Ο διάσημος γαλλοκύπριος πιανίστας Κυπριανός Κατσαρής και ο γαλλοϊσραηλινός βαρύτονος David Serero, θα εμφανιστούν στο φουαγιέ

του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των 46ων «Δημητρίων», τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ. Οι δυο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα – έκπληξη, αφού τα έργα που πρόκειται να ερμηνεύσουν, θα ανακοινώνονται στη διάρκεια της συναυλίας. Το βέβαιο είναι ότι θα ακουστούν έργα των Chopin και Liszt, γνωστές στο ευρύ κοινό άριες από διάσημες όπερες, τραγούδια και μουσικές που ξεχώρισαν στην σκηνή του Broadway καθώς και μουσικές του κόσμου.

Ο Κυπριανός Κατσαρής με έδρα του το Παρίσι, έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ου αιώνα σε διεθνές επίπεδο,  έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένου του Carnegie Hall – και έχει συμπράξει με τις πιο καταξιωμένες ορχήστρες.

Για το έργο του έχει  τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με τις  διακρίσεις  του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών της Γαλλίας, του Καλλιτέχνη της UΝΕSCO για την Ειρήνη και του Ιππότη Τιμής του Cameroun. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2011 τιμήθηκε με το βραβείο «Nemitsas Foundation», το οποίο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στην διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι σκηνοθέτες, Claude Chabrol και François Reichenbach, τον κινηματογράφησαν σε κοντσέρτα του, ενώ η ιαπωνική τηλεόραση έχει αφιερώσει μια σειρά δεκατριών εκπομπών με masterclasses και ρεσιτάλ του, πάνω σε έργα του Frédéric Chopin.

Ο David Serero, είναι ένας νέος  χαρισματικός  καλλιτέχνης, ο οποίος σε ηλικία 30 ετών έχει δώσει ήδη περισσότερες από 400 συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Ξεχωρίζει για την δεξιοτεχνία με την οποία αναμιγνύει διαφορετικά είδη και στυλ τραγουδιού και για τον δυναμισμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζουν την σκηνική του παρουσία.

Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού: «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών 2011 – Μέση Ανατολή».