Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Mecha-Orga, Nokalypse: στη Knot Gallery

Mecha-Orga, Nokalypse: στη Knot Gallery
H Knot Gallery παρουσιάζει το «Mecha/Orga», δηλαδή το project του Γιώργη Σακελλαρίου ο οποίος από το 2003 έχει παίξει σε πάνω από 80 συναυλίες

και φεστιβάλ (σε Ελλάδα, κεντρική Ευρώπη, Ρωσία και τις χώρες της Βαλτικής), και έχει εκδώσει 9 κυκλοφορίες.


Είναι μέλος του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας, του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκρακουστικής Μουσικής και του οργανισμού Ear to the Earth.


Το 2004 ίδρυσε το label Echomusic από το οποίο έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 18 CD-R ηλεκτρονικής και σύγχρονης μουσικής από Έλληνες και ξένους μουσικούς.


Στις συναυλίες του, το βασικό υλικό που χρησιμοποιεί είναι οι περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις (από βόμβους ψυγείων μέχρι καταρράκτες και από κινούμενα τρένα μέχρι έντομα) τις οποίες επεξεργάζεται και μιξάρει σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση ενός laptop.

 


http://www.mecha-orga.com/

http://soundcloud.com/mecha_orga

 

Nokalypse

Ο Nokalypse (προφ. Νώκαλυψ), κατά κόσμον Θεμιστοκλής Παντελόπουλος, γεννήθηκε (1982) και ζει στην Αθήνα. Δημιουργεί μουσική με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ψηφιακών συνθετητών (μέχρι το 2005) από το 2000. Με την έλευση του 2004 η πειραματική (ηλεκτρακουστική και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό) αλλά και η κλασική μουσική αποτελούν αφορμή για περαιτέρω εμβάθυνση στην ηχοπλαστική διαδικασία. Το 2005 κυκλοφορεί το πρώτο του άλμπουμ και παίζει για πρώτη φορά ζωντανά σόλο .

Το 2006 βάζει μπρος στην Triple Bath, ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία. Από αυτή τη χρονιά και έπειτα, δύο θεμελιώδη στοιχεία της μουσικής, ρυθμός και μελωδία, εκλείπουν από οποιοδήποτε ηχητικό προϊόν και ο ήχος του είναι πλέον θορυβικός και βομβώδης (noise/drone). Έχει κυκλοφορήσει 6 προσωπικούς δίσκους (ένα 12\" βινύλιο και πέντε CDR) συν έναν split δίσκο, σε δισκογραφικές εταιρείες από την Ελλάδα, την Αγγλία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία.

 

http://nokalypse.gr/

http://soundcloud.com/nokalypse

 

Σχετικές ειδήσεις
“Children”: Νέο τραγούδι του Πάνου Μπίρμπα
22.12.2016 11:10
O Πάνος Μπίρμπας μας παρουσιάζει το “Children”, το δεύτερο τραγούδι από τη δισκογραφική του δουλειά υπό τον τίτλο “Finchley Road”, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη HiddenTrack Records μέσα στον χειμώνα.
«The Beatles Tribute Project» αποκλειστικά για συνδρομητές COSMOTE στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 15:20
Το «The Beatles Tribute Project», μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αφιερωμένη στη μουσική των θρυλικών Σκαθαριών, μπορούν, μέσω του COSMOTE DEALS for YOU, να απολαύσουν αποκλειστικά οι συνδρομητές COSMOTE στις 7 Δεκεμβρίου, με 2 εισιτήρια στην τιμή του 1.
Ο John Digweed στο Bolivar Beach Bar
28.06.2016 11:25
Το Bolivar Beach Bar, την Παρασκευή 1 Ioυλίου 2016, υποδέχεται στα decks του έναν από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής κι από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού, τον John Digweed.
Στο μυστικό κήπο του Νίκου Κυπουργού: Δύο συναυλίες για μικρούς και μεγάλους στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
13.05.2016 17:05
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσκαλεί τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό για δύο συναυλίες στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Μουσικός Απρίλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
31.03.2016 13:48
«Μουσικά» θα «μπει» ο Απρίλης στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: από την 1η μέχρι τις 10 του μήνα, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή της ΕΜΣ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.