Νέα Ορλεάνη. Ένας τρομερός κυκλώνας πλησιάζει και οι περισσότεροι κάτοικοι εγκαταλείπουν την πόλη για να σωθούν. Όσοι μείνουν πίσω, άνθρωποι στο περιθώριο της κοινωνίας και της ζωής, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή του ουρανού.

Σε ένα αποκαλυπτικό σκηνικό, η γριά νέγρα Ζοζεφίν, η οποία έχει ζήσει στο πετσί της τις φυλετικές διακρίσεις, δεν φοβάται ούτε θεούς ούτε δαίμονες και ανυπομονεί να βρεθεί στο διάβα του τρελού αέρα• ο Κιάνου αναζητά απεγνωσμένα την αγαπημένη του Ρόουζ, την οποία εδώ και χρόνια έχει εγκαταλείψει• μερικοί φυλακισμένοι επωφελούνται από την καταστροφή για να δραπετεύσουν, γνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδράσουν από τη μοίρα τους.

Το πρωτόγνωρο ξέσπασμα της φύσης και ο φόβος του αφανισμού φωτίζουν αλλιώς την ανθρώπινη ιδιότητα: τι απομένει από αυτήν όταν γύρω επικρατεί το χάος, όταν όλες οι ηθικές και κοινωνικές συμβάσεις έχουν καταλυθεί;

Ισορροπώντας ανάμεσα στην ένταση της τραγωδίας και την παραμυθία της αφήγησης, ένα μυθιστόρημα-ύμνος στην πίστη, την αλληλεγγύη και τη συγκινητική ομορφιά αυτών που επιμένουν να αντιστέκονται.

Ο Λοράν Γκοντέ γεννήθηκε το 1972. Έχει γράψει θεατρικά έργα και μυθιστορήματα. Για το μυθιστόρημά του Κάτω από τον ήλιο του Νότου (2004, ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) τιμήθηκε με τη σημαντικότερη διάκριση στη Γαλλία το βραβείο Goncourt. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του Ο θάνατος του βασιλιά Τσονγκόρ (Βραβείο Goncourt των μαθητών Λυκείου 2002 και Βραβείο των γάλλων βιβλιοπωλών το 2003), Ελντοράντο (Βραβείο Euregio 2010), Η πύλη της Κόλασης (Βραβείο του περιοδικού Gaël – Βέλγιο 2009). Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και γνωρίζουν διεθνή επιτυχία.