10.2016 14:58
Όλη η ιστορία και οι κουλτούρες των λαών της Ρωσίας σε μια παράσταση με εξήντα συντελεστές και οχτακόσια κοστούμια που δημιούργησαν τα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι!
Rising: Ο Aakash Odedra έρχεται στο Παλλάς
27.09.2016 10:26
Ο Aakash Odedra έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο Παλλάς στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2016, για να παρουσιάσει το Rising, μια παράσταση που δημιούργησε μαζί με τρεις κορυφαίους χορευτές - Akram Khan, Russell Maliphant, Sidi Larbi Cherkaoui - και τον μάγο των φωτισμών Michael Hulls.
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Λαβύρινθος, από το Σκοτάδι στο Φως στο Θέατρο Παλλάς
19.04.2016 15:00
Οι Κρητικοί δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης και ο σκηνοθέτης-χορογράφος Παύλος Κουρτίδης παρουσιάζουν στο Παλλάς την χοροθεατρική παράσταση «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, από το σκοτάδι στο φως» με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης της Κρήτης και στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Μεγαλονήσου.
ΠαραλοΓαί/ές: Μουσικοχορευτική παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
14.04.2016 17:08
…Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τη μουσικοχορευτική παράσταση ΠαραλοΓαί/ές, βασισμένη στα ποιητικά κείμενα των ομώνυμων δημοτικών τραγουδιών.