Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Μαντρόσκυλο: Μια αλληγορία για τα Media στο Θέατρο Σοφούλη

Το Μαντρόσκυλο: Μια αλληγορία για τα Media στο Θέατρο Σοφούλη
Το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει την παράσταση χορού του Μέντη Μέγα με τίτλο \"Το Μαντρόσκυλο\". Μια αλληγορία για τα Media στις

23 και 24 Σεπτεμβρίου 2011.

 

«To Μαντρόσκυλο. Μια αλληγορία για τα Media»

 

Μια χορογράφος και ένας δημοσιογράφος στοχάζονται πάνω στη φύση και τη λειτουργία των σύγχρονων Media και δημιουργούν μια παράσταση γεμάτη αλληγορικές εικόνες, ποιητικές σκηνές και υπαινικτικό χιούμορ. Το έργο παρακολουθεί τη μεταμόρφωση ενός σκύλου σε δημοσιογράφο ή την πορεία του καθενός μας απ\' την αθωότητα στον κυνισμό. Παράλληλα διατυπώνονται κάποια επίκαιρα ερωτήματα:Πόσες εφημερίδες χρειάζονται για να ʽκαλυφθείʼ ένα γεγονός;


Τί σκιές προκαλούν τα φώτα της δημοσιότητας;
Τί γυρεύει ο σκύλος του Παβλόφ στο ειδησεογραφικό στούντιο;

«To Μαντρόσκυλο» είναι ένα χορευτικό σόλο διάρκειας 55 λεπτών και αποτελεί παραγωγή της καλλιτεχνικής ομάδας Φora etc., που επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.


 
Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Μέντη Μέγα
Χορογραφία: Μέντη Μέγα σε συνεργασία με την Όλια Λυδάκη
Ερμηνεία: Όλια Λυδάκη
Δραματουργία: Μανώλης Ανδριωτάκης
Σκηνογραφία: Άλκης Μπούτλης
Μουσική: Μάρθα Μαυροειδή
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κοστούμι: Άγγελος Μέντης
Κατασκευή κοστουμιού: Δέσποινα Μακαρούνη
Κατασκευή ιμάντα: Βασίλης Χατζόπουλος
Βοηθός χορογράφου: Λία Χαμηλοθώρη
Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου
Παραγωγή: Καλλιτεχνική Oμάδα Φora etc

 

 

Σχετικές ειδήσεις
«Στύγα, η θεά των υδάτων»: Παράσταση χορού στο ΠΚ
10.01.2017 14:50
Ο σκηνοθέτης και χορογράφος Παύλος Κουρτίδης επιστρέφει με μία παράσταση-πρόκληση, με τίτλο «Στύγα, η θεά των υδάτων», στο θέατρο ΠΚ.
Rising: Ο Aakash Odedra έρχεται στο Παλλάς
27.09.2016 10:26
Ο Βρετανός χορευτής και χορογράφος Αακάς Οντέντρα, που στο ξεκίνημα της καριέρας του υπήρξε ο πιο περιζήτητος νέος σολίστας και σήμερα θεωρείται ο πιο φημισμένος, ο πιο λαμπερός και πλέον περιζήτητος χορευτής της γενιάς του, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας για να παρουσιάσει -σε πανελλήνια πρώτη- στο Θέατρο Παλλάς στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2016, την παράσταση Rising.
Μήδεια, του Ευριπίδη από την ομάδα AniMotus στο Θέατρο Σοφούλη
25.05.2016 17:01
Ο μύθος της προδομένης γυναίκας που αποφασίζει να εκδικηθεί τον άντρα της σκοτώνοντας τα ίδια τους τα παιδιά, παρουσιάζεται μέσα από ένα χοροθεατρικό πρίσμα, σε διασκευή της χορογράφου Ελένης Βάκα και της ομάδας σύγχρονου χορού Animotus. H τελευταία παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στο Θέατρο Σοφούλη.
Λαβύρινθος, από το Σκοτάδι στο Φως στο Θέατρο Παλλάς
19.04.2016 15:00
Οι Κρητικοί δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης και ο σκηνοθέτης-χορογράφος Παύλος Κουρτίδης παρουσιάζουν στο Παλλάς την χοροθεατρική παράσταση «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, από το σκοτάδι στο φως» με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης της Κρήτης και στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Μεγαλονήσου.
Beyond Collapse της Εύης Σούλη στο Σύγχρονο Θέατρο
08.04.2016 16:48
Η νεαρή χορογράφος Εύη Σούλη δημιουργεί την παράσταση «Beyond Collapse» και ο Παύλος Παυλίδης συνθέτει για πρώτη φορά μουσική για τον χορό και το θέατρο.