Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Υπέρβαση εξουσίας

Υπέρβαση εξουσίας
Ο Βασίλης Βιλιάρδος αφηγείται μέσα από προσωπικά βιώματα το χρονικό της δράσης ενός «εξελιγμένου» φορολογικού μηχανισμού στη Γερμανία, ο οποίος εφαρμόζεται σε μία ελληνική εταιρεία. Ό,τι περιγράφεται απλώς συναρπάζει.

Ο Βασίλης Βιλιάρδος αφηγείται μέσα από προσωπικά βιώματα το χρονικό της δράσης ενός «εξελιγμένου» φορολογικού μηχανισμού στη Γερμανία, ο οποίος εφαρμόζεται σε μία ελληνική εταιρεία. Ό,τι περιγράφεται απλώς συναρπάζει.

Η «Υπέρβαση εξουσίας» ξεδιπλώνει τη δράση περισσότερων από εκατό εφοριακών της πανίσχυρης Οικονομικής Αστυνομίας της Γερμανίας.

Οι εφοριακοί εισβάλλουν σε πολλές διαφορετικές πόλεις ταυτόχρονα, σε όλες τις εγκαταστάσεις, στους συνεργάτες και στους ιδιωτικούς χώρους του ιδιοκτήτη μεγάλης ελληνικής εταιρίας, σκορπίζοντας παντού τρόμο και προκαλώντας ανυπολόγιστη καταστροφή.

Το σκοτεινό πρόσωπο του εν λόγω φορολογικού συστήματος αποδίδεται άριστα μέσα από γεγονότα και καταστάσεις.

Ο μηχανισμός της -κατά τ' άλλα- πάταξης του οικονομικού εγκλήματος, μετατρέπεται σε μία ανεξέλεγκτη γραφειοκρατική εξουσία, η οποία χρησιμοποιεί αδίστακτα και κυνικά, έξω από κάθε θεμιτό όριο, όλα τα όπλα που της εμπιστεύτηκε το Κράτος Δικαίου για να προστατέψει το ευρύτερο «κοινωνικό συμφέρον».

Το φορολογικό σύστημα, ξεστρατημένο από τον αρχικό του σκοπό διαμορφώνει σταδιακά ένα απίστευτο «Κράτος εν Κράτει», που διαθέτει σαν «πέπλο προστασίας» τη γενική απροθυμία να το αγγίξει οποιοδήποτε τμήμα της κοινωνίας, με τελικό αποτέλεσμα να μην λογοδοτεί πουθενά.

Το βιβλίο περιγράφει τις «σκοτεινές εστίες» των φορολογικών μηχανισμών, που πράγματι υπάρχουν και φωλιάζουν, αυτονομούνται και δρουν σχεδόν ανενόχλητες ακόμα και στις πιο δημοκρατικές χώρες, που διαθέτουν κοινωνίες με προηγμένη δημοκρατική συνείδηση και αυξημένη ευαισθησία στο κεφάλαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Info
Υπέρβαση εξουσίας, Βασίλης Βιλιάρδος
Πωλείται σε κεντρικά βιβλιοπωλεία
Σελίδες 400
Τιμή 25 ευρώ
Εκδόσεις ONE
www.ipervasiexousias.gr

Σχετικές ειδήσεις
Νοέμβριος 2016: Μήνας σύγχρονης ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας στον Ιανό
31.10.2016 13:22
Τα Βιβλιοπωλεία Ιανός και η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων μας καλούν όλον τον Νοέμβριο να έρθουμε πιο κοντά με την σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία!
Μικρό χρονικό τρέλας -  Αύγουστος Κορτώ
18.10.2016 12:21
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Μικρό χρονικό τρέλας του Αύγουστου Κορτώ.
Ένας πύργος στη Γερμανία Ζιγκμαρίνγκεν - Pierre Assouline
09.05.2016 11:51
Το βιβλίο του Pierre Assouline, Ένας πύργος στη Γερμανία Ζιγκμαρίνγκεν, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.
Το Χρονικό της Φωτιάς - Στίβενς Τζων
14.04.2016 11:59
Από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο Το Χρονικό της Φωτιάς του Στίβενς Τζων.
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Βασίλης Κρεμμυδάς
24.03.2016 10:27
Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το βιβλίο, Η Ελληνική Επανάσταση του 1821. Τεκμήρια, αναψηλαφήσεις, ερμηνείες του Βασίλης Κρεμμυδάς.