Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ιπτάμενες πολιτείες

Ιπτάμενες πολιτείες
Στο μυαλό του Στέλιου Γαβαλά! Ο ευφάνταστος γλύπτης φιλοτεχνεί με απτά υλικά, μαγικές πολιτείες αιωρούνται στο σύμπαν της φαντασίας! Ουτοπικές βραχονησίδες και πολιτείες που στροβιλίζονται στον χώρο, υπερίπτανται έχοντας ως γενέθλιό τους λώρο, χρωματιστά καλώδια τα οποία ωστόσο δεν τα γεννά η μήτρα της γης, αλλά γκρίζες φιάλες, γεμάτες «ήλιον».

Στο μυαλό του Στέλιου Γαβαλά! Ο ευφάνταστος γλύπτης φιλοτεχνεί με απτά υλικά, μαγικές πολιτείες αιωρούνται στο σύμπαν της φαντασίας! Ουτοπικές βραχονησίδες και πολιτείες που στροβιλίζονται στον χώρο, υπερίπτανται έχοντας ως γενέθλιό τους λώρο, χρωματιστά καλώδια τα οποία ωστόσο δεν τα γεννά η μήτρα της γης, αλλά γκρίζες φιάλες, γεμάτες «ήλιον». Οι συγκεκριμένες φιάλες σχηματίζουν ένα λαβύρινθο διελεύσεων του θεατή, που νιώθει πως βρίσκεται σε ένα δάσος από τεχνολογικά δέντρα ή περιδιαβαίνει ένα σύνολο από κίονες. Περίπλοκο ε; Όχι και τόσο!

Στέγη τους αυτοί οι κίονες έχουν τον χώρο του υπερβατικού-εκεί που ανθίζουν και μεταμορφώνονται τα εικαστικά «όντα», μέσα από την οργανική και ανόργανή τους φύση, σε υδρόβια και ταυτόχρονα πετούμενα. Ο Στέλιος Γαβαλάς κινείτε πότε σε op art, πότε σε pop ή σε σουρεαλιστικές φόρμες θίγει καίρια όσο και μετουσιωτικά, πολλά από σύγχρονα προβλήματα του καιρού μας.

INFO
Εικαστικός Κύκλος/Χώρος τέχνης: Χαρ. Τρικούπη 121, τηλ.: 210 3300136.
Διάρκεια έκθεσης: έως τις 7 Απριλίου
www.ikastikos-kiklos.gr

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Στέλιου Μπακλαβά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
20.02.2017 17:29
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινιάζει στις 8 Μαρτίου 2017 έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Μπακλαβά.
44 μπλε του τοπίου, έκθεση του Στέλιου Αλεξάκη στη γκαλερί 7
19.01.2017 17:22
Την Τρίτη 21Φεβρουαρίου 2017 η γκαλερί «7» παρουσιάζει την 7η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Αλεξάκη, με τίτλο "44 μπλε του τοπίου".
Ουτοπικές Τοπογραφίες: έκθεση του Γιάννη Χρηστάκου στη Γκαλερί Cube
10.10.2016 10:14
Η Γκαλερί Cube, παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του Γιάννη Χρηστάκου, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “Ουτοπικές Τοπογραφίες”, που λειτουργεί σαν συνέχεια και εξέλιξη της δουλειάς του, η οποία παρουσιάστηκε στην Cube με τίτλο “Αυτός δεν είναι ο κόσμος μου” (Μάρτιος 2012).
Το Πλοίο Νεράιδα: Έκθεση του Στέλιου Παναγιωτόπουλου στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας
23.06.2016 15:48
Η ατομική έκθεση γλυπτικής "Το Πλοίο Νεράιδα" του Στέλιου Παναγιωτόπουλου θα φιλοξενηθεί από τις 30 Ιουνίου 2016 στο Παλαιό Δημαρχείο της Γλυφάδας.
Παρουσίες: έκθεση του Βαγγέλη Ρήνα στη γκαλερί Ευριπίδη
14.04.2016 10:35
Ο Βαγγέλης Ρήνας «επιστρέφει» στην Αθήνα μετά από τις μεγάλες εκθέσεις που πραγματοποίησε τα τελευταία έξι χρόνια στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.