Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το ψάρι και ο καλεσμένος-9 Καλλιτέχνες από τη Γρανάδα έκθεση στο TAF

Το ψάρι και ο καλεσμένος-9 Καλλιτέχνες από τη Γρανάδα έκθεση στο TAF
Το TAF σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες και τον επιμελητή Pablo Berzal, παρουσιάζει την έκθεση

«Το ψάρι και ο καλεσμένος. 9 Καλλιτέχνες από τη Γρανάδα» που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Νοεμβρίου 2011.

 

Οι εννέα συμμετέχοντες καλλιτέχνες προέρχονται από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Γρανάδας και εκπροσωπούν νέες τάσεις της σύγχρονης ισπανικής τέχνης. Σύμφωνα με τον επιμελητή Πάμπλο Μπερθάλ: «η έκθεση διαρθρώνεται σε 9 δωμάτια (site specific) σε καθένα από τα οποία ο κάθε καλλιτέχνης θα προτείνει το ιδίωμά του χωρίς να έχει επιβληθεί κάποιο θέμα συγκεκριμένο.

 

Πρόκειται για τη γνωριμία με τα καλλιτεχνικά projects μιας ομάδας δημιουργών που φοίτησε στο ίδιο πανεπιστημιακό κέντρο και που το μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η ποιότητα της δουλειάς τους. Αν και στην πλειονότητά τους οι καλλιτέχνες κάνουν ζωγραφική, στη συγκεκριμένη έκθεση πολλοί επέλεξαν την βίντεο εγκατάσταση χωρίς να αποκλείσουν, ωστόσο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία ή την performance. Στο καλλιτεχνικό τους ιδίωμα περιλαμβάνονται καθαρά αισθητικοί συλλογισμοί ή προβληματισμοί που αφορούν στο ίδιο το επάγγελμα του καλλιτέχνη καθώς και θέματα κοινωνικά ή πολιτικά. Πρόθεση αυτού του project είναι η άμεση επικοινωνία μεταξύ κοινού και δημιουργών, πέρα και πάνω από τον ρόλο της κριτικής ή της αγοράς της τέχνης».

 

Το TAF συνεχίζει την προσπάθεια προβολής νέων καλλιτεχνών που είτε σπουδάζουν ακόμα, είτε έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους. Ταυτόχρονα αυτή η έκθεση προστίθεται σε μια σειρά εκθέσεων που έχουν λάβει χώρα στο TAF και συστήνουν διεθνείς καλλιτέχνες, κάθε ηλικίας, στο Αθηναϊκό εικαστικό κοινό.


Συμμετέχοντες:


Ángeles Agrela, Pablo Capitán, Paloma Gámez, Marisa Mancilla, Joaquín Peña Toro, José Piñar, Miguel Ángel Tornero, Alejandro del Valle, Santiago Ydáñez

 

Επιμέλεια: Pablo Berzal

 

 

Σχετικές ειδήσεις
This Is Not Normal: Ομαδική έκθεση στην Fo Kia Nou 24/7
02.01.2017 13:32
Ο χώρος σύγχρονης τέχνης Fo Kia Nou 24/7 παρουσιάζει την έκθεση“This Is Not Normal” σε επιμέλεια της Mary Cox, με εννέα καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την καλλιτεχνική σκηνή του Σαν Φρανσίσκο.
Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ
07.11.2016 17:09
Πώς μια συλλογή μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για νέους καλλιτέχνες; Πώς καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους, ακόμη και αν μεσολαβούν πολλές δεκαετίες; Πώς ορίζεται η έμπνευση και πώς φιλοξενείται και μετουσιώνεται σε έργο τέχνης στη….σοφίτα ενός μουσείου; Αυτό το άκρως δημιουργικό πλαίσιο έρχεται να αναδείξει η νέα έκθεση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», στη Μονή Λαζαριστών, από τις 9 Νοεμβρίου 2016 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2017.
02.11.2016 10:27
Οι… «Ψίθυροι», ή αλλιώς, οι καλλιτεχνικοί ψίθυροι 24 γυναικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και ενός άνδρα καλλιτέχνη θα φιλοξενηθούν στη νέα έκθεση που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με τον ομώνυμο τίτλο, από τις 4 Νοεμβρίου 2016 έως τις 7 Ιανουαρίου 2017 (Εγκαίνια: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, 21:30).
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80: Έκθεση του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή
27.06.2016 14:46
Το Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη υποδέχεται την έκθεση Ιταλοί καλλιτέχνες ’70-’80 με χαρακτικές συνθέσεις από τη συλλογή του αρχείου του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini & Σιατερλή.