Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Επανάσταση δωματίου-Visual Theatre στο Booze Cooperativa

Επανάσταση δωματίου-Visual Theatre στο Booze Cooperativa

Το Booze Cooperativa παρουσιάζει την παράσταση «Επανάσταση δωματίου» σε σκηνοθεσία Μαρίας Παπαστεφανάκη από τις ...

29 Σεπτεμβρίου 2011.

 

Περίληψη έργου

 

 

Μια κοπέλα εγκλωβισμένη στο δωμάτιο του σπιτιού της, δραπετεύει στον κόσμο του ονείρου. Συνομιλεί κινησιολογικά με τα έπιπλα του δωματίου και δημιουργεί σχέσεις μαζί τους.

Οι σχέσεις γεννούν διάφορους ρόλους, τους οποίους και υποδύεται. Οι επίκτητοι αυτοί ρόλοι αρχίζουν να την κυριεύουν, την εξωθούν στα άκρα, διαλύεται, τους αποποιείται και κατ\' αυτόν

τον τρόπο λυτρώνεται και η ύπαρξη της αναγεννάτε.

 

 

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

 

 

Η \"Επανάσταση Δωματίου\" είναι ένα έργο με κύριο άξονα την προσωπική διαδρομή της ηρωίδας και την μάχη που δίνει με τον εαυτό της για να υπάρξει.

Η παράσταση γεννά ερωτήματα που λίγο ή πολύ μας απασχολούν όλους.

Ποια η σχέση μας με τους άλλους και ποια η σχέση μας με τον εαυτό μας.

 

Ποια η αλληλεπίδραση των δυο; Σε ποιο βαθμό αυτοπροσδιοριζόμαστε αφού η πραγματικότητα μας είναι οι άλλοι; Απ\' τη στιγμή που γεννιόμαστε και υπάρχουμε μας δίνονται ρόλοι τους οποίους υιοθετούμε και τελικά γίνονται κομμάτι του εαυτού μας. Κάθε ένας από μας καλείται να κάνει την προσωπική του επανάσταση για να επανακαθορίσει τον ρόλο του σαν ενήλικας. Η \"Επανάσταση Δωματίου\" πραγματεύεται ακριβώς αυτήν μας την υπαρξιακή επανάσταση που ξεκινά από το παιδικό μας υπνοδωμάτιο και απλώνεται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

 

 

 

Συντελεστές Παράστασης

 

Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας, Σκηνογράφος: Μαρία Παπαστεφανάκη

Βοηθός Σκηνοθέτης, Εικαστικός, Μουσικός: Σοφία Κουρκουλάκου

Αnimator, v.j: Βαγγέλης Κατικαρίδης

Υπεύθυνος Πολιτιστικής Διαχείρισης: Μιχάλης Κοσκινάς

Φωτισμός: Μαριανίνα Σέττα

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Παράσταση για τη Ρόζε Άουσλεντερ στο Booze Cooperativa
15.02.2017 11:57
Στο πλαίσιο των παραστάσεων "Οι Αιρετικές Γυναίκες της Λογοτεχνίας" το Booze Cooperativa φιλοξενεί μία παράσταση για την ποιήτρια Ρόζε Άουσλεντερ.
«Η Αποστολή – Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση»: Παράταση παραστάσεων
25.01.2017 12:48
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει την παράταση της παράστασης του έργου του Χάινερ Μύλλερ, «Η Αποστολή – Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, μέχρι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017.
Ο μηχανισμός του δωματίου,  του Αριστείδη Αντονά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
14.12.2016 11:31
Η νεοσύστατη ομάδα Apparatus επέλεξε ως εναρκτήρια δουλειά της, την παρουσίαση του άπαικτου θεατρικού έργου του Αριστείδη Αντονά, «Ο μηχανισμός του δωματίου». Η παράσταση θα παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Βάσιας Χρονοπούλου, από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση, του Χάινερ Μύλλερ στο Θέατρο Άττις
25.04.2016 10:19
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει το έργο του κορυφαίου Ανατολικογερμανού συγγραφέα Χάινερ Μύλλερ με τίτλο «Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, από τις 20 Μαΐου 2016 και για 11 παραστάσεις.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.