Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τον Κώστα Χατζή σε μία συναυλία γεμάτη ενέργεια, μουσική αλλά και νοσταλγία την Τρίτη …

18 Οκτωβρίου 2011.

 

Για πενήντα  χρόνια υπάρχει στα μουσικά δρώμενα αυτού του τόπου, δημιουργεί και τραγουδά, με μεγάλη επιτυχία. Με ένα τρόπο ξεχωριστό-μ’ εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του – όταν βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί μ’ έναν μοναδικό τρόπο μαζί του.

Για πενήντα  χρόνια υπάρχει στα μουσικά δρώμενα αυτού του τόπου, δημιουργεί και τραγουδά, με μεγάλη επιτυχία. Με ένα τρόπο ξεχωριστό-μ’ εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του – όταν βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί μ’ έναν μοναδικό τρόπο μαζί του.

Με το άκουσμα των στίχων «Σπουδαίοι άνθρωποι  αλλά,  η μοναξιά τους παγώνει, πηγαίνουνε στο σινεμά, για να μη νοιώθουνε μόνοι…» λίγοι –έως ελάχιστοι- είναι εκείνοι που δεν αναγνωρίζουν τον ιδανικό ερμηνευτή τους!  Όλοι όμως θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου τον μοναδικό  Κώστα Χατζή. Με μια συναυλία που φέρει τον τίτλο «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει».

Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο.  Πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά: «Απ’ τ’ αεροπλάνο», «Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά…», «Ο Στρατής», «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδερφέ», «Κι ύστερα» , «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα!

Μετά την μεγάλη επιτυχία και τη θερμή υποδοχή του κοινού που εισέπραξε το καλοκαίρι στο Βεάκειο Θέατρο, ο Κώστας Χατζής ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα από τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων και της μουσικής των τραγουδιών, που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Μαζί του θα τραγουδήσουν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.

Βιογραφικό ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ

Ο Κώστας Χατζής γεννήθηκε στην πόλη της Λιβαδειάς στις 13 Αυγούστου του 1936 και ανήκει στην φυλή των ROM. Προέρχεται από μουσική οικογένεια καθώς ο παππούς του ο Κώστας Καραγιάννης από το γένος της μητέρας του ήταν ένας από τους διασημότερους δημοτικούς κλαρινίστες την εποχή του στην Ελλάδα, και ο πατέρας του Ευάγγελος Χατζής ήταν δεξιοτέχνης στο Σαντούρι…

Ο Κώστας Χατζής είναι ένας από τους πιο γνωστούς κλασικούς Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές και ως επί το πλείστον ερμηνευτής της μπαλάντας.

Δημιούργησε ένα δικό του στιλ μουσικής με την κιθάρα του το οποίο ήταν πρωτοποριακό για τα δεδομένα της χώρας του τη δεκαετία του 60 και μέχρι σήμερα παραμένει μοναδικός στο είδος του.
Πολλά από τα ερωτικά του τραγούδια έχουν μείνει διαχρονικά σημειώνοντας ιδιαίτερες και μοναδικές πωλήσεις σε χρυσούς και πλατινένιους δίσκους οι οποίοι φτάνουν γύρω στους 30.

δίσκος που έμεινε στην ιστορία για τα Ελληνικά δεδομένα πωλήσεων ήταν το Ρεσιτάλ στον οποίο συμμετείχε η Μαρινέλα ο οποίος έφτασε το 1.000.000 πωλήσεις και μέχρι σήμερα ανατυπώνεται.

Πέρα από τις προσωπικές του επιτυχίες ο Κώστας Χατζής συνεργάστηκε και με τους μεγάλους μουσουργούς της χώρας του όπως Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Σπανό, Μάριο Τόκα και άλλους!

Ο Κώστας Χατζής ξεχώρισε πέρα από τα ερωτικά, για τα κοινωνικά αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά τραγούδια του, αφιερώνοντας ολόκληρους θεματικά δίσκους γι\’ αυτά τα θέματα. Σε μια περιοδεία του στην Αμερική ο τότε Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ τον κάλεσε στον Λευκό Οίκο στο Οβάλ γραφείο για να τον γνωρίσει και τον συνεχάρη…!