Η Βουνοριλά είναι μια διακριτική, βουβή μαρτυρία χωρίς σχόλιο, μια έρευνα πάνω στην έννοια του ήχου ως γλώσσα επικοινωνίας και μιας χρονικής στιγμής

όσο κρατάει και η ζωντανή ερμηνεία περίπου δώδεκα μουσικών κομματιών.

Έξι μουσικά σχήματα αναχωρούν από την Αθήνα για έναν προορισμό τον οποίο δεν γνωρίζουν μέχρι και την άφιξη τους. Στις αποσκευές τους υπάρχει μόνο ο εξοπλισμός τους και μια ηλεκτρική γεννήτρια. Το ντοκιμαντέρ Βουνοριλα είναι η αποτύπωση μιας μουσικής εκτέλεσης παιγμένης σε έξι πράξεις.

Μια για κάθε ένα μουσικό συγκρότημα. Οι Egsun, a thousand beautiful women, Lunar miasma, No clear mind, Matteus και Αλέξανδρος Μίαρης παίζουν δίχως κοινό στην ανοιχτή σκηνή του ξέφωτου ενός δάσους, κάπου σ’ ένα βουνό στην Εύβοια. Δύο ντουζίνες άνθρωποι άπλωσαν τα καλώδια τους, τις δικές τους αρτηρίες δίπλα στις ρίζες των δέντρων και συγχορδήθηκε ένα σύστημα ,φαινομενικά αντιφατικό, ανάμεσα σε μουσική φτιαγμένη από ανθρώπους και ένα περιβάλλον που δεν ακούει, δεν αντιλαμβάνεται και δεν νοιάζεται για την τέχνη αυτή.

Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 στον κινηματογράφο Astor Hollywood στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπάρμπας
Φωτογραφία: Χρήστος Μπάρμπας
Μοντάζ: Αλεξάνδρα Βερυκόκκου
Χώρα Παραγωγής: Eλλάδα
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 52′

Γλώσσα: Ελληνικά

Μια συμπαραγωγή της Orila και της Timeline για το 2011