Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Θάνος Ζακόπουλος: Παρουσίαση βιβλίου φωτογραφίας στο About

Θάνος Ζακόπουλος: Παρουσίαση βιβλίου φωτογραφίας στο About

Ο χώρος πολιτισμού About παρουσιάζει το βιβλίο φωτογραφίας του Θάνου Ζακόπουλου με τίτλο «Collider / μη-τόπος / 非 地 / Sichtfeld» την Τετάρτη

12 Οκτωβρίου 2011 στις 20.00 το βράδυ.
 

Το «Collider / μη-τόπος / 非 地 / Sichtfeld/» είναι ένα βιβλίο - έργο του Θάνου Ζακόπουλου, που περιέχει μία συλλογή με φωτογραφίες από το  2004 έως το 2009. Όμως το Collider / μη-τόπος / 非 地 / Sichtfeld είναι ένα εγχείρημα που ξεπερνά την απλή καταγραφή μιας συλλογής φωτογραφιών. Μία διεθνής ομάδα τεσσάρων ατόμων από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους συνεργάζονται για να κάνουν κάτι που μοιάζει περισσότερο με μια εικαστική έκθεση σε έντυπη μορφή.


Ο Κινέζος γραφίστας Huang Yang επιμελήθηκε την επιλογή των φωτογραφιών για το βιβλίο και σκηνοθέτησε την διάταξη, την εκτύπωση και την παραγωγή του. Περιλαμβάνονται νέα κείμενα εμπνευσμένα από τις εικόνες που προήλθαν από τον Ελβετό κριτικό φωτογραφίας & ταινιών Thomas Pfister και από τον Βρετανό καλλιτέχνη και συγγραφέα Alistair Gentry. Ο τετραπλός πολύγλωσσος τίτλος αντανακλά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έφερε κάθε πρόσωπο σε αυτή τη συνεργατική δημοσίευση.

 

Ο Θάνος Ζακόπουλος, ως καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και εικαστικά projects σε όλο τον κόσμο. Το 2008 ίδρυσε μαζί με την Κάτια Meneghini  το CTRLZAK Art & Design Studio, μια διεπιστημονική ομάδα που ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη και το design (ανάμεσα στις καλές και τις εφαρμοσμένες τέχνες).

 

Το CTRLZAK Art & Design Studio είναι μια διεπιστημονική ομάδα που ίδρυσε ο Θάνος Ζακόπουλος (Ελλάδα) και η Katia Meneghini (Ιταλία). Το στούντιο εδρεύει στο Μιλάνο και δραστηριοποιείται διεθνώς στον τομέα της σύγχρονης τέχνης και του σχεδιασμού με ένα δημιουργικό όραμα που δεν περιορίζεται από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Το εύρος των δραστηριοτήτων κυμαίνεται από τον σχεδιασμό χώρων και προϊόντων έως και για την δημιουργία έργων τέχνης και εγκαταστάσεων. Με τη χρήση σημειωτικών εργαλείων κατά την δημιουργική διαδικασία, προτείνει μορφές που ξεπερνούν τις κοινές αισθητικές αξίες.


 

Σχετικές ειδήσεις
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
01.12.2016 13:56
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.
Έλξη και πάθος:  Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας στο Εν Πλώ
18.10.2016 11:59
Οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Βασιλείου Θερμού «Έλξη και πάθος» Μια διεπιστημονική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στον Χώρο βιβλίου και Πολιτισμού «ΕΝ ΠΛΩ».
Παρουσίαση βιβλίου-CD
10.10.2016 10:31
Ένας χρόνος πέρασε σχεδόν από την επίσημη κυκλοφορία της ποιητικής συλλογής “Δεν ήσουν εσύ για επανάσταση” από τις Εκδόσεις Εντύποις, και ο συγγραφέας -Γιώργος Καββαδίας- καλεί τους αναγνώστες του βιβλίου, αλλά και τους λάτρεις της φωτογραφίας, της μουσικής και του κινηματογράφου σε μια γιορτή!
“Soleil politique”: παρουσίαση βιβλίου
14.07.2016 10:17
Στο Circuits and Currents. Project Space of the Athens School of Fine Arts, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσειων Paraguay, Soleil politique του Pierre Bal-Blanc στις 17 Ιουλίου 2016.
Phosphorus - Γιώργος Στριφτάρης: Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος στην Cheapart
18.03.2016 10:39
Μετά την συμμετοχή του λευκώματος PHOSPHORUS στην ατομική έκθεση φωτογραφίας ANDRES-UNDRESS του Γιώργου Στριφτάρη στις Βρυξέλλες (Artbeat Gallery, Νοέμβριος 2015) και την επίσμη παρουσίασή του στη Θεσσαλονίκη (K & K Showroom, Φεβρουάριος 2016), το άλμπουμ έρχεται επισήμως πια και στην Αθήνα σε μια ξεχωριστή βραδιά στην CHEAPART.