Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Αισχύλεια 2011: Θαλασσινοί Έρωτες του Παπαδιαμάντη

Αισχύλεια 2011: Θαλασσινοί Έρωτες του Παπαδιαμάντη
Τα Αισχύλεια 2011 φιλοξενούν στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Ελευσίνα την παράσταση Θαλασσινοί έρωτες, η οποία είναι βασισμένη ...

σε τρία ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Έρωτας στα χιόνια, Όνειρο στο κύμα και Έρως-Ήρως.

 

Με αφορμή το έτος Παπαδιαμάντη η Μίρκα Γεμεντζάκη παρουσιάζει για τέταρτη φορά ύστερα από το Μοιρολόι τη φώκιας, τη Φόνισσα και τη Φεύγουσα κόρη, πάντα με όχημα την αφήγηση , παράσταση εμπνευσμένη από το έργο του Σκιαθίτη συγγραφέα. Η αφήγηση των ιστοριών, που πρωταγωνιστούν τρεις διαφορετικοί άντρες, γίνεται από γυναίκες, με τη συνοδεία μουσικής γραμμένης ειδικά για την παράσταση από την Μαριέττα Φαφούτη .

 

 

Η σκηνοθέτης της παράστασης Μίρκα Γεμεντζάκη για την παράσταση Θαλασσινοί Έρωτες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: Αυτό που με οδήγησε στον Παπαδιαμάντη είναι η γλώσσα του, που για μένα είναι μουσική , τόσο ξεκάθαρη που ένας μουσικός βρίσκει αμέσως το ρυθμό. Για μένα, η αφήγηση είναι το θεατρικό είδος που εκφράζει τις προσδοκίες μου για το θέατρο.Αλλά αυτή την τέταρτη φορά που ανεβάζω Παπαδιαμάντη ήταν η μαγική λέξη «κοσμοκαλόγερος». Οι έρωτες του όχι μόνο για τη φύση, αλλά και τον άνθρωπο τον έκαναν τον πιο αθώο ερωτικό μυθιστοριογράφο.Έτσι αποφασίσαμε να δραματοποιήσουμε τρεις θαλασσινούς έρωτες του Α. Παπαδιαμάντη. «Έρωτας στα χιόνια», «Όνειρο στο κύμα», «Έρως – Ήρως».

 

Κείμενα: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Σκηνοθεσία – φωτισμοί: Μίρκα Γεμεντζάκη
Μουσική: Μαριέττα Φαφούτη
Σκηνικά- Κοστούμια: Βαγγέλης Παπαδάκης

Παίζουν: Μαρία Καστάνη (Έρωτας στα χιόνια), Ελένη Μακρή (Όνειρο στο κύμα), Νάνα Παπαδάκη (Έρως – Ήρως), Πιάνο: Νάντια Παπανδρέου

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αμερικάνος, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Αυλαία
29.11.2016 16:33
Το Θέατρο Αυλαία, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε συνεργασία με την εταιρεία Θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» και την εταιρία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γίνονται Έργα» παρουσιάζει το χριστουγεννιάτικο διήγημα «Ο Αμερικάνος».
Ο Αμερικάνος, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
20.10.2016 15:28
«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, φιλοξενείται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών για πέντε μόνο παραστάσεις στις 20, 21, 22 & 23 Οκτωβρίου 2016 (με διπλή παράσταση το Σάββατο 22/10).
Η Νοσταλγός, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για 2η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη
31.08.2016 16:37
«Η Νοσταλγός», το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μετά τις περσινές Sold-Out παραστάσεις επιστρέφει στο Θέατρο Αλκμήνη.
8 Έρωτες του Δημήτρη Σταμούλη στο Σταθμαρχείον
27.05.2016 14:03
Μια σοβαρή κωμωδία με τον τίτλο 8 ΕΡΩΤΕΣ από τον Δημήτρη Σταμούλη παρουσιάζεται κάθε Πεμπτη και Παρασκευή στο Σταθμαρχείον.
Νεκρός Ταξιδιώτης, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για 2η χρονιά στο Skrow
09.03.2016 16:02
Η Δέσποινα Κούρτη και ο Άρης Τρουπάκης συναντούν για δεύτερη φορά με τη βοήθεια του μουσικού Αλέξη Κωτσόπουλου, τον «Νεκρό Ταξιδιώτη», το αριστουργηματικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, από 23 Μαρτίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00 στo Skrow.