Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Karbido-Το τραπέζι: Από τα Δημήτρια στο Κ.Θ.Β.Ε.

Karbido-Το τραπέζι: Από τα Δημήτρια στο Κ.Θ.Β.Ε.
Το «Τραπέζι» σε σκηνοθεσία Paweł Czepułkowski ταξίδεψε από το Βρότσλαβ στο Εδιμβούργο και από εκεί στο Χονγκ Κονγκ, την Τεχεράνη, το Λονδίνο,

την Ιερουσαλήμ, την Πράγα και συνεχίζει την περιοδεία του ως μία από τις πιο επιτυχημένες φεστιβαλικές παραστάσεις των τελευταίων ετών παγκοσμίως. Ξεκίνησε ως στοίχημα μεταξύ των μουσικών-περφόρμερς των Karbido: μπορούμε άραγε να φτιάξουμε μια παράσταση με ένα τραπέζι;
Μια παράσταση για τέσσερις άνδρες και ένα τραπέζι…


Μετά από δύο μήνες δουλειάς με ξυλουργούς και σχεδιαστές ήχου, οι Karbido είχαν το τραπέζι τους: ένα έπιπλο αλλιώτικο από τα άλλα, ειδικά εξοπλισμένο για ένα απίθανο ταξίδι σε κάθε είδους μουσική , με την απλότητα και την εφευρετικότητα που προσδίδει η ανατροπή των κανόνων σε τέσσερις παθιασμένους μουσικούς.


Οι μαυροντυμένοι Karbido κυριαρχούν απόλυτα στην κυκλική σκηνή , με μια θεατρικότητα που υπογραμμίζεται από την υλική σχεδόν παρουσία του τραπεζιού, και την αυστηρότητα του φωτισμού. Ιδιόμορφα πολωνικά φολκ κομμάτια, χέβυ μέταλ ρυθμοί, αέρινοι συνδυασμοί ήχων, ξεσπάσματα κρουστών, συνθέτουν μία ώρα σπάνιας οπτικής και ακουστικής ευχαρίστησης.

 

Σκηνοθεσία: Paweł Czepułkowski

Παίζουν:


Paweł Czepułkowski, Igor Gawlikowski, Maot [Marek Otwinowski], Tomasz Sikora, Michał Litwiniec
Οι Karbido ιδρύθηκαν το 2003. Συνεργάζονται με πολλούς πρωτοποριακούς καλλιτέχνες και συμμετέχουν συχνά σε μουσικά, θεατρικά και εικαστικά πρότζεκτ. Εκτός από τη δημιουργία multimedia περφόρμανς, δίνουν επίσης συναυλίες ως τζαζ-ροκ μπάντα και έχουν αξιόλογη δισκογραφική παραγωγή.

 

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο των 46ων Δημητρίων

 

Σχετικές ειδήσεις
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος
12.10.2016 14:41
Η παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε σε επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος.
Hotel, από την ομάδα blindspot στα 51α Δημήτρια
04.10.2016 10:41
Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Έντα Γκάμπλερ» που πραγματοποίησε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και την πολυσυζητημένη performance με τίτλο «Ένα Άτομο την φορά» στην έκθεση «As One» της Μαρίνα Αμπράμοβιτς και του ΝΕΟΝ, η ομάδα blindspot theatre group επιστρέφει με το τελευταίο της πρότζεκτ, με τίτλο «HOTEL» στα 51α Δημήτρια.
Το «άλλο» σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει στο θέατρο Αυλαία
29.09.2016 15:19
Η παράσταση Το «άλλο» σπίτι από την ομάδα Εν δυνάμει σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου έρχεται στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο Αυλαία, στα πλαίσια του φεστιβάλ 51α Δημήτρια.
Compassion. The History of the Machine Gun στα 51α Δημήτρια
28.09.2016 15:33
Η παράσταση «Compassion. The History of the Machine Gun» σε σκηνοθεσία Milo Rau με το Schaubühne Berlin Theatre, θα παρουσιαστεί στα 51α Δημήτρια, στις 5 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Ελευθέριος Βενιζέλος του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
25.04.2016 13:21
Στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζεται από την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.