Ο Σαμ Γκαρμπάρσκι (Irina Palm), σκηνοθετεί την ταινία Τα Μικρά Όνειρα της Νιότης Μου (A Distant Neighborhood), ένα δυνατό δράμα, που βασίζεται στο κλασικό manga του Χίρο Τανιγκούτσι.

Ο Τομάς, ένας παντρεμένος 50χρονος οικογενειάρχης, έχει φθαρεί από την πλήξη της καθημερινότητας. Επιστρέφοντας από ένα επαγγελματικό ταξίδι, παίρνει κατά λάθος άλλο τρένο και καταλήγει στην πόλη όπου μεγάλωσε και την οποία δεν είχε επισκεφθεί για χρόνια. Πηγαίνει στον τάφο της μητέρας του, γεμάτος από αναμνήσεις, τόσο από εκείνη όσο και από τον πατέρα του, που εξαφανίστηκε την παραμονή της επετείου του γάμου του 40 χρόνια πριν. Νιώθοντας έντονη ζαλάδα, χάνει τις αισθήσεις του. Όταν όμως συνέρχεται, το όνομα της μητέρας του δεν αναγράφεται πλέον στον τάφο. Άραγε ονειρεύεται… ή μήπως έχει ταξιδέψει στο παρελθόν; Μπορεί ίσως, ως παιδί και πάλι, να αποτρέψει αυτή τη φορά την επικείμενη εξαφάνιση του πατέρα του;

Ο Σκηνοθέτης

Ο Σαμ Γκαρμπάρσκι είναι Γερμανός σκηνοθέτης, που μένει στις Βρυξέλλες. Ασχολήθηκε για μια εικοσαετία με διαφημίσεις, πολλές από τις οποίες έχουν βραβευτεί σε φεστιβάλ. Έχει κάνει τρεις ταινίες μικρού μήκους. Επίσης έχει σκηνοθετήσει τα φιλμ \”Le Tango Des Rashevski\” και \”Irina Palm\”.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία Σαμ Γκαρμπάρσκι
Σενάριο Σαμ Γκαρμπάρσκι – Φιλίπ Μπλασμπάντ – Ζερόμ Τονέρ
Βασισμένο στο κλασικό manga του Χίρο Τανιγκούτσι
Παραγωγή Θανάσης ΚαραθάνοςΚαρλ Μπάουμγκαρτνερ – Νταϊάνα Ελμπάουμ – Ντένις Φρέιντ – Ζάνι Θίλτγκες
Ηθοποιοί Πασκάλ Γκρεγκορί – Αλεξάνδρα Μαρία Λάρα- Τζόναθαν Ζακάι -Λεό Λεγκράν
Μοντάζ Λούντο Τροχ
Φωτογραφία Ζαν Λαπουάρ
Μουσική AIR

Διάρκεια 98

Μια ταινία της Rosebud
Διανομή Odeon