Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

The Voca People: Μουσική ιδιοφυΐα και χιούμορ στο Θέατρο Badminton

The Voca People: Μουσική ιδιοφυΐα και χιούμορ στο Θέατρο Badminton
Το θέατρο Badminton παρουσιάζει τους Voca People, μία ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων και εντυπωσιακών καλλιτεχνών για τρεις

παραστάσεις στις 4, 5 & 6 Νοεμβρίου 2011.

 

Beyond the sky! Ένα καινούριο διαγαλαξιακό φαινόμενο που όμοιό του δεν υπάρχει. Οι εκπληκτικοί φωνητικοί ήχοι και τα τραγούδια α καπέλα με τη βοήθεια της τέχνης του Beat Box,  που δημιουργούν ένα απίστευτα ευρύ φάσμα ήχων και οργάνων! Μια παράσταση απόλυτης έξαψης, με μουσικές όλων των εποχών, κωμική διάθεση και συμμετοχή του κοινού.


Η παράσταση των Voca People είναι πρωτοποριακή, όπως και η μοναδική στον κόσμο που συνδυάζει  φωνές, ήχους και τραγούδι α-καπέλα με τη σύγχρονη τέχνη του beat box, η οποία μιμείται τους ήχους μιας πλήρους ορχήστρας (ντραμς, τρομπέτες, κιθάρες κ.ά) χωρίς τη χρήση μουσικών οργάνων! Αυτό το μοναδικό, κωμικό, θεατρικό πλαίσιο και οι εκπληκτικές μουσικές μείξεις στη σκηνή , τους κάνουν να ξεχωρίζουν από κάθε άλλο φωνητικό συγκρότημα . Οι VOCA PEOPLE φέρνουν επί σκηνής καινούριες, «φρέσκιες» μουσικές ενορχηστρώσεις και αποδίδουν μοναδικά περισσότερα από 70 διάσημα χιτ, τραγούδια και μελωδίες όλων των εποχών, προσφέροντας ένα θέαμα κατάλληλο για το κοινό κάθε ηλικίας, κάθε γλώσσας που ξεπερνάει κάθε πολιτισμικό εμπόδιο.


Οι Voca People αποτελούνται από οκτώ ταλαντούχους μουσικούς-ηθοποιούς. Τρεις τραγουδίστριες που μας προσφέρουν τους καλύτερους γυναικείους ήχους (άλτο, μέτζο και σοπράνο) και τρεις τραγουδιστές με τους καλύτερους αντρικούς (μπάσος, βαρύτονος και τενόρος). Όλοι αυτοί συνοδεύονται από δύο καλλιτέχνες του beat box που δημιουργούν εξαιρετικούς ανθρώπινους ήχους και θεωρούνται οι καλύτεροι ερμηνευτές στον τομέα τους, τόσο στον πλανήτη Voca, όσο και στον πλανήτη Γη.

Είπαμε πλανήτη Voca; Ναι, πολύ σωστά είπαμε αφού εδώ υπάρχει ένας «μύθος» που θέλει τους Voca People να είναι άξια παιδιά ενός άλλου πλανήτη του Voca. Και μετά από μία χιλιετία ταξιδιού στο διάστημα, το διαστημόπλοιό τους συντρίβεται στον άγνωστο πλανήτη Γη, αφού ο πολύτιμος φορτιστής του διαστημοπλοίου – μουσική ενέργεια – έχει αδειάσει εντελώς. Σιγά-σιγά, οι VOCA PEOPLE έρχονται σε επαφή με τους παράξενους κατοίκους, τις συνήθειες και τη μουσική του πλανήτη Γη και με τη βοήθεια του κοινού του Θεάτρου Badminton φορτίζουν μουσικά το μοναδικό τους διαστημόπλοιο. Η παράσταση γνώρισε τεράστια επιτυχία μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

 

Όλα είναι μια ιδέα


Οι Voca People πιστεύουν ότι η μουσική είναι η πιο ισχυρή πηγή ενέργειας του σύμπαντος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η μουσική βρίσκεται παντού, σε όλα τα στοιχεία της φύσης και των πλασμάτων της, ενώ είναι ικανή να δημιουργήσει τα πιο έντονα συναισθήματα και να παρέχει την ελπίδα και την ευτυχία σε όλους τους ανθρώπους. Η μουσική είναι ζωή και η ζωή είναι μουσική.


Οι Voca People αποκαλύπτουν ποιοι είναι:

Beat On
Ηλικία: 53 ετών Beat (1113 γήινα χρόνια).
Θέση: Καπετάνιος του διαστημόπλοιου Vocalactica για 15 χρόνια Beat.
Μουσικές ικανότητες: Κατέχει την ακριβή χρονική μέτρηση των Ελβετικών ρολογιών (η πιο γνωστή και πιο ακριβής μονάδα μέτρησης του χρόνου σ’ ολόκληρο το σύμπαν). Μπορεί επίσης να αναπαράγει κάθε γνωστό κρουστό όργανο του Γαλαξιακού Βιβλίου της Μουσικής.
Χόμπι: Καταδύσεις σε αβυσσαλέα βάθη και αναρρίχηση στα ψηλά βουνά του Άρη,  παρακολούθηση τηλεοπτικών σειρών του πλανήτη Δία.
Αγαπημένος γήινος μουσικός: Beat-les.

 

Tubas
Ηλικία: 42 ετών Beat (885 γήινα χρόνια).
Θέση: Επικεφαλής βαρύτονος, μάγειρας του διαστημόπλοιου και αγαπημένος σύζυγος της Alta.
Μουσικές ικανότητες: Τούμπα, μπάσο , ακουστικό μπάσο, γκάιντες. Ένας τραγουδιστής σε μπαρ που ανακαλύφθηκε από κυνηγούς ταλέντων της Metronome (κρατική εταιρεία για τις γαλαξιακές πτήσεις μουσικών εξερευνήσεων του πλανήτη Voca). Πιστοποιήθηκε ως κάτοχος της χαμηλότερης φωνής του νότιου ημισφαιρίου και ως πιο διάσημος νικητής του «Bass Idol».
Χόμπι: Του αρέσει το ράφτινγκ στον αιματηρό ποταμό Astarifi, να αγναντεύει τον οπτικό μετρονόμο (ένα είδος διαφανούς τηλεόρασης με διαιρεμένες οθόνες) και να επιδίδεται σε γαστρονομικά πάρτι στο εστιατόριο "Musical Yami".
Αγαπημένος γήινος μουσικός: Pavarotti.

 

Mezzo
Ηλικία: 30 ετών Beat (630 γήινα χρόνια).
Θέση: Ανιχνευτής.
Μουσικές ικανότητες: Τραγουδίστρια Mezzo, μιμείται κρουστά, κιθάρες, βιολί . Η διάσημη βελούδινη φωνή της κέρδισε το βραβείο –Emiemotinaly-Musicaly-Impossibaly. Θεωρείται η μεγαλύτερη διασημότητα στην πατρίδα της, τη “Lala Land”. 
Χόμπι: Το καραόκε με τα γιγάντια πουλιά του πλανήτη Μπούλαα.
Αγαπημένος γήινος μουσικός: Η Marilyn Monroe όταν τραγούδησε στον πρόεδρο για τα γενέθλιά του. Πρόσφατα ανακάλυψε τον φοβερό τραγουδιστή Jason Beber!! Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, έχει μία ψηφιακή αφίσα του κρεμασμένη στην κρεβατοκάμαρα του διαστημόπλοιου και χωρίς αυτός να το γνωρίζει του στέλνει ΜΚΕ (Μηνύματα Κοσμικής Ενέργειας) κάθε μέρα στη 1.00.

 

Tenoro
Ηλικία: 31 ετών Beat (651 γήινα χρόνια).
Θέση: Επικεφαλής τεχνικός, χειριστής του φορτιστή μουσικής ενέργειας του γαλαξιακού διαστημοπλοίου.
Μουσικές ικανότητες: Τενόρος, μιμείται κιθάρες, κρουστά, σαξόφωνα και γκάιντες. Η φωνή του χρησιμεύει και για συναγερμός όταν ο συναγερμός δεν λειτουργεί και μπορεί να φτάσει τα ντεσιμπέλ που δεν γίνονται αντιληπτά ούτε από σκύλους.  Αγαπημένο φαγητό: Νερόσουπα εδάφους.
Χόμπι: Του αρέσει να κοιτάζει παλιές κωμικές ταινίες του Πλούτο (όχι του πλανήτη Πλούτωνα, αλλά του καρτούν).
Αγαπημένος γήινος μουσικός: Britney Spears.

 

Scratcher
Ηλικία: 36 ετών Beat (756 γήινα χρόνια).
Θέση: Επικεφαλής μεταφραστής, Αναπληρωτής Καπετάνιος και μικρός αδελφός του Καπετάνιου Beat On.
Μουσικές ικανότητες: Ντραμς , κρουστά, ηχητικά εφέ με εξαιρετική ικανότητα σκράτσιν, για την οποία έχει λάβει Τιμητικό Βραβείο από τον Πρόεδρο του πλανήτη Voca στην ηλικία των 3 ετών Beat...
Χόμπι: Του αρέσει το αλατισμένο σκι στα Salt Mountains της Saltiya, το φτύσιμο μακράς απόστασης, η συλλογή βράχων από αδρανείς πλανήτες και να τρέχει γυμνός στο φεγγάρι.
Αγαπημένος γήινος μουσικός: Doug E. Fresh (διάσημος beat boxer) και τα ηχητικά εφέ του Michael Winslow – του τρελού μπάτσου από την ταινία Police Academy.

 

Alta
Ηλικία: 25 ετών Beat (525 γήινα χρόνια).
Θέση: Γαλαξιακός βιολόγος και αγαπημένη σύζυγος του Tubas.
Μουσικές ικανότητες: Τραγουδίστρια άλτο, μιμείται κιθάρες, βιολιά. Έχει επιλεγεί ως εξαιρετική αθλήτρια στο πρωτάθλημα ελαφρών βαρών του πλανήτη Voca το έτος 2,560,923 της εποχής Voca. Η ικανότητά της να διατηρεί τον τόνο την τοποθετεί ανάμεσα στους πιο εντυπωσιακούς ερμηνευτές στην ιστορία της μουσικής.
Χόμπι: Της αρέσει το καλλιτεχνικό μπαλέτο στους αμμόλοφους του όρους Gitaralar του πλανήτη Planul.
Αγαπημένος γήινος μουσικός: Lady Gaga (μάλλον επειδή η μητέρα της που την εγκατέλειψε στα τέσσερα της ονομαζόταν Lady Lala).

 

Bari-Tone
Ηλικία: 23 ετών Beat (483 γήινα χρόνια).
Θέση: Γυμναστής του συγκροτήματος, ειδικός στον μουσικό και τον ψυχολογικό πόλεμο.
Μουσικές ικανότητες: Βαρύτονος, μιμείται κιθάρες, κρουστά, σαξόφωνα και γκάιντες καθώς και το κόρνο Altin Forest Horn από τον πλανήτη Πλούτωνα.
Αγαπημένο φαγητό: Ο πουρές μετεωριτόπιτας (φτιαγμένη από τραγανά σωματίδια μετεωρίτη και κοσμική ζύμη).
Χόμπι: Του αρέσει να πηδά χωρίς αλεξίπτωτο από τα διαστημόπλοια πάνω σε κρατήρες (μετρά ήδη 120000 άλματα).
Αγαπημένος γήινος μουσικός: Jackson Five.

 

Soprana
Ηλικία: 29 ετών Beat (609 γήινα χρόνια).
Θέση: Γιατρός του διαστημόπλοιου.
Μουσικές ικανότητες: Τραγουδίστρια μέτζο-σοπράνο, μιμείται κρουστά, κιθάρες, τρομπέτες, γκάιντες, βιολιά, καθώς και ήχους ερωτοτροπίας των πυγμαίων ελεφάντων Gumguman που ζουν στην έρημο Lulali του πλανήτη Άρη.
Αγαπημένο φαγητό: Σπαγκέτι από ουρά Tovash (ένα είδος ζώου – συνδυασμός ψαριού και θάμνου από τον πλανήτη Planktoria).
Χόμπι: Της αρέσει η συλλογή και η επεξεργασία πληροφοριών σχετικά με την αναπαραγωγή διάφορων ειδών του γαλαξία. Πιστεύει στην ύπαρξη των διαγαλαξιακών σχέσεων και εξέδωσε ένα διάσημο βιβλίο για τα γένη: «Τα θηλυκά προέρχονται από τον Άρη – τα αρσενικά δε θυμούνται».
Αγαπημένος γήινος μουσικός: Η μπλε τραγουδίστρια  της ταινίας "The Fifth Element" (ήταν συμμαθητές στο δημοτικό "The Big Blue" – ήταν επίσης συμμαθητές με τρία μπλε παιδιά που τώρα πρωταγωνιστούν στη Νέα Υόρκη).

 

Οι voca people αποκαλύπτουν ποιοι πραγματικά είναι:

 

Δημιουργός και Διευθυντής: Lior Kalfo


Πολυβραβευμένος κωμωδός και δημιουργός που το 1995 συμμετείχε στη συγγραφή και πρωταγωνίστησε σε μία από τις δημοφιλέστερες κωμικές τηλεοπτικές σειρές του Ισραήλ, το «The Comedy Store» (102 επεισόδια). Μια σειρά που κέρδισε πολλά βραβεία παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων και των “The Golden Album” και “The European Golden Antenna” στην κατηγορία της καλύτερης κωμικής σειράς. Το «Wow»- Μαύρο Θέατρο 3διαστάσεων, σηματοδότησε το διεθνές ντεμπούτο του  Lior στη σκηνοθεσία , σε ηλικία 28 ετών, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα.

 

Το 2003, ίδρυσε το Ισραηλινό Μαύρο Θέατρο "Fun-Tazi" με 3 παραστάσεις: "FunTazi", "FunTazi- Kids" και την αυθεντική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού του Όσκαρ Γουάιλντ, "The Selfish Giant". Παράλληλα με τη δουλειά του στην τηλεόραση , το 2008 και μετά από 3 χρόνια επενδυτικών αναπτύξεων, δημιούργησε το πιο καινούριο και πιο φουτουριστικό κινηματογραφικό θέατρο των Comics - Matrix  "Glow!", του οποίου η παγκόσμια πρεμιέρα έγινε στο Βέλγιο, τον Αύγουστο του 2008.

 


Το "The Voca People" ήταν άλλο ένα ιδιαίτερο project, ένα διαφορετικό σχέδιο που σχηματιζόταν στο μυαλό του Lior για περίπου 4 χρόνια, μέχρι τις πρώτες πρόβες το Φεβρουάριο του 2009. Ο Lior μένει τώρα στη Binyamina του Ισραήλ με την οικογένειά του που αποτελείται από τον ίδιο, τη σύζυγο και τις δύο μικρές τους κόρες, και μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στο Ισραήλ και άλλες χώρες, αφού ακολουθεί πιστά την καριέρα του ηθοποιού-δημιουργού.  

 

Συνθέτης, Μουσικός Διευθυντής και Ενορχηστρωτής: Shai Fishman

Είναι 32 ετών, ζει στο Λος Άντζελες και είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος των Fish-i, Inc. και Fish-i Studios. Έχει συνθέσει μουσικές για τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και για παραγωγές πολυμέσων.  Παίζει 7 όργανα: Πιάνο , Τρομπέτα, Κόρνο, Σαξόφωνο, Φλάουτο, Ντραμς και Μπάσο .  Αυτή την εποχή εργάζεται ως συνθέτης και μουσικός παραγωγός για τα The Immersive Earth Grant (Χρηματοδότηση και λειτουργία της NASA), Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Χιούστον, Πανεπιστήμιο RICE, e-Planetarium και Avela Corporation.  Από το 2004 μέχρι σήμερα, έχει συνθέσει, διευθύνει και παράγει 15 μουσικές ταινιών για τον κινηματογράφο.  Στο Ισραήλ έχει συνθέσει μουσική για όλα τα μεγάλα θέατρα, ενώ έχει υπάρξει συνθέτης και μουσικός παραγωγός για πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.  Από το 1996 έως το 2004, διηύθυνε μουσικά και ενορχήστρωσε τα ακόλουθα μιούζικαλ: "A Chorus Line", "Bye Bye Birdy", "Little Shop of Horrors", "Grease", "Joseph and the Amazing Technicolor Dream Coat", "West Side Story", "Fame", "Cabaret", "Kazablan".  Επίσης, έχει συνθέσει, παράγει και ενορχηστρώσει τις αυθεντικές μουσικές των μιούζικαλ: "The Kafkazi Chalk Circle" (Brecht), "In To The Woods” (Sondheim), "Rachav's Cabaret", "The Dream: A Band", "Unknown Destination", "Samson & Delilah" και "Towards the Horizon".

 

Καστ:
Beat On: Boaz Ben David / Chen Zimerman
Scratcher: Inon Ben David/ Ofir Tal
Tubas: Eyal Cohen / Shimon Smith
Tenoro: Gilan Shahaf / Ashot Gasparian
Alta: Adi Kozlovsky / Maya Pennington
Mezzo: Naama Levy / Vered Sasportas
Bari-tone: Oded Goldstein / Moran Sofer
Soprana: Rahmin Liraz / Alona Alexander

 

Στο θέατρο Badminton στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2011


Σχετικές ειδήσεις
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Καλλιτεχνικός προγραμματισμός 2016 - 2017
14.09.2016 16:49
Ένα σύγχρονο, πολύχρωμο graphic novel, με κεντρικό ήρωα ένα ρομαντικό μαέστρο που, σε… συμπαντικά δύσκολες συνθήκες, ταξιδεύει από πλανήτη σε πλανήτη για να συμφιλιώσει μουσικά όργανα και νότες και να επιτύχει μία, μεγάλη και σημαντική, Μουσική Συμφωνία, είναι στο κέντρο της φετινής εκστρατείας προβολής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Όχι τυχαία, ασφαλώς. Στη νέα καλλιτεχνική της περίοδο 2016-17, η Ορχήστρα παρουσιάζεται, παρά τις δυσκολίες, πιο πολυδιάστατη από ποτέ, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της τόσο στο καλλιτεχνικό πεδίο, όσο και στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τομέα.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Dr. Albert Flipout’s One Can Band ft Mickey Pantelous live στο Ίλιον Plus
29.03.2016 14:02
Πολυπράγμων και εξαιρετικά προικισμένος μουσικός με μεγάλη εμπειρία στα μπλουζ, τη τζαζ και τη ροκ μουσική o Mickey Pantelous μας ταξιδεύει Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στο Ίλιον Plus, με αφορμή την προσωπική κωμικοτραγική ιστορία του συνοδοιπόρου του δόκτορα Flipout* * (Της κονσέρβας κρουστό που έχει δεμένη στο αριστερό του πόδι) στην αμερικάνικη μουσική και ιστορία, με αναφορές σε όλο τον 20ο αιώνα έως τις μέρες μας.
Το αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα για μία επιπλέον ημέρα στο Θέατρο Badminton
29.03.2016 12:47
Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα “Σ' αναζητώ” που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο Θέατρο Badminton έχει γίνει ήδη sold out. Για το λόγο αυτό και μετά από απαίτηση του κοινού η παραγωγή αποφάσισε να προχωρήσει και σε δεύτερη ημέρα διεξαγωγής την Τρίτη 5 Απριλίου.
Η παράσταση - αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα στο Θέατρο Badminton
09.03.2016 10:35
Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα “Σ' αναζητώ” και την αγάπη του για “τη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δυο”, μετά τις 2 μεγάλες sold out συναυλίες στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έρχεται για δύο ακόμα ξεχωριστές βραδιές τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Απριλίου στο Θέατρο Badminton.