«Το διάβασμα είναι δικαίωμα κάθε παιδιού», είναι το σύνθημα της 1ης Εκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που ανοίγει τις πύλες της την 1η Φεβρουαρίου, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Palace, στο Μαρούσι.

«Το διάβασμα είναι δικαίωμα κάθε παιδιού», είναι το σύνθημα της 1ης Εκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που ανοίγει τις πύλες της την 1η Φεβρουαρίου, στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Palace, στο Μαρούσι.

Η βιβλιογιορτή περιλαμβάνει χιλιάδες βιβλία και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που με εργαστήρια, συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους, παιδικές παραστάσεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκθέσεις, και την Ολλανδία τιμώμενη χώρα, υπόσχεται ένα τετραήμερο φεστιβάλ γεμάτο εκπλήξεις και δυνατές συγκινήσεις!


Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους 3.300 τ.μ., οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν: Εκθεση παιδικών και εφηβικών βιβλίων από σημαντικούς Έλληνες εκδότες, έκθεση παλιών παιχνιδιών από τη συλλογή του ΕΛΙΑ, περίπτερο της Ολλανδίας με εξαιρετικές εκδόσεις και εργαστήρια από διάσημους Ολλανδούς εικονογράφους καθώς και την πολυταξιδεμένη έκθεση εικονογράφων «Dutch Treats» που περιλαμβάνει 84 έργα 13 σύγχρονων Ολλανδών εικονογράφων.


Επίσης, προβολές ταινιών μικρού μήκους (από το πρόγραμμα Camera Zizanio του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους), 70 εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους όπως: παιδικές παραστάσεις, συναντήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εργαστήρια, εκθέσεις, με κεντρικό θέμα τη σχέση του βιβλίου με τις άλλες τέχνες (μουσική, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, χορός).


Ακόμα προβλέπονται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για εκπαιδευτικούς και γονείς που μπορούν να παρακολουθήσουν μια ημερίδα φιλαναγνωσίας με θέμα «Εγώ διαβάζω…εσύ;» ή να ενημερωθούν και να συζητήσουν πώς μπορεί να οργανωθεί μια Λέσχη Ανάγνωσης με έξυπνους και δοκιμασμένους τρόπους που θα μυήσουν τα παιδιά και τους εφήβους στο συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων.


Τέλος προγραμματίζεται μια συναυλία για όλους, με αφρικάνικα κρουστά και μουσικές από όλο τον κόσμο από τα «Κρουστά της Τάκη» την Κυριακή Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.


Τα επίσημα εγκαίνια της Εκθεσης, που διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ ) και το Υπουργείου Πολιτισμού, θα γίνουν στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου. Η Εκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ (τη Δευτέρα έως τις 4 το απόγευμα) και είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.


info
1-4 Φεβρουαρίου,
Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Palace
Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι
www.childrensbookfair.gr