Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Μετά της Έλλης Παπακωνσταντίνου απ την ομάδα ODC στο Βυρσοδεψείο

Μετά της Έλλης Παπακωνσταντίνου απ την ομάδα ODC στο Βυρσοδεψείο
Η νέα δουλειά της ομάδας ODC, «META», σε σκηνοθεσία της Έλλης Παπακωνσταντίνου , εξερευνά την έννοια της καταστροφής και της μετά αυτής εποχής

μέσα από μια sight specific παράσταση που ετοιμάστηκε ειδικά και παρουσιάζεται σε έναν μοναδικό χώρο της Αθήνας στο Βοτανικό, σε ένα βυρσοδεψείο (το μεγαλύτερο των Βαλκανίων του 19ου αιώνα). Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές καλωσορίζονται σε ένα κινηματογραφικό στούντιο , όπου οι ηθοποιοί καθοδηγούμενοι από τον σκηνοθέτη γυρίζουν μια ταινία με θέμα το τέλος του κόσμου, το τέλος του καπιταλισμού, το τέλος του προφήτη, το τέλος της ανοχής κλπ.

 

Όσο το ένα πλάνο διαδέχεται το άλλο, ο σκηνοθέτης διακόπτει το γύρισμα, όποτε το κρίνει αναγκαίο. Ξαφνικά και κατά τη διάρκεια μιας σκηνής, ο σκηνοθέτης εγκαταλείψει το πλατό αφήνοντας τους ηθοποιούς έκθετους - ή «ελεύθερους», όπως λέει - κι αναγκασμένους να βρουν μόνοι τους μια λύση. Η ταινία όπως κι ο υπόλοιπος κόσμος έχει καταστραφεί...

 

Η παράσταση META, μια διαδραστική παράσταση με θέμα την καταστροφή και την μετά αυτής εποχή, (μετά την κρίση, μετά το τέλος του κόσμου, μετά τον κατακλυσμό), είναι μια πολιτική παράσταση που συνδυάζει χορό, μουσική και θέατρο, η οποία προσκλήθηκε στο «International Festival for Theatre» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην πόλη του Erbil, την πρωτεύουσα της Ημιαυτόνομης Περιφέρειας του Κουρδιστάν, στο Ιράκ.


Στο Φεστιβάλ αυτό, που για την πολιτική ηγεσία της  Ημιαυτόνομης Περιφέρειας του Κουρδιστάν αποτελεί μια ευκαιρία αναγνώρισης και διεθνούς υποστήριξης, συμμετείχαν πολύ σημαντικές ομάδες από τον διεθνή χώρο, με παρουσίες από την Σουηδία, την Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Ιαπωνία, την Πολωνία κ.α.


Είναι πραγματικά τολμηρό να παρουσιαστεί ένα έργο με θέμα την καταστροφή σε μια νεοσύστατη χώρα που την πραγματικότητά της γνωρίζουμε ελάχιστα και μόνο μέσα από τα δελτία ειδήσεων. Σημειωτέον, ότι είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική ομάδα προσκλήθηκε κι έχει την δυνατότητα να βρεθεί σε μια χώρα που τώρα ξαναχτίζεται πάνω στα ερείπια της και όπου ο ήχος των όπλων δεν έχει σιγήσει.

 

Σύλληψη -σκηνοθεσία: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης
Χορογραφία: Πολίν Ουγκέ
Εικαστικές παρεμβάσεις: Μαίρη Ζυγούρη, Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Δραματουργική συνεργασία: Δημήτρης Μπαμπίλης
Μουσικός αυτοσχεδιασμός: Λάμπρος Πηγούνης, Γεωργία Συλλαίου/Αναστασία Έδεν (φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί), Πάνος Τσεκούρας (θέρεμιν).
Φώτα: Άντριαν Φρίλιγκ/ Έλλη Παπακωνσταντίνου

 

Παίζουν: Γιάννης Βουλγαράκης, Βάλια Παπαχρήστου, Άντριαν Φρίλιγκ, Πολίν Ουγκέ, Ηλέκτρα Τσακαλία, Λαρίσα Βέργου, Λάμπρος Πηγούνης, Λάζαρος Βαρτάνης, Δημήτρης Κενός και πολλοί εθελοντές.

 

Παραγωγή: ODC
Ύφος: Διαδραστική παράσταση- χορός-εικαστικές εγκαταστάσεις

 

\"Speed dating, ας γιορτάσουμε την καταστροφή μας!\"

 

Επειδή, οι δύσκολοι καιροί θέλουν καλή παρέα, η ομάδα ODC σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε ένα παιχνίδι ενηλίκων με τίτλο: «speed dating, ας γιορτάσουμε την καταστροφή μας!».

 

Πόσο απρόβλεπτη ή αποκαλυπτική μπορεί να είναι η σύντομη συνομιλία με έναν άγνωστο για θέματα που αφορούν την πόλη, την καθημερινότητα, την πολιτική και την προσωπική στάση και αντίσταση; 

 

Η

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Η
16.01.2017 16:10
H ΚΡΑΥΓΗ του Τένεσι Ουίλλιαμς, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου με τον Αλέκο Συσσοβίτη και τη Μάνια Παπαδημητρίου, μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στο Faust παρουσιάζεται στο θέατρο BlackBox για δεύτερη φορά στις 23 και 24 Ιανουαρίου.
Η Κραυγή του Τένεσι Ουίλλιαμς για τρεις παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη
17.11.2016 13:08
H Κραυγή του Τένεσι Ουίλλιαμς, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου με τον Αλέκο Συσσοβίτη και τη Μάνια Παπαδημητρίου, μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στο Faust παρουσιάζεται στο θέατρο Black Box στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου.
Κραυγή, του Τένεσι Ουϊλλιαμς: ξανά στο Faust για λίγες παραστάσεις
07.09.2016 10:57
Επαναλαμβάνεται από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και μόνο για λίγες παραστάσεις η Κραυγή του Τένεσι Ουϊλλιαμς που παρουσιάστηκε την προηγούμενη σεζόν στο Faust σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου με τον Αλέκο Συσσοβίτη και τη Μάνια Παπαδημητρίου.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
08.08.2016 13:54
Η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.
RΕVOLT ATHENΣ, της Έλλης Παπακωνσταντίνου στην Πειραιώς 260
18.05.2016 10:57
Η Έλλη Παπακωνσταντίνου ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016 με την παράσταση RΕVOLT ATHENΣ, στις 15 και 16 Ιουνίου 2016, στην Πειραιώς 260.