Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ο Τάσος Στάμου στη Knot Gallery: Αλλαγή ημερομηνίας

Ο Τάσος Στάμου στη Knot Gallery: Αλλαγή ημερομηνίας
O Τάσος Στάμου θα παρουσιάσει στο χώρο της KNOT gallery μια ηχητική εγκατάσταση/performance αποτελούμενη από δεκάδες ετερόκλητα μουσικά

αλλά και όχι αντικείμενα σε ένα πολυφωνικό μεταξύ τους διάλογο θορύβου και συντονισμού, με γνώμονα τον ηχητικό αισθησιασμό. Είναι το αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς των τελευταίων δυο χρόνων πάνω στη συλλογή και στην επεξεργασία ανακυκλωμένων οικιακών συσκευών και αντικειμένων καθημερινής χρήσης που μέσα από μετατροπές και πειράματα διαμορφώνονται σε εφήμερα ηχητικά γλυπτά , αυτόματα μουσικά όργανα και παραγωγοί θορύβου και διαδρούν σαν ηχητικά περιβάλλοντα με το φυσικό χώρο.

 

Ο Τάσος Στάμου δραστηριοποιείται στο χώρο της πρωτότυπης μουσικής έκφρασης, τόσο σαν πολυ-οργανίστας σε σόλο και ομαδικά projects ελεύθερου αυτοσχεδιασμού όσο και σαν συνθέτης/sound designer σε παραγωγές ανεξάρτητων φιλμ και θεάτρου. Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού (Νέα Υόρκη, Μπέλφαστ, Γενεύη, Βερολίνο) και έχει μέχρι τώρα συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς από το χώρο του ηχητικού πειραματισμού (Evan Parker, Ignaz Schick, Valerio Tricoli, Νίκος Βελιώτης κ.α.). Αποτελεί πρόσφατο μέλος της ομάδας θεατρικού performance “Nova Melancholia”.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαιτίας της γενικής απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς τη Δευτέρα 10/10, το sound installation/performance του Τάσου Στάμου στη Knot gallery θα μεταφερθεί την επόμενη μέρα, Τρίτη 11/10

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Τάσος Γιαννίκος Quartet live στο Γυάλινο Up Stage
23.11.2016 10:12
Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου οι Τάσος Γιαννίκος Quartet στο Γυάλινο - Up Stage σε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και πολλή μουσική.
Ο Brian Eno έρχεται με το «πλοίο» του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση!
27.09.2016 10:25
Ο Brian Eno, θεμελιωτής της ambient μουσικής, μάς καλεί να βυθιστούμε στην τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία της νέας του ακουστικής εγκατάστασης The Ship, από 3 έως 23 Οκτωβρίου 2016, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Μια συναυλία - γιορτή από τα Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ στο Ηρώδειο
31.05.2016 16:22
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα μας χαρίσουν μία συναυλία, με αφορμή και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Ο Michael Nyman live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.02.2016 16:13
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται έναν από τους πλέον εμβληματικούς εκπροσώπους της μινιμαλιστικής μουσικής, τον Μάικλ Νάιμαν, που θα παρουσιάσει με τη διάσημη μπάντα του τη συναυλία «Τhe Baroque Project».
Οι IAMX live στο Piraeus 117 Academy
05.02.2016 14:25
Το σκοτεινό ηχητικό σύμπαν των IAMX θα συναντήσει όσους μύστες της μουσικής τους βρεθούν την Δευτέρα 21 Μαρτίου στο Piraeus Academy.