Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Βουνοριλά στις Νύχτες Πρεμιέρας

Βουνοριλά στις Νύχτες Πρεμιέρας
Η Βουνοριλά είναι μια διακριτική, βουβή μαρτυρία χωρίς σχόλιο, μια έρευνα πάνω στην έννοια του ήχου ως γλώσσα επικοινωνίας και μιας χρονικής στιγμής

όσο κρατάει και η ζωντανή ερμηνεία περίπου δώδεκα μουσικών κομματιών.

Έξι μουσικά σχήματα αναχωρούν από την Αθήνα για έναν προορισμό τον οποίο δεν γνωρίζουν μέχρι και την άφιξη τους. Στις αποσκευές τους υπάρχει μόνο ο εξοπλισμός τους και μια ηλεκτρική γεννήτρια. Το ντοκιμαντέρ Βουνοριλα είναι η αποτύπωση μιας μουσικής εκτέλεσης παιγμένης σε έξι πράξεις.

 

Μια για κάθε ένα μουσικό συγκρότημα . Οι Egsun, a thousand beautiful women, Lunar miasma, No clear mind, Matteus και Αλέξανδρος Μίαρης παίζουν δίχως κοινό στην ανοιχτή σκηνή του ξέφωτου ενός δάσους, κάπου σ' ένα βουνό στην Εύβοια. Δύο ντουζίνες άνθρωποι άπλωσαν τα καλώδια τους, τις δικές τους αρτηρίες δίπλα στις ρίζες των δέντρων και συγχορδήθηκε ένα σύστημα ,φαινομενικά αντιφατικό, ανάμεσα σε μουσική φτιαγμένη από ανθρώπους και ένα περιβάλλον που δεν ακούει, δεν αντιλαμβάνεται και δεν νοιάζεται για την τέχνη αυτή.

 


Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 στον κινηματογράφο Astor Hollywood στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x.

 


Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπάρμπας
Φωτογραφία: Χρήστος Μπάρμπας
Μοντάζ: Αλεξάνδρα Βερυκόκκου
Χώρα Παραγωγής: Eλλάδα
Έτος Παραγωγής: 2011
Διάρκεια: 52'

Γλώσσα: Ελληνικά

Μια συμπαραγωγή της Orila και της Timeline για το 2011

 

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των διαγωνιζόμενων ταινιών
03.10.2016 10:45
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας έφτασε στο τέλος του τιμώντας με τη Χρυσή Αθήνα την ταινία Inhebek Hedi / Η Ιστορία του Χέντι, του Μοχάμεντ Μπεν Άτια.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών
26.09.2016 14:54
Σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.
Ο Βυσσινόκηπος, ο Μίκι Μάους και ο Νίκος Καραθάνος στις Νύχτες Πρεμιέρας
22.09.2016 15:59
Το ντοκιμαντέρ «Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ, Ο ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ» θα προβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα Odeon Όπερα 1 στο πλαίσιο του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.
Η Τελευταία Παραλία, των Θάνου Αναστόπουλου και Davide Del Degan στις Νύχτες Πρεμιέρας
15.09.2016 15:19
Η One from the Heart παρουσιάζει τη νέα ταινία του Θάνου Αναστόπουλου και του Davide Del Degan “Η Τελευταία Παραλία” (L’Ultima Spiaggia) που θα κάνει την ελληνική της πρεμιέρα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00 στον κινηματογράφο Δαναό.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016 - Ταινία Έναρξης: Julieta, του Πέδρο Αλμοδόβαρ
24.08.2016 13:15
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, το μεγαλύτερο όνομα του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου, επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Julieta» στο γυναικείο δράμα και το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας βρίσκει την ιδανική ταινία έναρξης!