Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα

5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας – Doc Fest θα πραγματοποιηθεί για 5η χρονιά τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα από τις

4 – 9/10/2011.

Σε μια εποχή που το οπτικοακουστικό στοιχείο στην χώρα μας κατακλύζεται από ομοιόμορφα προϊόντα, το ελληνικό ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα έγκυρο κοινωνικό βαρόμετρο που διατηρεί την αμεσότητα και την πολυμορφία της γραφής των δημιουργών του, θυμίζοντας μας πως ο κινηματογράφος είναι πρωτίστως τέχνη.

 


Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest πέντε χρόνια τώρα έχει καταφέρει να γίνει βασικό σημείο συνάντησης των δημιουργών, προβάλλοντας καλλιτέχνες που θέτουν ψηλά το πήχη των φιλοδοξιών τους αποδεικνύοντας ταλέντο αντίστοιχο με τις απαιτήσεις του κοινού και τα αιτήματα των καιρών για την διαμόρφωση μιας δύσκολης και απαιτητικής μορφής τέχνης, μιας απελευθερωτικής και λυτρωτικής μορφής επικοινωνίας.


Το Φεστιβάλ συνεχίζοντας την προσπάθεια για την διάδοση της ποιότητας μιας τέχνης που έκανε τον κόσμο να ονειρεύεται, στηρίζει και αναδεικνύει τους ανεξάρτητους δημιουργούς συγκεντρώνοντας και προβάλλοντας ολόκληρη την ετήσια παραγωγή ελληνικών ντοκιμαντέρ.                      

                                        
Επιστρατεύοντας τις ποιοτικές δυνάμεις, την πρωτοτυπία ιδεών, τη νεωτερίστικη ματιά και την διάθεση ανανέωσης του εκκολαπτόμενου ταλέντου που κατατάσσεται κάθε χρόνο στις στρατιές μας, επιλέχτηκαν 64  συνολικά ταινίες ντοκιμαντέρ παραγωγής 2010 2011.              

                                                                          

Tην επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν φέτος στο Φεστιβάλ 21 ταινίες-ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 20 ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο  αφιερωμάτων και τιμητικών εκδηλώσεων σε σημαντικούς κινηματογραφιστές του τόπου.

 

Ακόμα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις  


Hμερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, masterclasses καθώς και το πρόγραμμα «Μονοπλάνο» για νέους κινηματογραφιστές  –  που έχουν ως στόχο να αποτελέσουν εργαλεία μελέτης σύγρονων προβλημάτων, σειρήνες αφύπνισης κοινωνικών συνειδήσεων, μέσα προβολής των χαμένων διαστάσεων της κοινωνίας μας και των μύχιων πτυχών της συνείδησης μας.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
To Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
23.01.2017 14:56
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας μας προσκαλεί σε προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, από 26-28 Ιανουαρίου 2017 στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.
Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ολοκληρώθηκε στη Χαλκίδα
17.10.2016 14:48
Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ολοκληρώθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016. Η Τελετή Λήξης πραγματοποιήθηκε στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.
To 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ξεκίνησε δυναμικά
13.10.2016 13:34
Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest υποδέχτηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου λαμπερές προσωπικότητες, αναγνωρισμένους σκηνοθέτες, νέους δημιουργούς αλλά και φίλους του κινηματογράφου ανανεώνοντας το ετήσιο ραντεβού τους στο θεσμό που δέκα χρόνια τώρα έχει καταφέρει να γίνει βασικό σημείο συνάντησης των δημιουργών.
10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest: Δράσεις και Εκδηλώσεις
05.10.2016 12:54
Η αυλαία του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest θα ανοίξει για 10η επετειακή χρονιά στην πόλη της Χαλκίδας την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016.
10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – Docfest στη Χαλκίδα
21.09.2016 11:21
Από την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και για έξι μέρες η καρδιά των Ελλήνων δημιουργών χτυπά δυνατά στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest.