Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Yasmeen Godder- Storm End Come στα 46α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη

Yasmeen Godder- Storm End Come στα 46α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη
Τα 46α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν την Yasmeen Godder και τον συνεργάτη της Itzik Giuli στην παράσταση χορού «Storm End Come» την

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011.

 

Στο Storm End Come οι χορευτές δοκιμάζουν να ταξιδέψουν στα σκοτεινά μονοπάτια του υποσυνείδητου. Η παράσταση συνιστά, στην πραγματικότητα, μια εξερεύνηση του εαυτού, η οποία, μοιραία, εμπεριέχει το φόβο της ανυπαρξίας ή και της μεταμόρφωσης σε κάποιον άλλον. Η γοητεία αλλά και ο πανικός που συνοδεύουν μια πιθανή μεταμόρφωση και τα υπαρξιακά διλήμματα που τίθενται οδηγούν σε καταστάσεις «έκθεσης» και καθιστούν το θεατή μάρτυρα-συμμέτοχο ιδιωτικών στιγμών του άλλου. Μια σειρά από σκηνές που εξερευνούν το ζωώδες στον άνθρωπο επιχειρούν να συμβάλλουν στην επίμονη προσπάθεια προσδιορισμού της ταυτότητας, προσωπικής και συλλογικής.

 

Η δημιουργία αυτή της Yasmeen Godder και του συνεργάτη της Itzik Giuli, προχωρά παραπέρα την εξερεύνηση του ανθρώπινου υποσυνείδητου, επενδύοντας στις δυνατότητες της κίνησης με ένταση που κόβει την ανάσα. Πρόκειται για μια σκληρή και συναρπαστική σωματική καλλιγραφία συναισθημάτων και παρορμήσεων.


Η ισραηλινή χορογράφος Yasmeen Godder έχει στο ενεργητικό της οκτώ δουλειές, η τελευταία εκ των οποίων είναι το Storm End Come. Οι παραστάσεις της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά φεστιβάλ και έχουν αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία . Όπως σημειώνει ο Ori J. Lenkinski στην εφημερίδα Τhe Jerusalem Post, «η Υasmeen Godder χτύπησε το χώρο του ισραηλινού χορού σαν ανεμοστρόβιλος. (...) Η προσέγγισή της άλλαξε τη σύγχρονη αντίληψη πολλών καλλιτεχνών για την τέχνη της χορογραφίας. Άνοιξε το δρόμο για την εξερεύνηση των εκφράσεων του προσώπου, της φωνής αλλά και ενός νέου κινησιολογικού λεξιλογίου».

 

Χορογραφία: Yasmeen Godder
Συν-δημιουργία-δραματολογία:Itzik Giuli
Χορευτές: Dalia Chaimsky, ShulamitEnosh, Tsuf Itschaky, Danny Neyman, Anat Vaadia, Sara Wilhelmsson
Μουσική: Hajsch «1992»
Φωτισμοί: Omer Sheizaf
Επεξεργασία και σχεδιασμός ήχου: Eyal Shindler
Ενδυματολογία: Michal Bassad
Τεχνική διεύθυνση: Uri Rubinstein

 

Συμπαραγωγή: Grand Theatre Groningen, Culturescapes και του Centro per la Scena Contemporanea
Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΥΠΠΟΤ “Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών 2011 - Μέση Ανατολή”

 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των 46ων Δημητρίων στη Θεσσαλονίκη

 

 

Σχετικές ειδήσεις
In Spite Of Wishing And Wanting από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια
30.09.2016 14:05
Η παράσταση χορού In Spite Of Wishing And Wanting θα παρουσιαστεί από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια, στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Caravani, από το The Social Body Dance Lab στο Black Box
04.05.2016 12:39
Η ομάδα χορού The Social Body Dance Lab παρουσιάζει στο θέατρο Black Box στη Θεσσαλονίκη, την παράσταση Caravani.
Ο Ερωτόκριτος από τους Χαΐνηδες και τους κι όμΩς κινείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
29.03.2016 16:46
Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία) στη μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Τango en Εros στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.03.2016 11:08
Για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, μετά την επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζονται 3 θεματικές ενότητες TANGO (μαθήματα, show, party)!
Η Belleλen ταξιδεύει στο Black Box στη Θεσσαλονίκη
09.03.2016 11:33
Αμέσως μετά την Αθήνα, την Κρήτη, την Πάτρα, τη Λαμία, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και το Ερεβάν της Αρμενίας το τελευταίο έργο του Δημήτρη Φοινίτση, «BELLEΛEN – Η (αιώνια) τραγωδία της Ελένης», παρουσιάζεται για πέντε παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και στο BlackBox από την Τετάρτη 16 έως και Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στις 21:30.