Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Γιορτή Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου

Γιορτή Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου
«Το διάβασμα είναι δικαίωμα κάθε παιδιού», είναι το σύνθημα της 1ης Εκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που ανοίγει τις πύλες της την 1η Φεβρουαρίου, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Palace, στο Μαρούσι.

«Το διάβασμα είναι δικαίωμα κάθε παιδιού», είναι το σύνθημα της 1ης Εκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που ανοίγει τις πύλες της την 1η Φεβρουαρίου, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Palace, στο Μαρούσι.

Η βιβλιογιορτή περιλαμβάνει χιλιάδες βιβλία και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που με εργαστήρια, συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους, παιδικές παραστάσεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκθέσεις, και την Ολλανδία τιμώμενη χώρα, υπόσχεται ένα τετραήμερο φεστιβάλ γεμάτο εκπλήξεις και δυνατές συγκινήσεις!

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους 3.300 τ.μ., οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν: Εκθεση παιδικών και εφηβικών βιβλίων από σημαντικούς Έλληνες εκδότες, έκθεση παλιών παιχνιδιών από τη συλλογή του ΕΛΙΑ, περίπτερο της Ολλανδίας με εξαιρετικές εκδόσεις και εργαστήρια από διάσημους Ολλανδούς εικονογράφους καθώς και την πολυταξιδεμένη έκθεση εικονογράφων «Dutch Treats» που περιλαμβάνει 84 έργα 13 σύγχρονων Ολλανδών εικονογράφων.

Επίσης, προβολές ταινιών μικρού μήκους (από το πρόγραμμα Camera Zizanio του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους), 70 εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους όπως: παιδικές παραστάσεις, συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εργαστήρια, εκθέσεις, με κεντρικό θέμα τη σχέση του βιβλίου με τις άλλες τέχνες (μουσική, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική , ζωγραφική, χορός).

Ακόμα προβλέπονται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για εκπαιδευτικούς και γονείς που μπορούν να παρακολουθήσουν μια ημερίδα φιλαναγνωσίας με θέμα «Εγώ διαβάζω...εσύ;» ή να ενημερωθούν και να συζητήσουν πώς μπορεί να οργανωθεί μια Λέσχη Ανάγνωσης με έξυπνους και δοκιμασμένους τρόπους που θα μυήσουν τα παιδιά και τους εφήβους στο συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων.

Τέλος προγραμματίζεται μια συναυλία για όλους, με αφρικάνικα κρουστά και μουσικές από όλο τον κόσμο από τα «Κρουστά της Τάκη» την Κυριακή Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.

Τα επίσημα εγκαίνια της Εκθεσης, που διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ ) και το Υπουργείου Πολιτισμού, θα γίνουν στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου. Η Εκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ (τη Δευτέρα έως τις 4 το απόγευμα) και είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

info
1-4 Φεβρουαρίου,
Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Palace
Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι
www.childrensbookfair.gr

Σχετικές ειδήσεις
Στον Κωνσταντίνο Πατσαρό το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου
16.12.2016 17:38
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και πολύωρες συζητήσεις.
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
01.12.2016 13:56
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.
Διαβάζω και αλλάζω: Περίπατος βιβλίου
20.04.2016 10:44
Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθιερώνει στην Ελλάδα την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO.
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Δεκαήμερο εκδηλώσεων από τον ΣΕΚΒΕ στην Θεσσαλονίκη
29.03.2016 11:45
Σε όλες τις χώρες του κόσμου κάθε χρόνο η 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζεται ως ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
28.03.2016 09:47
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, διοργανώνει κάτι καινοτόμο, ένα τριήμερο φεστιβάλ με αντικείμενο το παιδί, το μαθητή και το βιβλίο.