Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Τοιχοδρομίες vol. II

Τοιχοδρομίες vol. II
Το δεύτερο μέρος του βιβλίου Τοιχοδρομίες, το Street Art στην Αθήνα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην αστική κουλτούρα και την τέχνη του δρόμου.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου Τοιχοδρομίες, το Street Art στην Αθήνα, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην αστική κουλτούρα και την τέχνη του δρόμου.

Μετά την απήχηση του πρώτου μέρους του βιβλίου Τοιχοδρομίες, όλοι περιμέναμε το δεύτερο μέρος του, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Ο Δημήτρης Θεοδόσης και ο Παυσανίας Καραθανάσης έφτιαξαν ένα βιβλίο, το οποίο είναι ένα απαύγασμα των δρόμων της Αθήνας.

Περιέχει φωτογραφικό υλικό από τους τοίχους της πόλης και πρόκειται για ένα πλήρες βιβλίο για την τέχνη του δρόμου. Το graffiti και το stencil.

Το stencil graffiti εμφανίστηκε στους τοίχους των πόλεων στις αρχές της δεκαετίας των zeros και ήρθε να γεμίσει με χρώμα τις γκρίζες πόλεις και μηνύματα που η καθημερινότητα και το άγχος μας έχει κάνει να ξεχάσουμε.

Είναι τέχνη, είναι αισθητική παρέμβαση αλλά και κοινωνική κριτική. Είναι ένας τρόπος έκφρασης που έχει ανθίσει και στην Ελλάδα. Είναι τρόπος ζωής για πολλούς και σύμφωνα με τα παραπάνω η κυκλοφορία αυτού του βιβλίου κρίνεται αναγκαία.

Είμαστε λοιπόν ανυπόμονοι να πάρουμε το βιβλίο και να δούμε τι έχουν «χτυπήσει» οι αφανείς καλλιτέχνες της Αθήνας.

Σχετικές ειδήσεις
Το δεύτερο φύλο - Σιμόν ντε Μποβουάρ
08.02.2017 11:55
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο, Το δεύτερο φύλο της Σιμόν ντε Μποβουάρ σε μετάφραση Τζένης Κωνσταντίνου.
Δύναμη για το καλό - Daniel Goleman
29.09.2016 12:57
Από τις εκδόσεις Πεδίο κυκλοφορεί το βιβλίο, Δύναμη για το καλό. Από τα καταστροφικά συναισθήματα στην κουλτούρα της συμπόνιας. Το όραμα του Δαλάι Λάμα για τον 21ο αιώνα του Daniel Goleman
Το δέντρο του Άραϋ: Πίστη - Μανώλης Σιμιτσάκης
08.07.2016 11:52
Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας φαντασίας του Μανώλη Σιμιτσάκη «Το δέντρο του Άραϋ – Πίστη».
Ένα βράδυ - Τατιάνα Τζινιώλη
17.05.2016 12:21
Η Τατιάνα Τζινιώλη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή το δεύτερο μυθιστόρημά της.
Εκ νεκρών - Γιώργος Γιώτσας
08.04.2016 11:59
Ένα σκοτεινό μυθιστόρημα είναι το δεύτερο βιβλίο του βραβευμένου στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ συγγραφέα Γιώργου Γιώτσα, με τίτλο «Εκ νεκρών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.