Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές αποτελούν μία μοναδική περίπτωση μουσικού σχήματος. Πολύ γνωστοί τόσο για τις ...

άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, όσο και για την ιδιαιτερότητα της φωνής και της προσωπικότητας του Αργύρη Μπακιρτζή, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν μία διαφορετική, sui generis μορφή συναυλίας, που μένει αξέχαστη σε όσους την έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά.

 

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 το βράδυ, οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα εμφανιστούν στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της τελετής λήξης του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Παλαιοί όσο και ανανεωμένοι, οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, που θα διαμορφωθεί στην πορεία του, όπως γίνεται πάντα στις εμφανίσεις τους τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα τραγούδια του τελευταίου δίσκου τους θα παρουσιάσουν όσα βέβαια τραγούδια και ό,τι άλλο φέρει η βραδιά, αλλά και όσα τραγούδια τους ζητηθούν από τους οκτώ δίσκους της 30ετούς παρουσίας τους στη δισκογραφία και άλλα ανέκδοτα.

 

Η παρουσία τους σε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ υποστηρίζεται και από το ότι οι περισσότεροι, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, έχουν επανειλημμένα συμμετάσχει ως ηθοποιοί ή ως συνθέτες μουσικής σε διάφορες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

 

Και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στη συναυλία θα παρευρίσκονται άπαντες. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι:

Κώστας Βόμβολος - ακορντεόν, φωνή

Δημήτρης Μυστακίδης - μπουζούκι, φωνή

Αργύρης Μπακιρτζής - φωνή

Μπάμπης Παπαδόπουλος - κιθάρα

Θοδωρής Ρέλλος - κλαρίνο

Διονύσης Ρούσσος - φωνή

Μιχάλης Σιγανίδης - κοντραμπάσο, φωνή

Κώστας Σιδέρης – μεσομπούζουκο, φωνή

 

Σχετικές ειδήσεις
Tα κορίτσια του Νείλου - Banat El Nile Band στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.01.2017 10:59
Οι Γέφυρες Πολιτισμών, ένας από τους βασικούς άξονες εκδηλώσεων της Σειράς Γέφυρες, φιλοξενούν, αυτό τον Ιανουάριο, μια ακόμη συναυλία που εξερευνά τα μουσικά μονοπάτια Ανατολής και Δύσης. Έτσι, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται το συγκρότημα Τα κορίτσια του Νείλου-Banat El Nile Band (μουσική διεύθυνση: Nervatte Mohamed Rifaat Garanah). Η εμφάνιση του γυναικείου μουσικού σχήματος στο Μέγαρο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα. Tη Σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Ίλιον Plus
14.11.2016 14:50
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές σε πλήρη σύνθεση και με πλήρη συνείδηση κατηφορίζουν και πάλι στην Αθήνα και το ΙΛΙΟΝ plus για δύο από τις εγνωσμένης αξίας και αισθητικής βραδιές που επιφυλάσσουν στους πολλούς και καλούς φίλους τους.
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές live στο Half Note
20.10.2016 14:59
Με τη μουσική τους πρόταση να συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία και να δημιουργεί ζεστή και χιουμοριστική ατμόσφαιρα, ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του συναντούν ξανά το φανατικό τους κοινό στην πρώτη τους «χειμερινή κολύμβηση» της νέας σεζόν.
Πάρτι Στο Κατάστρωμα: Η «σχεδία» πιάνει …λιμάνι στην Τεχνόπολη!
18.05.2016 09:45
Με τα αμπάρια πλημμυρισμένα νότες, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, η «σχεδία» πιάνει στο λιμάνι της Τεχνόπολης σε ένα ακόμη υπέροχο μουσικό ταξίδι. Είναι η μέρα που θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη, πλέον, συναυλία του ελληνικού περιοδικού δρόμου. Batala, Joey, Encardia, Σπύρος Γραμμένος, Πάνος Μουζουράκης, Μαριέττα Φαφούτη, Υπόγεια Ρεύματα και Κώστας Παρίσης, Gadjo Dilo, Χειμερινοί Κολυμβητές ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο κοινωνικό αυτό κάλεσμα να ντύσουν με νότες την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6€ και όποια έσοδα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των δράσεων της «σχεδίας».
Με δύο χορδές, στο σούρουπο: Μικρού μήκους συναυλία στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
14.04.2016 15:51
Η Χριστίνα Μαξούρη, συνεχίζοντας να ερευνά την a cappella ερμηνεία και η Σοφία Ευκλείδου, κινούμενη αριστοτεχνικά μεταξύ κλασικής και παραδοσιακής μουσικής, συνυπάρχουν σε μια εσωστρεφή και ενίοτε σιωπηλή ατμόσφαιρα, και μας καλούν σε μια οικεία μουσική αφήγηση, προλογίζοντας μουσικά, τη Μεγάλη Εβδομάδα.