Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ίδρυμα Κακογιάννης: TIMF Ensemble-Συναυλία για τα 50 χρόνια των σχέσεων Ελλάδας-Κορέας

Ίδρυμα Κακογιάννης: TIMF  Ensemble-Συναυλία για τα 50 χρόνια των σχέσεων Ελλάδας-Κορέας
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει τη συναυλία του Κορεατικού μουσικού συνόλου TIMF  Ensemble προς

τιμήν της 50ης επετείου από την έναρξη διμερών διπλωματικών επαφών Ελλάδας - Κορέας και για τη γνωριμία του ελληνικού κοινού με τον πολιτισμό της Κορέας.

 

TIMF Ensemble


Το μουσικό σύνολο TIMF ιδρύθηκε το 2001 για την προβολή του Tongyeong International Music Festival ως μία επαγγελματική ομάδα η οποία θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τη σύγχρονη μουσική παραγωγή της Κορέας. Ήδη από την ίδρυσή του, το σύνολο, έχει επιδείξει ερμηνευτικές δυνατότητες υψηλής ποιότητας και κατάφερε να διευρύνει την απήχησή του διεθνώς. Δεν ερμηνεύει μόνο γνωστά μουσικά κομμάτια αλλά παρουσιάζει σε πρεμιέρες και νέες δουλειές Κορεατών συνθετών. Το ποικίλο ρεπερτόριό του εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα από κλασική έως και σύγχρονη μουσική, και έχει λάβει πολλά εύσημα για τη συμβολή του στην αύξηση των φίλων της σύγχρονης μουσικής.

 

με έργα Κορεατών Συνθετών

Sunnam Kim - “Flowers in the Hills”, “Azaleas” από το έργο The Song book \"Flowers in the Hills\" (1947)
Namkuk Kim – The wind has paths too για το Daegum solo (2010)
Se-In Seong - “Farewell Song” από την Opera \"As time goes by\" (2010)
Bonu Koo - Nah/Fern για Gayageum και String Trio (1998)
Isang Yun – Tapis pour Cordes (1987)
Byungki Hwang – Sanun (1979)
Yongbin Park – Νέο έργο από ανάθεση του Ensemble TIMF
Sungji Hong – Shades of Rain Drops (2006)

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Πράξεις για 5 από το Ventus Ensemble στις Άλλες Παράλληλες
06.02.2017 16:40
Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου το σύνολο Ventus Ensemble συμμετέχει στις Άλλες Παράλληλες του Πόρτα με μια ξεχωριστή συναυλία δωματίου στην οποία θα παρουσιαστούν τα κουιντέτα για πνευστά και πιάνο των Μότσαρτ και Μπετόβεν, ενώ παρεμβάλλεται το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Sing! (2011) του Κορνήλιου Σελαμσή.
O Απόλλων Κουσκουμβεκάκης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
18.01.2017 15:42
Ένας ιδιαίτερα δημιουργικός κύκλος του Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, που ξεκίνησε πριν δυόμιση χρόνια, με την κυκλοφορία 3 προσωπικών δισκογραφικών δουλειών – «Ο Νοέμβρης των ματιών της», «Μ’ ένα νεύμα του φιλιού», «Music for Movies” - ολοκληρώνεται με μια μεγάλη συναυλία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ.
05.12.2016 16:41
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κλασική μουσική και κλασικό κινηματογράφο! Σε συνέχεια των συναυλιών Μπαρόκ και των παραστάσεων για τον συνθέτη Claude Debussy, φέτος τα Χριστούγεννα στο Θέατρο του Ιδρύματος θα έχουν χαρακτήρα ρωσικό.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Οι String Theory Ensemble live στο Μουσείο Ακρόπολης
24.05.2016 17:09
Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ., το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του, συναυλία του String Theory Ensemble, με ετερόκλητο ρεπερτόριο, ανθολογημένο από τις παραστάσεις του συγκροτήματος «Ένας Παράξενος Κόσμος» και «CHEAP: low – quality – high fun».