Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

5η Θεματική Έκθεση Παιδικού Βιβλίου

5η Θεματική Έκθεση Παιδικού Βιβλίου
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Unicef διοργανώνουν ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παιδικών βιβλίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, γενέθλια ημέρα του Χ. Κ. Αντερσεν.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Unicef διοργανώνουν ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παιδικών βιβλίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, γενέθλια ημέρα του Χ. Κ. Αντερσεν.

Από τις 31 Μαρτίου έως και τις 3 Απριλίου η αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό της Πλατείας Συντάγματος θα φιλοξενεί την 5η Θεματική Έκθεση Παιδικού Βιβλίου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί και τις επόμενες ημέρες μέχρι και τις 3 Απριλίου, γονείς και λιλιπούτειοι αναγνώστες, που θα παραβρεθούν στην έκθεση θα ζήσουν ένα μαγικό ταξίδι στις πολύχρωμες σελίδες χιλιάδων βιβλίων, απολαμβάνοντας τη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή.

Η 5η Θεματική Έκθεση Παιδικού Βιβλίου θα περιλαμβάνει παράλληλα πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, για όλους τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες, από τους εκδότες και τους συγγραφείς Παιδικών Βιβλίων.

Οι δραστηριότητες αυτές θα ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας 31 Μαρτίου, μέρα που θα περιλαμβάνει τα εγκαίνια φυσικά, αλλά και μία εκδήλωση των εκδόσεων Μίνωας, στις 12.30 το μεσημέρι, με θέμα το βιβλίο «Μούσικατ, ένα τέρας αλλιώτικο από τα άλλα», της Δέσποινας Μπογδάνη Σουγιούλ.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 1 Απριλίου στις 11:30 θα ξεκινήσει η εκδήλωση του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη, με θέμα το βιβλίο «Το αστεράκι που έπεσε στη Γη», της Χρύσας Δημουλίδου, και στη συνέχεια, στις 12:30 από τις εκδόσεις Ψυχογιός θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Τα φιλαράκια μας».

Η μέρα θα κλείσει με τις εκδόσεις Ζαχαράκη, στις 18:00 το απόγευμα, σε μία εκδήλωση, με θέμα το βιβλίο «Με το σφυρί και ένα καρφί».

Την Τετάρτη 2 Απριλίου οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με τις εκδόσεις Αγκυρα και το βιβλίο «Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο» της Αννας Βερούλη και του Νίκου Μιχαλόπουλου, στις 10.30, αλλά και κινητικά και καθιστικά παιχνίδια από τη Ζωή Σκαλίδη και τη Φωτεινή Τσάμπρα, με πολλά μπαλόνια, σχοινιά, μαντήλια, τσουβάλια, καπέλα και άλλα παράξενα υλικά...

Την τελευταία ημέρα της 5ης Θεματικής Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου, Πέμπτη 3 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί παιδική εκδήλωση που θα αφορά στο βιβλίο της Ελένης Σβορώνου, «Ο Τζιτζικο-Περικλής και η 5η εποχή του Χρόνου».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφήγηση , θεατρικό δρώμενο, μουσικοκινητικά παιχνίδια, προβολή διαφανειών, δημιουργική γραφή και κατασκευές, όλα με θέμα το περιβάλλον και τους κινδύνους που το απειλούν.

Έτσι, περνώντας από το Σταθμό του Συντάγματος, σταματήστε για λίγο κι απολαύστε ένα μαγικό ταξίδι στις πολύχρωμες σελίδες χιλιάδων βιβλίων...

Την εικαστική φροντίδα της έκθεσης και τη φιλοτέχνηση της αφίσας έχει αναλάβει o Σπύρος Ορνεράκης.


Info
5η Θεματική Έκθεση παιδικού Βιβλίου
31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου
Καθημερινά από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ
Αίθουσα εκδηλώσεων Μετρό Συντάγματος
Διοργάνωση:
Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, Θεμιστοκλέους 73, Αθήνα
Τηλ.: 210 3303942, 210 3302523
Fax: 210 3301956
info@sekb.gr
www.sekb.gr

Σχετικές ειδήσεις
Στον Κωνσταντίνο Πατσαρό το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου
16.12.2016 17:38
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και πολύωρες συζητήσεις.
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
01.12.2016 13:56
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.
Δύο βιβλία των εκδόσεων Παπαδόπουλος υπόψηφια για το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015
01.12.2016 11:46
Δύο εικονογραφημένα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος περιλαμβάνονται στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015 και συγκεκριμένα το βιβλίο Πολυξένη της Στέλλας Μιχαηλίδου με εικονογράφηση της Πέρσας Ζαχαριά και το βιβλίο Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, με εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου.
Διαβάζω και αλλάζω: Περίπατος βιβλίου
20.04.2016 10:44
Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Δεκαήμερο εκδηλώσεων από τον ΣΕΚΒΕ στην Θεσσαλονίκη
29.03.2016 11:45
Σε όλες τις χώρες του κόσμου κάθε χρόνο η 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζεται ως ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.