Στο μυαλό του Στέλιου Γαβαλά! Ο ευφάνταστος γλύπτης φιλοτεχνεί με απτά υλικά, μαγικές πολιτείες αιωρούνται στο σύμπαν της φαντασίας! Ουτοπικές βραχονησίδες και πολιτείες που στροβιλίζονται στον χώρο, υπερίπτανται έχοντας ως γενέθλιό τους λώρο, χρωματιστά καλώδια τα οποία ωστόσο δεν τα γεννά η μήτρα της γης, αλλά γκρίζες φιάλες, γεμάτες «ήλιον».

Στο μυαλό του Στέλιου Γαβαλά! Ο ευφάνταστος γλύπτης φιλοτεχνεί με απτά υλικά, μαγικές πολιτείες αιωρούνται στο σύμπαν της φαντασίας! Ουτοπικές βραχονησίδες και πολιτείες που στροβιλίζονται στον χώρο, υπερίπτανται έχοντας ως γενέθλιό τους λώρο, χρωματιστά καλώδια τα οποία ωστόσο δεν τα γεννά η μήτρα της γης, αλλά γκρίζες φιάλες, γεμάτες «ήλιον». Οι συγκεκριμένες φιάλες σχηματίζουν ένα λαβύρινθο διελεύσεων του θεατή, που νιώθει πως βρίσκεται σε ένα δάσος από τεχνολογικά δέντρα ή περιδιαβαίνει ένα σύνολο από κίονες. Περίπλοκο ε; Όχι και τόσο!

Στέγη τους αυτοί οι κίονες έχουν τον χώρο του υπερβατικού-εκεί που ανθίζουν και μεταμορφώνονται τα εικαστικά «όντα», μέσα από την οργανική και ανόργανή τους φύση, σε υδρόβια και ταυτόχρονα πετούμενα. Ο Στέλιος Γαβαλάς κινείτε πότε σε op art, πότε σε pop ή σε σουρεαλιστικές φόρμες θίγει καίρια όσο και μετουσιωτικά, πολλά από σύγχρονα προβλήματα του καιρού μας.

INFO
Εικαστικός Κύκλος/Χώρος τέχνης: Χαρ. Τρικούπη 121, τηλ.: 210 3300136.
Διάρκεια έκθεσης: έως τις 7 Απριλίου
www.ikastikos-kiklos.gr