H Tάνια Τσανακλίδου επιστρέφει στο Ζυγό, οργανώνει την ομάδα της και ορμά στα Παρασκευοσάββατα της Αθηναϊκής μουσικής σκηνής από την Παρασκευή

14 Οκτωβρίου 2011.
 

Έτοιμη να γλυκάνει τη ψυχή μας, να χαρίσει στίχους στην αγανάκτηση μας… και να ξυπνήσει τα συναισθήματα εκείνα, που η κάθε μέρα μας κλέβει.

Στο πλευρό της ενισχύσεις…η αγαπημένη “Γυναίκα της Πάτρας” η Ελένη Κοκκίδου, η εξαιρετική ηθοποιός με το χάρισμα της βελούδινης φωνής.. όχι μόνο “θα τα πει” αλλά και θα τραγουδήσει.

Τραγούδια, μουσικές… από το χτες, από σήμερα… από το θέατρο, τον κινηματογράφο.

Από τον Κουρτ Βαιλ μέχρι τον Άκη Πάνου… θυμωμένα τραγούδια… κι αγαπημένα τραγούδια, να σιγοτραγουδήσουμε μαζί.
 

Ο Κώστας Θωμαΐδης, με το μαντολίνο και την στεντόρεια φωνή, παιδικοί φίλοι με την Τάνια.. . συναντιούνται ξανά στο ΖΥΓΟ.

ΕΦΕΔΡΙΑ στην Πλάκα.. “Ο τίτλος, υποδηλώνει πως σε δύσκολους καιρούς, μπορούμε να γελάμε και να κλαίμε με τα παθήματα μας ως Έλληνες.

Ο ΖΥΓΟΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:
 

Φυσικά δεν μπορούσαμε να μείνουμε ασυγκίνητοι από τις δυσκολίες, που όλοι αντιμετωπίζουμε βλέποντας τα οικονομικά μας να γίνονται δυσβάσταχτα, γι’ αυτό και μειώσαμε αποφασιστικά τις τιμές. Την “εΦΑΙΔΡΙΑ” μπορεί κανείς να απολαύσει με είσοδο 10 και 20 ευρώ, χωρίς την υποχρέωση κατανάλωσης ποτού. Αλλά όποιος θέλει να πιεί, η τιμές είναι ίδιες με ένα οποιοδήποτε μικρό μπαράκι.”

Μαζί της οι εξαιρετικοί μουσικοί

Αντώνης Ανδρέου: Τρομπόνι
Αλέξανδρος Δράκος: Κτιστάκης Τύμπανα
Σωτήρης: Λεμονίδης Πλήκτρα
Δημήτρης Μπαρμπαγάλας: Κιθάρα
Παναγιώτης: Τσεβάς Ακορντεόν

Κείμενα / σκηνοθετική επιμέλεια Νίκος Σούλης
Επιμέλεια φωτισμού: Περικλής Μαθιέλης
Επιμέλεια ήχου: Δημήτρης Καρπούζας

Επιμέλεια παραγωγής Γιώργος Λεμπέσης

Την σκηνοθετική επιμέλεια και τα κείμενα, και όχι μόνο, έχει αναλάβει ένας παλιός φίλος και συνεργάτης της Τάνιας, ο Νίκος Σούλης… που χαρακτηριστικά μας λέει για την Τάνια:

“Ατίθαση γυναίκα, με τη μορφή του πάθους στη ματιά της… πρόωρα τραγούδησε.. γερνάω… και τώρα μεγάλη πια ζει την εφηβεία της ωριμότητας. Μια θεατρίνα από φυσική κατασκευή… έτσι γεννήθηκε… ντυμένη Πιαφ… εκτονώνει τον Μικ Τζάγκερ από μέσα της. Μια Λόττε Λένυα..που τραγουδάει για την πείνα και τη κατοχή, και την ίδια στιγμή..κάνει τη Λόρυ Άντερσον να μοιάζει παλιά”.