Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Βραδιά αφιερωμένη στον Nick Cave

Βραδιά αφιερωμένη στον Nick Cave
Στο μεγάλο ροκ σταρ είναι αφιερωμένη η βραδιά της Τετάρτης 4 Ιουνίου 2008. Η Βάσια Τζανακάρη και οι εκδόσεις Μεταίχμιο οργανώνουν την εκδήλωση με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Εντεκα μικροί φόνοι" που είναι ιστορίες εμπνευσμένες από τραγούδια του Nick Cave.

Στο μεγάλο ροκ σταρ είναι αφιερωμένη η βραδιά της Τετάρτης 4 Ιουνίου 2008. Η Βάσια Τζανακάρη και οι εκδόσεις Μεταίχμιο οργανώνουν την εκδήλωση με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Εντεκα μικροί φόνοι" που είναι ιστορίες εμπνευσμένες από τραγούδια του Nick Cave.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η συγγραφέας Βάσια Τζανακάρη και ο Αλέξης Καλοφωλιάς, μουσικός-μεταφραστής. Θα ακουστούν επίσης τα τραγούδια του Nick Cave που έγιναν αφορμή για να γραφτεί το βιβλίο.

Μια σκελετωμένη κούκλα, ένα θρησκόληπτο χωριό, ένας εκλεπτυσμένος τελάλης, μια ξεπεσμένη πόρνη, ένας παρανοϊκός επιστήμονας, μια καταθλιπτική, ένας επίδοξος εραστής, μια μπαργούμαν που υποφέρει από αϋπνίες, ένας φοβισμένος φούρναρης και ο Διάβολος είναι θύτες ή θύματα στις φονικές ιστορίες που ξετυλίγονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Οι ήρωες της Βάσιας Τζανακάρη ξεπήδησαν από τη φαντασία της καθώς άκουγε και ξανάκουγε τους δίσκους του Nick Cave. Η συγγραφέας γεννήθηκε το 1980. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Athens Voice και το περιοδικό Sonik. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.

info
Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2008, στις 8.00 μ.μ., στην ταράτσα του Πολυχώρου Μεταίχμιο Ιπποκράτους 118, Αθήνα, www.metaixmio.gr e-mail: metaixmio@metaixmio.gr

Σχετικές ειδήσεις
Εκδήλωση για το βιβλίο
05.01.2017 11:54
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Περιοδικό για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον βραβευμένο με Νόμπελ Λογοτεχνίας θρυλικό τραγουδοποιό Bob Dylan με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη Το φαινόμενο Bob Dylan την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.
Μια βραδιά αφιερωμένη στον Νικόλα Κάλας
23.06.2016 10:48
Το περιοδικό «Μανδραγόρας» και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης διοργανώνουν μια βραδιά αφιερωμένη στον σημαντικό ποιητή, διανοητή, θεωρητικό της λογοτεχνίας και τεχνοκριτικό Νικόλα Κάλας (1907-1988).
Ο Τελευταίος φθόγγος:  Μουσική βραδιά αφιερωμένη  στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη
23.05.2016 11:41
Ο Τελευταίος φθόγγος, Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοπωλείο Eν Πλω.
Εκδήλωση αφιερωμένη σε Σαίξπηρ και Θερβάντες από την Εταιρεία Συγγραφέων
18.04.2016 12:29
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Μήνα Βιβλίου, η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στους δυο «πατέρες» της παγκόσμιας λογοτεχνίας, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες.
Βραδιά αφιερωμένη στον Ανταίο Χρυσοστομίδη στον Ιανό
28.03.2016 11:22
Οι εκδόσεις Άγρα, Ίκαρος, Καστανιώτης και το βιβλιοπωλείο Ιανός σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον Ανταίο Χρυσοστομίδη με τίτλο: «Να κοιτάζεις κάτι ωραίο...». Αντίδωρο για τον Ανταίο Χρυσοστομίδη που θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο Ιανός την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.