Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

40ο Φεστιβάλ Βιβλίου: το βιβλίο πρωταγωνιστεί και φέτος στο Ζάππειο

40ο Φεστιβάλ Βιβλίου: το βιβλίο πρωταγωνιστεί και φέτος στο Ζάππειο
Το 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας πολυσήμαντος θεσμός στα δρώμενα της πόλεως των Αθηνών, στήνεται και φέτος στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου ...

και είναι μάλιστα επετειακό, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια λειτουργίας, σε συν-διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.

 

Τα εγκαίνια θα τελέσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριος Κάρολος Παπούλιας, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το Φεστιβάλ Βιβλίου.

 

Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, με ειδικά αφιερώματα:

 

Ιδέα Δωρεάς Οργάνων, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).

 

Στο πλαίσιο του έτους εθελοντισμού ο Σ.ΕΚ.Β. σε συνεργασία με τo Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, διοργανώνει την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011, από τις 10.00 έως τις 14.00 αιμοδοσία για τα παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία.

 

Αφιέρωμα στα Λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία-περιοδικά και εφημερίδες την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974.

 

Στους χώρους του Φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν σπάνια βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες που παραχωρήθηκαν ευγενικά από:,το Αρχείο Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (Α.Σ.Κ.Ι.), το Επιμορφωτικό Κέντρο Βιβλιοθήκη-Αρχείο Χαρίλαος Φλωράκης, και το Αρχείο Κεντρικής Επιτροπής Κ.Κ.Ε., την Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (Ε.Μ.Ι.Α.Ν.) και, τους εκδοτικούς οίκους ΕΙΡΗΝΗ, ΘΕΜΕΛΙΟ, ΚΕΔΡΟΣ και ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ.

 

Ειδικό αφιέρωμα στον Γιούρι Γκαγκάριν 1961 – 2011, 50 χρόνια από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο διάστημα, σε συνεργασία με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας.

 

Στο Φεστιβάλ Βιβλίου, συμμετέχουν: η Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNICEF, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας,
Καμπάνια ΜΚΟ για το Σύνταγμα και τους Θεσμούς και, ο Σύλλογος Αθηναίων.

 

Την εικαστική φροντίδα της πολυσήμαντης αυτής διοργάνωσης ανέλαβε ο ζωγράφος Αλέξης Βερούκας, ο οποίος φιλοτέχνησε ένα έργο ειδικά για το Φεστιβάλ, που παραπέμπει στην κρίση, που μαστίζει και το Βιβλίο.

 

Στο 40ό Φεστιβάλ Βιβλίου 150, περίπου, εκδότες σε 120 περίπτερα παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους.

 

Ας επισκεφθούμε, λοιπόν, το 40ό Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Ζάππειο, στη μεγάλη αυτή Γιορτή του Πολιτισμού και της Παιδείας. 

Σχετικές ειδήσεις
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
01.12.2016 13:56
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.
Το Ελληνικό Βιβλίο στην 68η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης
20.10.2016 15:44
Το ταξίδι του ελληνικού βιβλίου στις διεθνείς εκθέσεις συνεχίζεται. Μετά από το Πεκίνο (24-28 Αυγούστου) και τη Μόσχα (7-11 Σεπτεμβρίου) όπου η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα, νέο προορισμό αποτελεί η μεγάλης ιστορικής και εμπορικής σημασίας Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, που πραγματοποιείται φέτος από 19 έως 23 Οκτωβρίου, με τιμώμενες τις Κάτω Χώρες και τη Φλάνδρα.
Το Ελληνικό Βιβλίο  στη 68η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης
17.10.2016 10:44
Το ταξίδι του ελληνικού βιβλίου στις διεθνείς εκθέσεις συνεχίζεται. Μετά από το Πεκίνο (24-28 Αυγούστου) και τη Μόσχα (7-11 Σεπτεμβρίου) όπου η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα, νέο προορισμό αποτελεί η μεγάλης ιστορικής και εμπορικής σημασίας Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, που πραγματοποιείται φέτος από 19 έως 23 Οκτωβρίου 2016, με τιμώμενες τις Κάτω Χώρες και τη Φλάνδρα.
Η Αναστασία Καλλιοντζή στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
30.08.2016 09:57
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή σας περιμένουν την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016, στο περίπτερο των εκδόσεων Μεταίχμιο (αρ. 40-42-44), στο 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.
1ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου
28.03.2016 09:47
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, διοργανώνει κάτι καινοτόμο, ένα τριήμερο φεστιβάλ με αντικείμενο το παιδί, το μαθητή και το βιβλίο.