Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ίδρυμα Κακογιάννης: TIMF Ensemble-Συναυλία για τα 50 χρόνια των σχέσεων Ελλάδας-Κορέας

Ίδρυμα Κακογιάννης: TIMF  Ensemble-Συναυλία για τα 50 χρόνια των σχέσεων Ελλάδας-Κορέας
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει τη συναυλία του Κορεατικού μουσικού συνόλου TIMF  Ensemble προς

τιμήν της 50ης επετείου από την έναρξη διμερών διπλωματικών επαφών Ελλάδας - Κορέας και για τη γνωριμία του ελληνικού κοινού με τον πολιτισμό της Κορέας.

 

TIMF Ensemble


Το μουσικό σύνολο TIMF ιδρύθηκε το 2001 για την προβολή του Tongyeong International Music Festival ως μία επαγγελματική ομάδα η οποία θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τη σύγχρονη μουσική παραγωγή της Κορέας. Ήδη από την ίδρυσή του, το σύνολο, έχει επιδείξει ερμηνευτικές δυνατότητες υψηλής ποιότητας και κατάφερε να διευρύνει την απήχησή του διεθνώς. Δεν ερμηνεύει μόνο γνωστά μουσικά κομμάτια αλλά παρουσιάζει σε πρεμιέρες και νέες δουλειές Κορεατών συνθετών. Το ποικίλο ρεπερτόριό του εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα από κλασική έως και σύγχρονη μουσική, και έχει λάβει πολλά εύσημα για τη συμβολή του στην αύξηση των φίλων της σύγχρονης μουσικής.

 

με έργα Κορεατών Συνθετών

Sunnam Kim - “Flowers in the Hills”, “Azaleas” από το έργο The Song book \"Flowers in the Hills\" (1947)
Namkuk Kim – The wind has paths too για το Daegum solo (2010)
Se-In Seong - “Farewell Song” από την Opera \"As time goes by\" (2010)
Bonu Koo - Nah/Fern για Gayageum και String Trio (1998)
Isang Yun – Tapis pour Cordes (1987)
Byungki Hwang – Sanun (1979)
Yongbin Park – Νέο έργο από ανάθεση του Ensemble TIMF
Sungji Hong – Shades of Rain Drops (2006)

 

 

Σχετικές ειδήσεις
05.12.2016 16:41
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κλασική μουσική και κλασικό κινηματογράφο! Σε συνέχεια των συναυλιών Μπαρόκ και των παραστάσεων για τον συνθέτη Claude Debussy, φέτος τα Χριστούγεννα στο Θέατρο του Ιδρύματος θα έχουν χαρακτήρα ρωσικό.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Οι String Theory Ensemble live στο Μουσείο Ακρόπολης
24.05.2016 17:09
Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ., το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του, συναυλία του String Theory Ensemble, με ετερόκλητο ρεπερτόριο, ανθολογημένο από τις παραστάσεις του συγκροτήματος «Ένας Παράξενος Κόσμος» και «CHEAP: low – quality – high fun».
Αφιέρωμα στον Claude Vivier από το Ergon Ensemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
26.01.2016 11:45
Το ελληνικό μουσικό σύνολο Ergon Ensemble, που αγαπάει τη σύγχρονη μουσική, κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κλωντ Βιβιέ.
Τρία κοντσέρτα για πιάνο και μία συμφωνία από την MSO στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.01.2016 17:18
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζουν την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ώρα 21:00, μία ιδιαίτερη συναυλία, όπου θα ερμηνευθούν τρία κοντσέρτα για πιάνο των: J. S. Bach, J. Haydn, W. A. Mozart, από τον διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο, και μία από τις πιο γνωστές Συμφωνίες του W. A. Mozart, την οποία συνέθεσε στα 17 του χρόνια.