Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Otra Danza: Back σε χορογραφία της Asun Noales στα 46α Δημήτρια

Otra Danza: Back σε χορογραφία της Asun Noales στα 46α Δημήτρια
Η ομάδα χορού «Otra Danza» από την Ισπανία, θα εμφανιστεί στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, στα πλαίσια των 46ων

«Δημητρίων» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9 το βράδυ.

Η εξαμελής ομάδα θα παρουσιάσει την χορογραφία της Asun Noales, με τίτλο «Back», σε μουσική της καναδής τσελίστριας και συνθέτριας Zoe Keating.


Η Noales, ξεκίνησε την καριέρα της το 1990 και καταξιώθηκε ως χορογράφος, εντός και εκτός των συνόρων της πατρίδας της. Όπως τονίζει η ίδια, στόχος της είναι να ενώσει χορευτές και κοινό, μέσα από το πάθος για τον χορό και τις δυνατότητες του σώματος, ως πρωταρχικού εκφραστικού μέσου.

Η χορευτική παράσταση «Back» εκθέτει αρχικά ένα σώμα κατακερματισμένο, το οποίο σταδιακά κατακτά μια ρυθμικότητα και μια κινητικότητα που θυμίζει θαλάσσιο κυματισμό. Ο τίτλος παραπέμπει στην επιστροφή του κορμιού στην απλότητα και την αγνότητα.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, «F. G. Lorca».

 

Στα 46α Δημήτρια στη Θεσσαλονίκη στις 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικές ειδήσεις
Ζιζέλ από το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Θέατρο Ολύμπια
24.11.2016 15:58
Η Ζιζέλ, ένα από τα διασημότερα μπαλέτα του ρομαντισμού, σε γοητευτική μουσική του Αντόλφ Αντάμ, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε χορογραφία του Ιρέκ Μουχαμέντοφ και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και Ζωής Ζενιώδη.
In Spite Of Wishing And Wanting από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια
30.09.2016 14:05
Η παράσταση χορού In Spite Of Wishing And Wanting θα παρουσιαστεί από την ομάδα Ultima Vez στα 51α Δημήτρια, στις 7 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Simio, από την ομάδα La Factica Danza στο Χυτήριο
17.08.2016 17:03
Η ομάδα σύγχρονου χορού/χοροθεάτρου La Factica Danza, που έχει βάση στη Μάλαγα της Ισπανίας και αποτελείται από την Ηρώ Βασάλου (από την Ελλάδα) και την Λουσία Αμίρ (από την Ουρουγουάη), έρχεται στην Ελλάδα, για να παρουσιάσει για πρώτη φορά την νέα της πλήρη παραγωγή με τίτλο «Simio», στο Θέατρο Χυτήριο, το Σάββατο 27 Αυγούστου.
Η Ωραία Κοιμωμένη από το St. Petersburg State Ice Ballet σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
14.04.2016 12:56
Τα θρυλικά Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφουν στην Ελλάδα με την Ωραία Κοιμωμένη του Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι, το «Μπαλέτο των Μπαλέτων», σε χορογραφία του σπουδαίου Konstantin Rassadin. 
Σπάρτακος από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
07.03.2016 14:30
Ένα από διασημότερα επικά έργα του νεοκλασικού ρωσικού μπαλέτου, τον Σπάρτακο, σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς, θα απολαύσουν οι φίλοι του χορού την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.