Μπορεί ο Νίκος Νικολαϊδης, κορυφαίος δημιουργός και σκηνοθέτης της εποχής μας, να μας «άφησε» λίγο καιρό πριν, η έκδοση του νέου του βιβλίου, όμως, είναι εδώ και μας δίνει αφορμή να συμμετέχουμε σε μία μεγάλη εκδήλωση-αφιέρωμα για την παρουσίαση του.

Μπορεί ο Νίκος Νικολαϊδης, κορυφαίος δημιουργός και σκηνοθέτης της εποχής μας, να μας «άφησε» λίγο καιρό πριν, η έκδοση του νέου του βιβλίου, όμως, είναι εδώ και μας δίνει αφορμή να συμμετέχουμε σε μία μεγάλη εκδήλωση-αφιέρωμα για την παρουσίαση του.


«Μιά στεκιά στο μάτι του Μοντεζούμα» ονομάζεται το τελευταίο πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα του Νίκου Νικολαΐδη, το οποίο δεν πορόλαβε να δει τυπωμένο, καθώς πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Το βιβλίο, όμως, θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου από τις εκδόσεις greekworks.com και αυτό είναι αρκετό για να γίνει αφορμή για την πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής παρουσίασης, στο πλαίσιο της απόδοσης φόρου τιμής.


Ο εκδοτικός οίκος, που έχει αναλάβει την έκδοση του βιβλίου, διοργανώνει, την ίδια μέρα με την κυκλοφορία του, μια μεγάλη εκδήλωση-αφιέρωμα στο Gagarin 205 Live Music Space.


Φίλοι και συνεργάτες του Νίκου Νικολαΐδη, αλλά και καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς που αγάπησαν και εμπνεύστηκαν από τις ταινίες και τα βιβλία του, θα συμμετάσχουν σε μια διαφορετική βραδιά, γεμάτη λόγια, εικόνες και ήχους, γεμάτη από εκείνη την τόσο ξεχωριστή ατμόσφαιρα που πλημμύριζε το έργο του.


Η εκδήλωση, εκτός από την παρουσίαση του μυθιστορήματός, θα περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων, προβολές, συνεντεύξεις του ίδιου και τρίτων για εκείνον, live με τις συνθέσεις που επένδυσαν μουσικά τις ταινίες του, αλλά και με τα αγαπημένα του ροκ και τζαζ τραγούδια, έκθεση με φωτογραφίες, αφίσες και αρκετά ακόμη.


Το ζωντανό μουσικό κομμάτι θα αναλάβουν οι Last Drive και ο Νίκος Τουλιάτος με τα κρουστά του, ενώ καλλιτέχνες από τον Γιώργο Χατζηνάσιο και τον Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος έγραψε και θα διαβάσει ζωντανά και το επίμετρο του βιβλίου, μέχρι και συνεργάτες και φίλοι του, όπως οι Χρήστος Βαλαβανίδης, Τζένη Κιτσέλη, Δώρα Μασκλαβάνου, Αλκης Παναγιωτίδης, Τάκης Σπυριδάκης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Michele Valley, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Θανάσης Μήνας, Τζένη Καπάδαη, καθώς και οι Λάκης λαζόπουλος, Χάρυ Κλυνν και Μισέλ Δημόπουλος (με συνετεύξεις τους σε βίντεο) θα αναλάβουν το υπόλοιπο αφιέρωμα.


Μάλιστα ο Νίκος Τριανταφυλλίδης θα αναλάβει χρέη παρουσιαστή και συντονιστή αυτής της ιδιαίτερης βραδιάς.


Ο γιος του μεγάλου σκηνοθέτη, Συμεών Νικολαΐδης και η μπάντα του (Simon Bloom) θα παίξουν αποσπάσματα από τη μουσική της ταινίας Γλυκιά Συμμορία, ενώ για το τέλος, ο Τζώνυ Βαβούρας και η μπάντα του θα είναι εκεί για να χαρίσουν σε μας, αλλά νοερά και στον Νίκο Νικολαϊδη, ένα ροκ φινάλε όπως όπως ακριβώς χρειάζεται.


Στη διάρκεια της βραδιάς θα προβληθεί και η πρώτη μικρού μήκους ταινία του Νίκου Νικολαΐδη, LACRIMAE RERUM (1962 – διάρκεια 11′).


Info
Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205
Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις 20:00
Ελεύθερη είσοδος
greekWORKS.com
info@greekworks.com
vasilakis@greekworks.com