Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μας ψεκάζουν: Performance από την ομάδα Magenta στον Κινητήρα

Μας ψεκάζουν: Performance από την ομάδα Magenta στον Κινητήρα

Η ομάδα Magenta, η νικήτρια του διαγωνισμού «Τι μ΄αρέσει στην κρίση», δημιουργεί στον κινητήρα τη νέα της περφόρμανς ...

«ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ» στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του κινητήρα «Καλλιτέχνες με Κρίση».

 

ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ!

Η πληθώρα των δυσοίωνων πληροφοριών των οποίων γινόμαστε αποδέκτες συστηματικά, η «γνώση» που ξεθάβεται από το σεντούκι κάποιου αποκρυφιστή και παίρνει τη μορφή ερεθιστικών best sellers και η δίψα της παγκοσμιοποιημένης κοινότητας για εσχατολογικές και όχι μόνο συνωμοσίες αποτελούν το υλικό της νέας performance της Ομάδας Magenta με τίτλο «Μας ψεκάζουν».

 

 

Σε ένα στιγμιότυπο καθημερινό, συζητούνται, αναλύονται και ανατροφοδοτούνται οι πιο trendy θεωρίες συνωμοσίας. Όλα συνδέονται με όλα σε έναν καταιγισμό διαδοχικών παραπομπών διαδικτυακού τύπου. Παράλληλα, μια performer αντιδρά και λειτουργεί αποτροπαϊκά προσπαθώντας να αμβλύνει τον αρχέγονο φόβο του ανθρώπου για το άγνωστο και τον θάνατο.

 

 

Η performance «Μας ψεκάζουν» είναι σε έναν βαθμό αυτοσχεδιαστική.Το κείμενο και η κίνηση προκύπτουν σε χρόνο πραγματικό, σύμφωνα με τις αδρές δραματουργικές γραμμές της Ομάδας Magenta.

 

 

Εννοιολογική και εικαστική σύλληψη: Ομάδα Magenta (Κατερίνα Σωτηρίου & Έλενα Τιμπλαλέξη)

Φωτισμοί: Δημήτρης Καρνάβας

Παίζουν η Στέλλα Αντύπα, ο Νίκος και ο Αλέξανδρος.

Διάρκεια: 45 λεπτά

Το πρόγραμμα «Καλλιτέχνες με κρίση» ενισχύει νέες ιδέες ελληνικών καλλιτεχνικών ομάδων και προσφέρει επαγγελματικά σεμινάρια υψηλής ποιότητας σε πολύ προσιτές τιμες

 

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη, της Χριστίνας Σαμπανίκου στον Κινητήρα
17.10.2016 13:50
Οι Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου - από τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ- επιστρέφουν στο σπίτι τους, τον Κινητήρα και παρουσιάζουν από τις 5 Νοεμβρίου σε επανάληψη για δεύτερη χρονιά την παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά σε περιοδεία
17.06.2016 10:44
Η Ορέστεια του Αισχύλου ξεκινάει το ταξίδι της στις 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ο Γιάννης Χουβαρδάς, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.
Όπως σας αρέσει, του Σαίξπηρ από το Νational Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.02.2016 11:38
Η απολαυστική κωμωδία Όπως σας αρέσει του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ επιστρέφει ύστερα από 30 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Olivier Theatre του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ).