Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Το ψάρι και ο καλεσμένος-9 Καλλιτέχνες από τη Γρανάδα έκθεση στο TAF

Το ψάρι και ο καλεσμένος-9 Καλλιτέχνες από τη Γρανάδα έκθεση στο TAF
Το TAF σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες και τον επιμελητή Pablo Berzal, παρουσιάζει την έκθεση

«Το ψάρι και ο καλεσμένος. 9 Καλλιτέχνες από τη Γρανάδα» που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Νοεμβρίου 2011.

 

Οι εννέα συμμετέχοντες καλλιτέχνες προέρχονται από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Γρανάδας και εκπροσωπούν νέες τάσεις της σύγχρονης ισπανικής τέχνης. Σύμφωνα με τον επιμελητή Πάμπλο Μπερθάλ: «η έκθεση διαρθρώνεται σε 9 δωμάτια (site specific) σε καθένα από τα οποία ο κάθε καλλιτέχνης θα προτείνει το ιδίωμά του χωρίς να έχει επιβληθεί κάποιο θέμα συγκεκριμένο.

 

Πρόκειται για τη γνωριμία με τα καλλιτεχνικά projects μιας ομάδας δημιουργών που φοίτησε στο ίδιο πανεπιστημιακό κέντρο και που το μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η ποιότητα της δουλειάς τους. Αν και στην πλειονότητά τους οι καλλιτέχνες κάνουν ζωγραφική, στη συγκεκριμένη έκθεση πολλοί επέλεξαν την βίντεο εγκατάσταση χωρίς να αποκλείσουν, ωστόσο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία ή την performance. Στο καλλιτεχνικό τους ιδίωμα περιλαμβάνονται καθαρά αισθητικοί συλλογισμοί ή προβληματισμοί που αφορούν στο ίδιο το επάγγελμα του καλλιτέχνη καθώς και θέματα κοινωνικά ή πολιτικά. Πρόθεση αυτού του project είναι η άμεση επικοινωνία μεταξύ κοινού και δημιουργών, πέρα και πάνω από τον ρόλο της κριτικής ή της αγοράς της τέχνης».

 

Το TAF συνεχίζει την προσπάθεια προβολής νέων καλλιτεχνών που είτε σπουδάζουν ακόμα, είτε έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους. Ταυτόχρονα αυτή η έκθεση προστίθεται σε μια σειρά εκθέσεων που έχουν λάβει χώρα στο TAF και συστήνουν διεθνείς καλλιτέχνες, κάθε ηλικίας, στο Αθηναϊκό εικαστικό κοινό.


Συμμετέχοντες:


Ángeles Agrela, Pablo Capitán, Paloma Gámez, Marisa Mancilla, Joaquín Peña Toro, José Piñar, Miguel Ángel Tornero, Alejandro del Valle, Santiago Ydáñez

 

Επιμέλεια: Pablo Berzal

 

 

Σχετικές ειδήσεις
We are BUD - Opening: Πρώτη συλλογική έκθεση στο BUD
27.09.2016 15:50
Η πρώτη περίοδος λειτουργίας του BUD εγκαινιάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 με μία συλλογική έκθεση, η επιμέλεια της οποίας θα γίνει από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.
Εν συνεχεία: ομαδική έκθεση από την ομάδα 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες
27.04.2016 10:52
H ομάδα 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες παρουσιάζει την τρίτη έκθεσή της με τίτλο «Εν-συνεχεία». Στην έκθεση συμμετέχουν 33 καλλιτέχνες με πάνω από 70 έργα.
Βραβείο Επιμελητή Τέχνης ΝΕΟΝ 2015, στους Joseph Constable και Rebecca Edwards
14.12.2015 11:48
Στους Joseph Constable και Rebecca Edwards απονεμήθηκε το Βραβείο Επιμελητή Τέχνης ΝΕΟΝ 2015, του θεσμού που έχει καθιερώσει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ σε συνεργασία με τη Whitechapel Gallery του Λονδίνου, από το 2012. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που επιλέγονται δύο υποψήφιοι για το βραβείο.