Το Εργαστήρι ΜΑΙΡΗΒΗ, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με μόνιμη σκηνή κουκλοθέατρου από το 1999, έχει ετοιμάσει μία ενδιαφέρουσα και \”πλούσια\”

χρονιά για όλους τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της κούκλας με ένα νέο έργο κουκλοθέατρου και ειδικά εκπαιδευτικά – ψυχαγωγικά, οικονομικά προγράμματα για σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, γυμνάσια και λύκεια αλλά και ενήλικες.

 
H έναρξη του νέου έργου του Εργαστηρίου Μαιρηβή \”Ο Ποντικός και η Θυγατέρα του\”, για τεχνικούς λόγους μεταφέρεται για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011, στις 12:00. 


Πώς ο Ποντικός πάντρεψε τη Θυγατέρα του; Και ποιo γαμπρό προτίμησε; Τον Ήλιο, το Σύννεφο, τον Αγέρα, τον Πύργο ή κάποιον άλλο καλύτερο και δυνατότερο; … Μία κωμικοτραγική παράσταση κουκλοθέατρου, βασισμένη σ\’ έναν παλιό λαϊκό μύθο, που περιλαμβάνεται στη συλλογή «Ελληνικά Παραμύθια», σε εκλογή Γ. Α. Μέγα. Το έργο,  με ανάπτυξη του στοιχείου των διαλόγων και  έντονη την παρουσία του έμμετρου λόγου (δεκαπεντασύλλαβος), εμπλουτίζεται με προβολές βίντεο και παίζεται σε όλη τη σκηνή του θεάτρου. Διαπραγματεύεται δε καυτά σημερινά προβλήματα σχέσεων ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους αλλά θίγει και ζητήματα των προσωπικών φιλοδοξιών των μεγάλων με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που μπορεί να συγκινήσει παιδιά κάθε ηλικίας έως και ενήλικες.

Η προβολή σε συγκεκριμένα τμήματα της παράστασης

είναι οργανικά δεμένη με τα σκηνικά και την δραματουργία του έργου ολοκληρώνοντας την ιστορία και συνδυάζει δισδιάστατες και τρισδιάστατες τεχνικές animation, όπως drawing animation, cut out και sand animation.

\”Ο ποντικός και η θυγατέρα του\”
Λαϊκός Μύθος

Κουκλοθεατρική Ομάδα: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Φίλιππος Φέρτης
Διασκευή-Σκηνοθεσία-Κατασκευή Κούκλας: Μαιρηβή Γεωργιάδου
Σκηνικά: Αντώνης Λάριος
Μουσική: Γιώργος Χατζημιχελάκης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Καθημερινά: ειδικά για τα σχολεία κάθε βαθμίδας έχουν προετοιμαστεί πολλές διαφορετικές και πολύ ελκυστικές οικονομικά προτάσεις που ξεκινούν από 4€ και περιλαμβάνουν:

α. Ξενάγηση στο Εργαστήρι κατασκευών και γνωριμία με τα υλικά, τα στάδια και τους τρόπους κατασκευής διαφόρων ειδών θεατρικής κούκλας και παρουσίαση του τρόπου που οι κούκλες ζωντανεύουν

β. Επίσκεψη και ξενάγηση στην Έκθεση Κούκλας που περιλαμβάνει πάνω από 300 κούκλες παλιές και καινούργιες, ελληνικών και ξένων θιάσων

γ. Παρακολούθηση παράστασης κουκλοθέατρου

δ. Διαδραστικό παιχνίδι με τις κούκλες της παράστασης και δημιουργία κινούμενης εικόνας με τη χρήση εγκατάστασης πολυμέσων με τίτλο: σε γρήγορη κίνηση

Επιπλέον προσφέρονται: εύκολη και ασφαλής πρόσβαση για τα σχολικά λεωφορεία, ειδικός χώρος για να γευματίζουν τα παιδιά