Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Έσπασε του Στέλιου Χατζηαδαμίδη: Για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Σημείο

Έσπασε του Στέλιου Χατζηαδαμίδη: Για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Σημείο

Το Θέατρο Σημείο παρουσιάζει την παράσταση «Έσπασε» σε  σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη. Το έργο που έχει κερδίσει ...

το β΄ βραβείο συγγραφής Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζεται από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2011.

 

 

Μερικές φορές, νομίζεις ότι τα έχεις τακτοποιήσει όλα. Και, να! Όχι στην αρχή. Ούτε στο τέλος. Ούτε καν στη μέση. Στο πουθενά! Λες: Να συνεχίσω; Να ξαναρχίσω;

 

Αθήνα 2011. Τέσσερις νέοι -εκεί γύρω στα 30- συναντιούνται. Συναντιούνται γύρω από ένα τραπέζι. Συναντιούνται σε μια προσπάθειά τους να βρουν συν-τρόφους σε κοινό τραπέζι. Οι τέσσερις αυτοί νέοι, μπορούν με μεγάλη ευκολία να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: πόσα χρόνια ζει ο ελέφαντας, ποια ταινία πήρε το όσκαρ το 1999 και ποιος ανακάλυψε τον περιοδικό πίνακα. Άλλα δεν μπορούν να απαντήσουν, στην ερώτηση τι γίνεται από εδώ και πέρα. «Εγώ να συνεχίσω... Αλλά πως; Εγώ να πιστέψω... Αλλά πως; Εγώ να συνεχίσω να ονειρεύομαι... Αλλά πως;». Το παρελθόν, το παρόν και το ερωτηματικό για το μέλλον. Ενα μέλλον που τους έταξαν οτι θα έχει happy end και αυτοί αμετάπιστοι προσδοκούν.

 

 

Στο «έσπασε» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη απονεμήθει το β΄ βραβείο συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου το 2010. Ανεβαίνει για πρώτη φορά επί σκηνής, στο Θέατρο Σημείο, και αποτέλεσε την αφορμή για τη συνάντηση νέων καλλιτεχνών με σκοπό τη διερεύνηση συγκερασμού λόγου, μουσικής, κίνησης και εικαστικού περιβάλλοντος στo θεάτρο. Ο Χρήστος Θεοδωρίδης, μετά το επιτυχημένο «Ως το τέλος», παρουσιάζει τη δεύτερη σκηνοθεσία του. Η παράσταση ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Σημείο.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης Σκηνικά - Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Κίνηση: Ξένια Θεμελή, Τατιάνα Μύρκου Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης

Ειδικές Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμελή

Φωτογραφίες: Nykolas Andreou, Γιώργος Στρατήγης

 

ΠΑΙΖΟΥΝ

Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαρίνα Μανδαλά, Τατιάνα - Άννα Πίττα, Στέλιος Χατζηαδαμίδης

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Τα Κύματα της Virginia Woolf σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Σφενδόνη
26.01.2017 15:40
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση-πρόταση, βασισμένη στο έξοχο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ Τα Κύματα. Το Θέατρο Σφενδόνη μετατρέπεται σε τόπο συνάντησης των έξι φίλων του έργου κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου 2017.
Ριχάρδος ο Γ', για δεύτερη χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο
28.11.2016 11:01
Η παράσταση «Ριχάρδος ο Γ» σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά, συνεχίζεται για 2η χρονιά στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου, με την Καίτη Κωνσταντίνου, ως performer Ριχάρδο, να κερδίζει κοινό και κριτικούς.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Βέρθερος» στο Θέατρο Σημείο!
19.10.2016 14:25
Η παράσταση "Βέρθερος", η οποία βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", παρουσιάζεται στο Θέατρο Σημείο, σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή. Το Θέατρο Σημείο δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 9.15 μ.μ., προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Βέρθερος, βασισμένο στα
06.10.2016 16:36
Το Θέατρο Σημείο παρουσιάζει την παράσταση "Βέρθερος", ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, "Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου", σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.
Βέρθερος, στο θέατρο Σημείο
05.05.2016 14:40
Το Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ παρουσιάζει από τις 14 Μαΐου 2016 την παράσταση 'Βέρθερος', ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, 'Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου', σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.