Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Παραμύθια του κόσμου, παραμύθια της γιαγιάς

Παραμύθια του κόσμου, παραμύθια της γιαγιάς
Οι αγαπημένες γιαγιάδες της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Παρά Πέντε», που μας χάρισαν άφθονο γέλιο με την αγνότητα τους, φέτος χαρίζουν σε μικρούς και μεγάλους παραδοσιακά παραμύθια , μέσα από μία ιδιαίτερη αφήγηση .

Οι αγαπημένες γιαγιάδες της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Παρά Πέντε», που μας χάρισαν άφθονο γέλιο με την αγνότητα τους, φέτος χαρίζουν σε μικρούς και μεγάλους παραδοσιακά παραμύθια, μέσα από μία ιδιαίτερη αφήγηση.

Η Ειρήνη Κουμαριανού και η Έφη Παπαθεοδώρου γίνονται γιαγιάδες όλου του κόσμου, εξιστορώντας τα «Παραμύθια όλου του κόσμου».

Σε μία ειδική έκδοση που συνοδεύεται από 2 cd και ένα βιβλίο, οι «γιαγιάδες της καρδιάς μας» αφηγούνται παραδοσιακά παραμύθια απ' όλον τον κόσμο συνοδεία ήχων και μουσικής.

Παραμύθια από τη Σλοβακία, την Περσία, τη Σικελία, τη Ρωσία, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Ινδία, την Τουρκία, τη Γερμανία και από τη φυλή των Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής.

Δέκα παραδοσιακά παραμύθια διασκευασμένα από τη Λίτσα Τότσκα ώστε να είναι απολύτως κατανοητά και ευχάριστα στο παιδί και μέσα από τις ιστορίες να ενισχύει τη φαντασία του και να ψυχαγωγείται με τις περιπέτειες των ηρώων τους.

Μέσα στην αφήγηση και καθώς η πλοκή των παραμυθιών εξελίσσεται, ήχοι της φύσης ζωντανεύουν ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει η μουσική μια και οι ήρωες τους συνήθως παίζουν κάποιο μουσικό όργανο.

Τη μουσική στα «Παραμύθια του κόσμου» έγραψε ο Μιχάλης Κουμπιός, γνωστός μεταξύ άλλων για τις συνεργασίες του στο χώρο της World Music, ο οποίος είχε την ευθύνη της παραγωγής και τη ραδιοσκηνοθεσία.

Ανάμεσα στους πολλούς και καλούς μουσικής που συμμετέχουν, συγκαταλέγονται η Ρωσίδα δεξιοτέχνης στο σαντούρι Angelina Tacheva, o κρουστός Mohamed Baykal, ο φλαουτίστας Φώτης Μυλωνάς και ο βιολιστής Θέμης Νικολούδης.

Η ηχητική επεξεργασία έγινε από το συνθέτη Μιχάλη Νικολούδη- με μεγάλη εμπειρία σε world project- στο studio Aeolia.

Μία πολυτελής έκδοση που αποτελείται από 2 CD -ένα για κάθε ηθοποιό- και ένα εικονογραφημένο βιβλίο από τις ζωγράφους Κατερίνα Νικολούδη και Χαρά Παπαθεοδώρου.

Σχετικές ειδήσεις
Η Ομήρου Οδύσσεια του Μιχάλη Γκανά ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
31.01.2017 10:50
Ο Μιχάλης Γκανάς επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη διασκευή της Οδύσσειας του Ομήρου για μικρούς και μεγάλους.
Παραμύθια με δυνατές γυναίκες - Συλλογικό
29.12.2016 10:29
Από τις εκδόσεις Απόπειρα κυκλοφορεί το συλλογικό βιβλίο, Παραμύθια με δυνατές γυναίκες.
Δάμων και Φιντίας - Άντα Μαργαρίτη
07.10.2016 09:55
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη και την σειρά Παραμύθια των λαών κυκλοφορεί το βιβλίο, Δάμων και Φιντίας. Πέντε Εκδοχές (Οσάμου Ντάζαϊ, Φρίντριχ Φον Σίλερ, Γάιος Ιούλιος Υγίνος, Διόδωρος ο Σικελιώτης, Αριστόξενος) σε επιλογή κειμένων, μετάφραση - επίμετρο Άντας Μαργαρίτη.
Παραμύθια από τον Ηρόδοτο - Σμαράγδα Μανταδάκη
09.08.2016 10:12
Από τις εκδόσεις Απόπειρα και την σειρά Του Κόσμου τα Παραμύθια κυκλοφορεί το βιβλίο Παραμύθια από τον Ηρόδοτο της Σμαράγδας Μανταδάκη.
Παραμύθια με την Ξένια στο θέατρο Πόρτα
15.06.2016 11:39
Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στο θέατρο Πόρτα θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου, Παραμύθια με την Ξένια, σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη.