Το Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης είναι ο ιδανικά «αντισυμβατικός» χώρος για να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική έκθεση που φέρει τον

τίτλο «ONE». Η ιδρυτική ομάδα είχε το όραμα να δημιουργήσει ένα χώρο όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να μοιράζονται τις ιδέες τους και τις εικόνες τους με όλο τον κόσμο. Δύο τέτοιοι καλλιτέχνες θα κάνουν σύντομα ακριβώς αυτό…

Στις 10 Οκτωβρίου 2011, οι καλλιτέχνιδες Brigitte Πολέμη και Αλίκη “Ziggy” Χατζηπατέρα εκθέτουν μια συλλογή φωτογραφικών εικόνων που εξερευνούν ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων και κίνησης, χρησιμοποιώντας ταπεινά την ασύγκριτη ομορφιά της φύσης, δίνοντας νέα μορφή στα σχήματά της και μετατρέποντάς τα σε μοντέρνες εικόνες που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα.

Για τις καλλιτέχνιδες, αυτή είναι η πρώτη τους συνεργασία.
Για την έκθεση, είναι η πρώτη στο είδος της μοναδικής και τεχνολογικά προηγμένης φωτογραφικής τέχνης.

Η έννοια ”ONE” έχει πολλές ερμηνείες και προσεγγίσεις. Ουσιαστικά, το μήνυμα των καλλιτεχνών είναι αυτό το συνεργασίας, της ενότητας και της συντροφικότητας. Αυτό το “ONE” μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια συλλογή πολλών πραγμάτων, συναισθημάτων και ενεργειών.

Η Brigitte, μια καλλιτέχνιδα που δουλεύει με λάδια, mixed media και φωτογραφία, βλέπει το δικό της “ONE” μέσα από τα σώματα χορευτών, την αλληλεπίδραση της κίνησής τους και τη ροή της ενέργειάς τους, χορογραφώντας τα σε έναν αέρινο χορό εικόνων που συλλαμβάνονται από το μάτι του φωτογράφου που στην ουσία γίνεται ένα μαζί τους.

Η Ziggy, μια καλλιτέχνιδα που δουλεύει ως επί το πλείστον με τη φωτογραφία, αλλά και με χρώματα νερού και γραφικά, βλέπει το δικό της “ONE” ως ένα συνονθύλευμα εμπειριών από τα ταξίδια της ανά τον κόσμο και στο έντονο πάθος της για χρώμα και θετική ενέργεια. Μια σειρά από διάφορα θέματα όπως πορτραίτα, τοπία και φύση γίνονται ένα, μέσα από το πρίσμα που εκείνη βλέπει τον κόσμο γύρω της.