Το Θέατρο Σημείο παρουσιάζει την παράσταση «Έσπασε» σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη. Το έργο που έχει κερδίσει το β΄ βραβείο συγγραφής Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζεται από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2011.

Μερικές φορές, νομίζεις ότι τα έχεις τακτοποιήσει όλα. Και, να! Όχι στην αρχή. Ούτε στο τέλος. Ούτε καν στη μέση. Στο πουθενά! Λες: Να συνεχίσω; Να ξαναρχίσω;

Αθήνα 2011. Τέσσερις νέοι -εκεί γύρω στα 30- συναντιούνται. Συναντιούνται γύρω από ένα τραπέζι. Συναντιούνται σε μια προσπάθειά τους να βρουν συν-τρόφους σε κοινό τραπέζι. Οι τέσσερις αυτοί νέοι, μπορούν με μεγάλη ευκολία να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: πόσα χρόνια ζει ο ελέφαντας, ποια ταινία πήρε το όσκαρ το 1999 και ποιος ανακάλυψε τον περιοδικό πίνακα. Άλλα δεν μπορούν να απαντήσουν, στην ερώτηση τι γίνεται από εδώ και πέρα. «Εγώ να συνεχίσω… Αλλά πως; Εγώ να πιστέψω… Αλλά πως; Εγώ να συνεχίσω να ονειρεύομαι… Αλλά πως;». Το παρελθόν, το παρόν και το ερωτηματικό για το μέλλον. Ενα μέλλον που τους έταξαν οτι θα έχει happy end και αυτοί αμετάπιστοι προσδοκούν.

Στο «έσπασε» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη απονεμήθει το β΄ βραβείο συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου το 2010. Ανεβαίνει για πρώτη φορά επί σκηνής, στο Θέατρο Σημείο, και αποτέλεσε την αφορμή για τη συνάντηση νέων καλλιτεχνών με σκοπό τη διερεύνηση συγκερασμού λόγου, μουσικής, κίνησης και εικαστικού περιβάλλοντος στo θεάτρο. Ο Χρήστος Θεοδωρίδης, μετά το επιτυχημένο «Ως το τέλος», παρουσιάζει τη δεύτερη σκηνοθεσία του. Η παράσταση ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Σημείο.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Κίνηση: Ξένια Θεμελή, Τατιάνα Μύρκου Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης

Ειδικές Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Θεμελή

Φωτογραφίες: Nykolas Andreou, Γιώργος Στρατήγης

 

ΠΑΙΖΟΥΝ

Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαρίνα Μανδαλά, Τατιάνα – Άννα Πίττα, Στέλιος Χατζηαδαμίδης