Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Hercules and Love Affair: Το κοινό στοιχείο που υπάρχει ανάμεσά μας είναι η χορευτική μουσική

Hercules and Love Affair: Το κοινό στοιχείο που υπάρχει ανάμεσά μας είναι η χορευτική μουσική

Μετά την τεράστια επιτυχία του Blind, οι Νεοϋορκέζοι Hercules and Love Affair έρχονται στην Ελλάδα με νέο άλμπουμ και πολύ dance διάθεση. O δημιουργός αυτού του μουσικού project , DJ Andy Butler μας μιλάει για την δημιουργία του γκρουπ καθώς και για τον καινούριο τους δίσκο, Blue Songs.

 

Συνέντευξη στην Αθηνά Πούλιου

 

CultureNow: Από πού προέρχεται το όνομα του γκρουπ Hercules and Love Affair – βασίζεται στον μύθο του Ηρακλή και την ελληνική μυθολογία;

Hercules and Love Affair: Το όνομα βασίζεται στην ελληνική μυθολογία. Ο Ηρακλής είναι γνωστός για την τεράστια δύναμή του, στις σπουδές μου όμως έμαθα και για την παθιασμένη ερωτική ζωή του, και εξεπλάγην όταν ανακάλυψα ότι κάποιοι Έλληνες συγγραφείς έγραψαν ιστορίες για τις σχέσεις του με άλλους άντρες, αλλά και γυναίκες. Μία από τις σχέσεις του ήταν με ένα νεότερο άντρα, τον Ύλο, με τον οποίο χωρίστηκαν στη διάρκεια του ταξιδιού με τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες. Όταν οι Αργοναύτες άφησαν το νησί οι δύο άντρες αναγκαστικά χωρίστηκαν. Ο Ηρακλής ήταν απολύτως απρόθυμος να φύγει, αφού δεν ήθελε να αφήσει τον Ύλο. Αυτή η κίνηση του πιο δυνατού άντρα του κόσμου στη Γη να μην θέλει να αφήσει τον αγαπημένο του, ήταν μια έννοια που με κόλλησε, καθώς ήταν όμορφο και πρόσφερε μια ωραία ποιητική ιστορία για να παίξεις, ονομάζοντας έτσι ένα μουσικό project. 

 

C. N.: Πότε ξεκινήσατε σαν γκρουπ και ποιες είναι οι επιρροές σας; Υπήρχαν κοινές μουσικές επιρροές ανάμεσα στα μέλη του γκρουπ όταν πρωτοσυναντηθήκατε; 

HLA: Τους ανθρώπους που συμμετέχουν στον καινούριο δίσκο, τους έχω γνωρίσει σε διάφορα χρονικά διαστήματα. Η Kim Ann εμφανίστηκε στον πρώτο δίσκο, αλλά και στον καινούριο. Την Aerea Negrot την γνωρίζω εδώ και 5 χρόνια περίπου, καθώς και τον Mark Pistel, ο οποίος ήταν συμπαραγωγός σε πολλά από τα τραγούδια του νέου άλμπουμ. Τέλος, ο Shaun J Wright, είναι ένας υπέροχος τραγουδιστής τον οποίο γνωρίζω εδώ και τρία χρόνια.

Οι επιρροές μας στο δίσκο ποικίλουν, από κλασική ντίσκο μέχρι house και σε υπέροχους συνθέτες όπως ο Brian Eno.

Το κοινό στοιχείο που υπάρχει ανάμεσά μας είναι η χορευτική μουσική . Είναι προφανές από την προσωπική δουλειά της Aerea (που κυκλοφορεί από την BPitch Control), τη μακρά ιστορία στη δισκογραφία και την παραγωγή χορευτικής μουσικής του Mark, τα μιξαρίσματα της Kim Ann και το μεγάλωμα του Shaun στην πατρίδα της house, το Σικάγο.

 

C. N.: Το τραγούδι με το οποίο κάνατε παγκόσμια επιτυχία, είναι το Blind. Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το κομμάτι αυτό και την συνεργασία με τον Antony Hegarty;

HLA: Το τραγούδι γράφτηκε όταν ήμουν 22 χρονών. Περνούσα μία δύσκολη περίοδο, συνηθίζοντας στην ιδέα ότι το να είσαι ενήλικας δεν είναι εύκολο (ακόμα δεν είναι). Παρόλο όμως που ήταν ευκολότερο από ό,τι η παιδική μου ηλικία, υπήρχε ακόμη τόση ανασφάλεια, σαν να πηγαίνω «στα τυφλά» ("blind"). Το έπαιξα στον Antony λίγο μετά αφού το έγραψα και αμέσως ήθελα να μάθω αν τον ενδιέφερε να το ηχογραφήσει για μένα. Το έκανε και έτσι έμεινα σε αυτό το στάδιο για κανά δυο χρόνια μέχρι που κέρδισε το Mercury Price. Μετά την άνοδο του, ο Antony ήρθε ένα βράδυ και ήθελε να to ακούσει. Έτσι, ακούσαμε μαζί το τραγούδι και εκπλαγήκαμε για το πόσο φρέσκο παρέμενε να είναι. Με ενθάρρυνε να βρω μια εταιρεία και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

 

C. N.: Στην Ελλάδα έρχεστε με νέο άλμπουμ στις αποσκευές σας. Η νέα σας δουλειά λέγεται Blue songs και αποτελεί το δεύτερο άλμπουμ σας. Για τα τραγούδια σας είναι μπλε σε αυτό το άλμπουμ; Θα συναντήσουμε διαφορές στη μουσική σας ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο άλμπουμ; Πείτε μας λίγα λόγια και για τους ανθρώπους που δούλεψαν γι αυτό το υλικό.

 

HLA: Οι δύο δίσκοι έχουν το ίδιο αντικείμενο. Και οι δύο κινούνται από uptempo σε πιο υποτονικούς ρυθμούς, οι οποίοι παίζουν με ambient ήχους και άλλα παρόμοια. Όσο για τα τραγούδια που είναι μπλε... αυτό το χρώμα έρχεται συνεχώς στο λυρικό μου περιεχόμενο και έτσι αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω σαν το κυρίαρχο θέμα του δίσκου.

Οι άνθρωποι που εμφανίζονται σε αυτό το δίσκο είναι μερικοί από τους πιο ταλαντούχους που έχω συνεργαστεί ποτέ. Οι δύο συμπαραγωγοί, Mark Pistel και Patrick Pulsinger έχουν και οι δύο μεγάλη ιστορία στο χώρο της χορευτικής μουσικής, και ήταν τιμή για μένα να δουλέψω μαζί τους, γνωρίζοντας από πού προέρχονται. Οι τραγουδιστές είναι φυσικά ταλέντα, όπως η Aerea Negrot, η οποία αναμφισβήτητα γεννήθηκε για να τραγουδάει. Ο Shaun και η Kim Ann έχουν επίσης έμφυτο ταλέντο και έχουν και οι δύο την ίδια βαθιά αγάπη και σεβασμό για την house εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι μαζί δημιουργούμε ένα πολύ συνεκτικό γκρουπ και ο καθένας μας συνεισφέρει πάρα πολύ στη μουσική για αυτό τον δίσκο.

 

Οι Hercules and Love Affair θα εμφανιστούν την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στο Fuzz Club

Σχετικές ειδήσεις
Μύρων Μιχαηλίδης: Η Λυρική πρέπει να έχει παλέτα συνολικής προσφοράς στην κοινωνία
27.01.2017 13:59
Το όνομα του Μύρωνα Μιχαηλίδη έχει συνδεθεί με την μεγάλη περίοδο της εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εκατοντάδες Έλληνες θεατές που μέχρι πρότινος δεν είχαν επαφή με το λυρικό τραγούδι, προσήλθαν στο Ολύμπια, το Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο για να απολαύσουν διαχρονικές όπερες. Αποδείχθηκε ένας από τους πιο παραγωγικούς καλλιτεχνικούς διευθυντές και συνέπεσε η δική του θητεία με την προετοιμασία και τη μεταφορά του οργανισμού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η ευθύνη μεγάλη και όπως λέει χαρακτηριστικά: «Είναι ο αγώνας μας συνεχώς. Να συνεργαζόμαστε ώστε να βρίσκουμε λύσεις μέσα στην κρίση και να απομακρύνουμε τις δυσκολίες. Κάνουμε το ωραιότερο πράγμα που υπάρχει, τη μουσική και θέλουμε να φέρνουμε τον κόσμο σε επαφή μαζί της».
Κωστής Κριτσωτάκης: Η σύνθεση είναι για μένα ένα συναρπαστικό παιχνίδι όπου πάντα υπάρχει θέση για το απρόβλεπτο
24.11.2016 13:47
Με αφορμή το Λονδίνο και τους συνθέτες που σχετίστηκαν με αυτό, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), στα πλαίσια του αφιερώματος της στην πόλη αυτή, συνεχίζει τον κύκλο συναυλιών της με θέμα «Οι πόλεις της μουσικής», στην αίθουσα του Μεγάρου Αθηνών, την Παρασκευή 25/11/16, στις 20:30, παρουσιάζοντας δυο φημισμένα και αγαπημένα έργα των Έντουαρτ Έλγκαρ (Κονσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε μι ελάσσονα, έργο 85) και Φέλιξ Μέντελσον (Ιταλική Συμφωνία).
Πέτρος Κλαμπάνης: Ένας Έλληνας jazzman με δύναμη και αέρα ...Νέας Υόρκης!
27.04.2016 12:04
Προερχόμενος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης Πέτρος Κλαμπάνης, πρόκειται να εμφανιστεί μαζί με το προσωπικό του 6μελές γκρουπ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο GAZARTE, στις 6 και 8 Μαΐου, αντίστοιχα. Λίγο πριν τις συναυλίες του επί ελληνικού εδάφους, βρήκε λίγο χρόνο και μας μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη συνεργασία του με σπουδαίους μουσικούς, τα επόμενα καλλιτεχνικά του σχέδια, το “αισιόδοξο” και “χρωματιστό” άλμπουμ του που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, καθώς και για το μεγάλο του όνειρο …να δημιουργήσει μία ταινία γύρω από τη μουσική της Ελλάδας!
Μελίνα Κανά: Η μουσική είναι για μένα έκφραση, απόλαυση αλλά και η μεγάλη μου αγωνία
12.04.2016 16:10
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» θα βρεθούν στον Σταυρό του Νότου Plus για ένα ακόμη live, στις 17 Απριλίου, για να μας “ταξιδέψουν” μουσικά με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και με απροσδόκητες διασκευές. Αυτή ήταν μόνο η αφορμή για να απευθύνουμε τις ερωτήσεις μας στην σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία βρήκε λίγο χρόνο και μας μίλησε για την μουσική, τη δημιουργική συνύπαρξή της με τον «Γόη του Θησείου», και το παρόν, καθώς σε αυτή την φάση που βρίσκεται δεν κάνει σχέδια για το μέλλον.
Γεωργία Νταγάκη: Η παράδοση οφείλει να δίνεται στους νέους σαν ερωμένη και όχι σαν προξενιό
31.03.2016 15:25
Η Γεωργία Νταγάκη συναντιέται μουσικά με τον αγαπημένο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, αλλά και τον ταλαντούχο Σταύρο Σιόλα, για λίγες εμφανίσεις στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου και λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή, μας μιλάει για αυτή τη συνεργασία, για τη μουσική της και τη λύρα της...