Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Αγωνιστείτε! Συζητήσεις με τον Ζιλ Βαντερπότεν, του Στεφάν Εσσέλ

Αγωνιστείτε! Συζητήσεις με τον Ζιλ Βαντερπότεν, του Στεφάν Εσσέλ
Ο συγγραφέας του ΑγανακτήστεΣτεφάν Εσσέλ συζητά με τον δημοσιογράφο Ζιλ Βαντερπότεν για την πολιτικοκοινωνική κρίση ...

της εποχής μας, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Από τις εκδόσεις Πατάκη

Το Αγανακτήστε! του Στεφάν Εσσέλ, που πρωτοκυκλοφόρησε στη Γαλλία το 2010, έγινε ένα τεράστιο ευρωπαϊκό εκδοτικό φαινόµενο, και ενέπνευσε τα λαϊκά κινήµατα σε όλη την Ευρώπη. Η οικονοµική κρίση ήταν µια αφορµή για να αποκαλυφθεί η κρίση της πολιτικής, των θεσµών και των ιδεολογιών που αντιµετωπίζει σήµερα ο κόσµος.

 

Στο νέο βιβλίο, με τίτλο Αγωνιστείτε!, ο Στεφάν Εσσέλ, 94 ετών σήµερα, συζητεί µε τον εικοσιπεντάχρονο δηµοσιογράφο Ζιλ Βαντερπότεν γύρω από τα ζητήµατα της πολιτικής ηθικής και της στάσης που πρέπει να κρατήσει ο σηµερινός πολίτης.

 

Δεν αρκεί να αγανακτούµε: ο καθένας µας οφείλει, ανάλογα µε τις ευαισθησίες του, να δεσµευτεί στις µάχες της εποχής µας• στα ανθρώπινα δικαιώµατα, στην υπεράσπιση των αδυνάτων, εναντίον των ανισοτήτων και της καταστροφής του περιβάλλοντος... Σταθερά αισιόδοξος, ο Στεφάν Εσσέλ πιστεύει στην ανθρώπινη φύση και καλεί τις νέες γενιές να αγανακτήσουν και να αντισταθούν στις σκανδαλώδεις συνθήκες που τους επιβάλλονται. Μια άκρως ενδιαφέρουσα, ζωηρή και βαθυστόχαστη συζήτηση.

 

 

Το νέο µανιφέστο του µοναδικού Εσσέλ: Αγωνιστείτε!

Le Nouvel Observateur

 

Η συνέχεια του «Αγανακτήστε!» µπαίνει κατευθείαν στις πρώτες θέσεις των µπεστ σέλερ: Αγωνιστείτε!

Der Spiegel

 

Καθώς το «Αγανακτήστε!» µεταφράζεται µέχρι την Κίνα, ο Στεφάν Εσσέλ στο νέο του βιβλίο µάς λέει: Αγωνιστείτε! Μέσα στους θεσµούς, µέσα στη δηµοκρατία.

Die Zeit

 

Το καινούριο βιβλίο του ενενηντατετράχρονου Γάλλου διπλωµάτη είναι ένα µανιφέστο κατά της βίας και µια πρόσκληση στους νέους να στρατευθούν κατά των κοινωνικών ανισοτήτων.

Νίκος Μπακουνάκης, Το Βήµα

 

Το καινούριο µανιφέστο του Στεφάν Εσσέλ προτείνει στους νέους εργαλεία δράσης. Δεν αρκεί να αντιστεκόµαστε. Πρέπει και να δηµιουργούµε!

L’Express

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.