Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας φιλοξενεί την έκθεση “Secretos sobre negro-Η Τέχνη της Αποπλάνησης” μέσα από το φωτογραφικό φακό του Antonio Banderas!

Ο Antonio Banderas μας εκπλήσσει ακόμα μια φορά! Με μια φωτογραφική κάμερα στο χέρι, ο Ισπανός ηθοποιός εξερευνά μια διαφορετική πλευρά της καλλιτεχνικής του ταυτότητας και μας παρουσιάζει την προσωπική του άποψη για τον συναρπαστικό γυναικείο κόσμο, μέσα από μια μοναδικά, αρσενική προοπτική. Επισκεφθείτε μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση στο Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23 στο Σύνταγμα, από τις 17 έως τις 22 Οκτωβρίου 2011.

Η συλλογή “Secretos sobre negro” χάρη στο ταλέντο και τη φαντασία του Ισπανού ηθοποιού είναι εκθαμβωτική. Το εγχείρημα είναι βασισμένο στην ιδέα του επαναπροσδιορισμού των κλασικών, αρσενικών στερεοτύπων. Αποτελείται από 23 στιγμιότυπα, στα οποία ο ρόλος της γυναίκας είναι κυρίαρχος. Με μια πεισματική έμφαση στην έμφυτη ικανότητα των γυναικών στην αποπλάνηση, ο Antonio πειραματίζεται με τα στερεότυπα και τα σύμβολα και κατακερματίζει κάθε κανόνα συμπεριφοράς, προκειμένου να παρουσιάσει μια νέα μορφή αρσενικού, όπου η γυναίκα παίρνει τον έλεγχο και όλα τα δεδομένα τίθενται υπό αμφισβήτηση. Για τον Antonio, η γυναίκα είναι το μέλλον του άνδρα.

Η Carmen, ο Don Juan Tenorio, η Γυμνή Maja και ο Κουρέας της Σεβίλλης είναι κάποιοι χαρακτήρες, των οποίων η κληρονομιά επανεξετάζεται μέσα από τη νέα οπτική του Antonio Banderas για την αρρενωπότητα. «Αφεθείτε», μοιάζει να λέει στους άντρες, ο εξαιρετικός αυτός φωτογράφος, «παραδοθείτε στην αποπλάνηση και υποκύψτε σε αυτήν την συναρπαστική αλλαγή ρόλων».

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί και το νέο άρωμα του Antonio Banderas “The Golden Secret”, με το οποίο η πολυσχιδής αυτή προσωπικότητα παραδίδει ακόμα μια φορά μαθήματα αισθησιασμού, πάθους και έμφυτης κομψότητας.