Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Οι μυστικές κοινωνίες

Οι μυστικές κοινωνίες
Όλα τα μυστήρια του αρχαίου και σύγχρονου κόσμου, μέσα από την ιστορική έρευνα και τη μεταφυσική αναζήτηση, σε ένα νέο βιβλίο εβδομήντα κεφαλαίων. Τα ερωτήματα έχουν τεθεί, οι απαντήσεις βρίσκονται στις «μυστικές κοινωνίες».

Όλα τα μυστήρια του αρχαίου και σύγχρονου κόσμου, μέσα από την ιστορική έρευνα και τη μεταφυσική αναζήτηση, σε ένα νέο βιβλίο εβδομήντα κεφαλαίων. Τα ερωτήματα έχουν τεθεί, οι απαντήσεις βρίσκονται στις «μυστικές κοινωνίες».

Ποια θεότητα λάτρευαν οι Κέλτες Δρυίδες; Γιατί επανήλθε στη μόδα η Καμπάλα; Ποιο ήταν το αληθινό πρόσωπο των Ναϊτών; Πώς γεννήθηκε η Μαφία; Ποια είναι η οργανωτική δομή της ομιχλώδους Αλ Κάιντα;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα σκοτεινά ερωτήματα τα οποία απαντούν τα εβδομήντα κεφάλαια αυτού του βιβλίου που συνδυάζει τις τελευταίες αποκαλύψεις της ιστορικής έρευνας με τη μεταφυσική αναζήτηση.

Τα μυστήρια της Αιγύπτου, ο Ορφισμός, η οργιαστική λατρεία του Διονύσου, τα Ελευσίνια Μυστήρια, ο Κελτικός κόσμο, οι Γνωστικοί, οι Δερβίσηδες, το Βουντού, αναλύονται με απλό, κατανοητό τρόπο.

Δεκάδες φωτογραφίες από κάθε είδος ιστορικό υλικό πλουτίζουν το βιβλίο και το κάνουν μοναδικό στο είδος του.

Υπό τη διεύθυνση του Jean-François Signier και τη μετάφραση της Μαρίας Κράλλη.

Info
Μυστικές Κοινωνίες
Σελίδες: 240
Τιμή: 30 ευρώ
Εκδόσεις Ηλέκτρα, Νικ. Πλαστήρα 119, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9414010, φαξ: 210 9414034
www.electrabooks.com

Σχετικές ειδήσεις
Η Μάρω Φιλίππου στον Ιανό
26.09.2016 10:34
Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν στον Ιανό το νέο βιβλίο της Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν στον Ιανό το νέο βιβλίο της Μάρως Φιλίππου, Πικρές ιστορίες της θάλασσας και της ερήμο. Ημερολόγια δύο αριστερών εβδομήντα χρόνια πριν την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016., Πικρές ιστορίες της θάλασσας και της ερήμο. Ημερολόγια δύο αριστερών εβδομήντα χρόνια πριν την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016
Saint Tennessee Williams on Stage - Ανθούλλης Δημοσθένους
13.07.2016 09:57
Από την Κάπα Εκδοτική κυκλοφορεί η έκδοση Saint Tennessee Williams on Stage που αποτελεί μια σύνοψη των πορισμάτων της έρευνας του Ανθούλλη Δημοσθένους γύρω από τη μεταφυσική και τα θρησκευτικά σύμβολα στο έργο του θεατρικού συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς.
Πικρές ιστορίες της θάλασσας και της ερήμου -  Μάρω Φιλίππου
01.06.2016 11:24
Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο της Μάρως Φιλίππου με τίτλο Πικρές ιστορίες της θάλασσας και της ερήμου, ημερολόγια δύο αριστερών εβδομήντα χρόνια πριν.
Ζόρικος Καιρός - Γιώργος Σιγάλας
25.04.2016 11:56
Πρόσφατη έκδοση ποιητική και εικαστική μαζί, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, είναι ο «Ζόρικος Καιρός» του Γιώργου Σιγάλα που παρουσιάζει εβδομήντα εννέα έγχρωμα σχέδια και εβδομήντα εννέα ποιήματα γραμμένα σε ύφος μοντέρνο και δυναμικό αλλά συγχρόνως μιας ιδιαίτερης ευαισθησίας.
Συνεργασία και ανυπακοή - Γρηγόρης Ψαλλίδας
11.04.2016 11:53
Οι εκδόσεις της Εστίας ανακοινώνουν την έκδοση μιας νέας ιστορικής μελέτης στο πλαίσιο της καταξιωμένης σειράς «Ιστορία και Πολιτική» του Γρηγόρη Ψαλλίδα, Συνεργασία και ανυπακοή. Η πολιτική της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Κατοχή (1941-1944).