Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μια παλέτα χρώματα

Μια παλέτα χρώματα
Μπορεί να απουσίαζε πέντε χρόνια από τα καλλιτεχνικά δρώμενα ο καταξιωμένος και διεθνώς Κωστής Γεωργίου , αλλά με τα πινέλα του είχε καθημερινή επαφή. Η αίθουσα \"Fine Arts - Καπόπουλος\", φιλοξενεί τη νέα του δουλειά.

Μπορεί να απουσίαζε πέντε χρόνια από τα καλλιτεχνικά δρώμενα ο καταξιωμένος και διεθνώς Κωστής Γεωργίου, αλλά με τα πινέλα του είχε καθημερινή επαφή. Η αίθουσα \"Fine Arts-Καπόπουλος\", φιλοξενεί τη νέα του δουλειά.


Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας, επιστρέφει δυναμικά παρουσιάζοντας μια μοναδικά ανανεωμένη δουλειά, η οποία σίγουρα θα συζητηθεί πολύ.
Ενταση και χρώμα είναι δύο μόνο από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τα έργα του. Κάποια μεγάλης διάστασης και κάποια μικρότερης, τείνουν με βασικό στοιχείο τα χρώματα να πλάσουν ιστορίες άλλοτε ερωτικές και άλλοτε απειλητικές. Τα χρώματα τα οποία κυριαρχούν είναι κυρίως το κόκκινο, το βαθύ μπλε, το πράσινο καθώς και το πολύ έντονο τουρκουάζ. «Το χρώμα υπάρχει με σκοπό να πλάσει το χρώμα του πίνακα», συμπληρώνει η κριτικός τέχνης Ιρις Κρητικού.

Ο Κωστής Γεωργίου ο οποίος έχει πολύ έντονη δράση στο εξωτερικό, έχει αποφοιτήσει από την Ανώτατη σχολή καλών τεχνών Αθηνών ενώ οι σπουδές του συνεχίστηκαν στο RCA του Λονδίνου. Τα βραβεία αμέτρητα, το ίδιο και οι διακρίσεις του στο εξωτερικό.

 

INFO
Fine Arts - Καπόπουλος:
Λ. Ποσειδώνος 62 Αλιμος, τηλ.: 210 9835303
Διάρκεια έκθεσης: έως 15 Μαΐου

Σχετικές ειδήσεις
Αποχαιρετισμός στο ζωγράφο και χαράκτη Γιώργο Ιωάννου
14.02.2017 13:26
Απεβίωσε χθες σε ηλικία 90 χρόνων ο γνωστός ζωγράφος και χαράκτης Γιώργος Ιωάννου. Τα τελευταία χρόνια λόγω σοβαρής ασθένειας είχε εγκαταλείψει τα τελάρα, τα χρώματα, τα πινέλλα. Ως το 2008 όμως που ήταν ενεργός είχε συμπληρώσει 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην εικαστική ζωή του τόπου.
«μεταΘεοί»: έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου στο Μουσείο Μπενάκη - Ισλαμικής Τέχνης
02.11.2016 13:35
Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης την έκθεση του Αλέξανδρου Γεωργίου «μεταΘεοί» στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο από τα δύο τελευταία προσκηνυματικά ταξίδια του καλλιτέχνη στην Ινδία.
Άθως, τα Χρώματα της Πίστης: η έκθεση του Στράτου Καλαφάτη στη Ρώμη
26.04.2016 15:19
Η Πρεσβεία της Ελλάδας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, στο πλαίσιο της διαρκούς, ουσιαστικής, εποικοδομητικής και αποτελεσματικής συνεργασίας τους, με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στη Ρώμη τη φωτογραφική έκθεση του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο «Άθως, τα Χρώματα της Πίστης», από 6 έως 22 Μαΐου 2016, στον εκθεσιακό χώρο της Ακαδημίας της Ρουμανίας.
Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.04.2016 16:21
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη.
Πράξις: έκθεση της Μαρίας Βλαντή στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
25.02.2016 12:17
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά της Μαρίας Βλαντή.