Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σταυροφορία: εγκατάσταση στη Knot Gallery

Σταυροφορία: εγκατάσταση στη Knot Gallery
H Knot Gallery παρουσιάζει τη εικαστική εγκατάσταση με τίτλο «Σταυροφορία» από την ελληνογαλλική ομάδα «eekuipoiz» και τον Γιώργο Μαραζιώτη

στις 15 & 16/9.

 

Η Σταυροφορία παραμορφώνει συμβολισμούς. Είναι ένα λογοπαίγνιο. Παρεμβαίνει σε ένα ασκητικό περιβάλλον και με θρησκευτική ευλάβεια προκαλεί έννοιες και εικόνες.

Παίζει μεταξύ \"ιερού\" χώρου και φθοράς, παθών και περίθαλψης, προστασίας και εκφυλισμού, παρουσίας και απουσίας.

 

Είναι μια συνάντηση τεσσάρων καλλιτεχνών (εικαστικών, μουσικών, χειριστών αντικειμένων- ζογκλέρ) που με αντικείμενα, φυσικά υλικά και ήχους ανατρέχουν στο παρελθόν τολμώντας να κοιτάξουν σε χρονικές και διαχρονικές αξίες.

 

Οι eekuipoiz είναι μια ελληνογαλλική ομάδα σύγχρονου τσίρκου. Ιδρύθηκε από τον Χρήστο Καούκη και την Marion Renard το 2004 και από τότε ασχολείται εξ’ ολοκλήρου με την δυναμική και δραματική κίνηση του αντικειμένου. Με στοιχεία από τον χορό, το θέατρο αντικειμένων , τον σωματικό χειρισμό αντικειμένων (jonglage – object manipulation), και τις εικαστικές τέχνες έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο. Οι eekuipoiz δρουν, παρεμβαίνουν και εγκαθίστανται σε μη θεατρικούς χώρους (συχνά δημόσιους) μεταβάλλοντας την δομή του τσίρκου σε «κύκλο» (cirque) με δυναμικές εικόνες / δράσεις όπου ο θεατής μπορεί να βρίσκεται παντού. Έχουν εκπροσωπήσει την χώρα μας σε διάφορα φεστιβάλ διεθνώς. (object0.net)

 

Ο Γιώργος Μαραζιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1984 και σπούδασε εικονογράφηση (BA (Hons)) στο University of Wolverhampton, απ’ όπου αποφοίτησε με 1st Class Degree. Εκτός από την εικονογράφηση, ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική, τις εγκαταστάσεις (installations) και τη σκηνογραφία για το θέατρο. Μέσω των συνεργασιών του και την ένταξη performances, videos και θεατρικών φωτισμών στις δουλειές του προσπαθεί να εξερευνά τα ίδια τα όριά τους. Έχει εκθέσει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. (maraziotis.com)

 

Installations & εικαστική επιμέλεια: Γιώργος Μαραζιώτης, eekuipoiz

Χειριστές Αντικειμένων- Ζογκλέρ: eekuipoiz (Χρίστος Καούκης & Marion Renard)

Ηχητικός Σχεδιασμός: Θώμας Πουλιάσης

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

 

Σχετικές ειδήσεις
Gallery Weekend 2016: Η εικαστική σκηνή του σήμερα σε μια βόλτα!
12.12.2016 10:14
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Gallery Weekend, μια βόλτα στην εικαστική σκηνή του σήμερα!
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
Το κριθάρι: ο θερισμός: Μια ομαδική εικαστική εγκατάσταση στο Αθήνεο
31.05.2016 14:42
Μια ομαδική εικαστική εγκατάσταση με τίτλο "Το κριθάρι: ο θερισμός" εγκαινιάζεται στο Αθήνεο τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016.
Crossing Borders - Becoming European: Εγκατάσταση της Ελενας Εφέογλου στην Myrό Gallery
24.05.2016 14:27
Η Myrό Gallery παρουσιάζει στον χώρο της Βιτρίνας της την εγκατάσταση της Έλενας Εφέολγου με τίτλο "Crossing Borders - Becoming European", από την Πέμπτη 2 Ιουνίου έως και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.
Επί τον τύπον των ήλων: η εικαστική εγκατάσταση του Ανδρέα Νικολάου στην Art Athina 2016
11.05.2016 14:43
Η Γκαλερί Cube, συμμετέχει φέτος, για πρώτη φορά, στην Art Athina 2016, με την εικαστική εγκατάσταση του συνεργάτη της Ανδρέα Νικολάου, “επί τον τύπον των ήλων”.