Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Μια Οδύσσεια για πολύ γέλιο

Μια Οδύσσεια για πολύ γέλιο
Η νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Προπομπός με τίτλο "Παρ' Οδύσσεια , τα παραλειπόμενα του Τρωικού Πολέμου" είναι ένα "ιστορικομυθολογικόν και παρ' επιστημονικόν τερατούργημα", το οποίο κυκλοφορεί με ζάντες αλουμινίου, και τετραπλούς αερόσακους!

Η νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις Προπομπός με τίτλο "Παρ' Οδύσσεια, τα παραλειπόμενα του Τρωικού Πολέμου" είναι ένα "ιστορικομυθολογικόν και παρ' επιστημονικόν τερατούργημα", το οποίο κυκλοφορεί με ζάντες αλουμινίου, και τετραπλούς αερόσακους!

Οπως σημειώνει ο συγγραφέας Βασίλης Τσούγκαρης στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Το βιβλίο, αυτό, άρχισε να παίρνει μορφή σαν απλό κείμενο κάπου στα 1988, για τις ανάγκες μιας σατιρικής εκπομπής στο ραδιόφωνο. Κάποια στιγμή βρέθηκε, με πολλά ακόμα κείμενα και έρευνες, στο αρχείο του συγγραφέα.

Μετά από 20 χρόνια (κάλιο αργά παρά αργότερα, όπως λέει παραφράζοντας την παροιμία) μπήκε στο τυπογραφείο. Από τότε που γράφτηκε, πολλά άλλαξαν όχι και η ουσία του, δηλαδή η παρουσίαση της αρχαιότητας, αλλά και του σήμερα με έναν διαφορετικό τρόπο, η ιστορία δηλαδή όχι όπως την διδαχτήκαμε, αλλά όπως (ίσως) θα θέλαμε να τη διδαχτούμε.

Ένας τρόπος για να περάσει κάποιος ευχάριστα, να ξεχάσει τα προβλήματά του (να βάλει στο νου του άλλα) και να γελάσει. Το γέλιο στην εποχή μας τελικά μας λείπει...»

info

"Παρ' Οδύσσεια, τα παραλειπόμενα του Τρωικού Πολέμου", Eκδόσεις Προπομπός
tsougarisgnomi@gmail.com

Σχετικές ειδήσεις
Οι 7 ηγέτες του πολέμου - Marc Ferro
05.10.2016 12:41
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο, Οι 7 ηγέτες του πολέμου του Marc Ferro σε μετάφραση Ευγενίας Γραμματικοπούλου.
H οδύσσεια του ασφαλιστικού - Σάββας Ρομπόλης  & Βασίλης Μπέτσης
16.08.2016 10:31
Από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο, H οδύσσεια του ασφαλιστικού των Σάββα Ρομπόλη & Βασίλη Μπέτση.
 Επί του περιεχομένου–Ομήρου Οδύσσεια - Δ.Ν. Μαρωνίτη
09.06.2016 11:00
Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο του Δ.Ν. Μαρωνίτης, Επί του περιεχομένου–Ομήρου Οδύσσεια.
 Η Τέχνη του Πολέμου Αποκωδικοποιημένη στο Public
11.04.2016 10:46
H Key Books και τα Public σας προσκαλούν την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου Η Τέχνη του Πολέμου Αποκωδικοποιημένη της Τζέσικα Χάγκι
Η Τέχνη του Πολέμου αποκωδικοποιημένη - Τζέσικα Χάγκι
21.12.2015 10:23
Από τις εκδόσεις Key Books κυκλοφορεί το βιβλίο Η Τέχνη του Πολέμου αποκωδικοποιημένη της Τζέσικα Χάγκι.