Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Το χοροθέατρο Δαγίπολη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το χοροθέατρο Δαγίπολη στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ, μια ομάδα που δημιουργήθηκε από χορευτές με κινητική αναπηρία και μη, και εκφράζει

το όραμα της συνύπαρξής τους στη θεατρική σκηνή , σ την παράσταση   «Confrontational epidemic», στις 21, 22, και 23 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 21:00.

 

Οι χορευτές που λαμβάνουν μέρος στην παράσταση, αναδεικνύουν τις σωματικές ικανότητες πέρα από την αναπηρία και αποδεικνύουν ότι στο πεδίο της Τέχνης η αρτιμέλεια δεν είναι προαπαιτούμενο.

 

Η παράσταση «Confrontational epidemic» πραγματεύεται τη διαρκή πάλη με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τα σκοτεινά και ανεξιχνίαστα κομμάτια της ψυχής και του νου, με το θυμό, το ηφαίστειο που κοχλάζει κάθε στιγμή μέσα μας. Ένα άλλο ενδιαφέρον ζήτημα που πραγματεύεται είναι η αναζήτηση της ταυτότητας μέσα απ’ το δικαίωμα της διαφοράς, όπως και η συντροφικότητα και η επιθυμία για απελευθέρωση από τα στερεότυπα και τις αναπαραστάσεις στην καθημερινή ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Πρόκειται για ένα παιχνίδι σύγκρουσης, που καλεί τον θεατή να βγει απ’ την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του. 

 

Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Χορεύουν: Βιβή Ρωμανά, Στέλλα Φωτιάδη, Χρήστος Κυπριώτης, Γιώργος Χρηστάκης
Aφήγηση: Ανδρέας Κουζέλης

Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Σοφία Ρομπόλη

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητική αναπηρία.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης με κρητικούς χορούς στη Μεθοδία
15.12.2016 15:57
Μια εντυπωσιακή παράσταση κρητικών χορών με τους δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη και την επίλεκτη Ομάδα τους, παρουσιάζεται από 15 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:00 στην μουσική σκηνή Μεθοδία στον Βοτανικό.
L ─ Dο I need labels to love? από την ομάδα Un-Label στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
28.11.2016 13:55
Χορευτές & ακροβάτες με και χωρίς αναπηρία αναζητούν την Αγάπη δίχως ετικέτες. Μια αναπηρική καρέκλα περιγελά ένα κουτσό τραπέζι. Μια πεταλούδα και ένα δέντρο παγιδεύονται στον ιστό της αράχνης. Ανθρώπινα σώματα σπεύδουν να ανασυνταχθούν και να ενταχθούν σε γραμμές.
Momix: Οι «μάγοι χορευτές» επιστρέφουν στην Ελλάδα με το Opus Cactus!
14.11.2016 16:03
Η μεγαλύτερη, ιστορικότερη και διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο, Momix, επιστρέφει στη χώρα μας με την θρυλική παράσταση Opus Cactus, η οποία θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλλάς από 21 έως 26 Δεκεμβρίου.
Το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.10.2016 14:58
Όλη η ιστορία και οι κουλτούρες των λαών της Ρωσίας σε μια παράσταση με εξήντα συντελεστές και οχτακόσια κοστούμια που δημιούργησαν τα εργαστήρια των θεάτρων Μπολσόι και Στανισλάφσκι!
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.