Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μπάμπης Στόκας - Λιζέτα Καλημέρη: Πέρα από τη θάλασσα, στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton

Μπάμπης Στόκας - Λιζέτα Καλημέρη: Πέρα από τη θάλασσα, στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton

O Μπάμπης Στόκας και η Λιζέτα Καλημέρη σε τρεις συναυλίες στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton, με τραγούδια και ορχηστρικά που έγραψε για ...

τον κινηματογράφο ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

 

Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνει ο ερμηνευτής; Να προσπαθήσει να κατανοήσει τις προθέσεις του συνθέτη και να επιδιώξει να δώσει την πειστικότερη δυνατή εκφραστική εντύπωση κάθε έργου. Ο Μιχάλης Κουμπιός με μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών και δύο ξεχωριστούς τραγουδιστές, θα αποδώσουν σπουδαία τραγούδια και ορχηστρικά του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

 

Θα προσπαθήσουν να δώσουν στο κάθε κομμάτι την πλέον πειστικότερη και δυνατή εκφραστική εντύπωση. Και μιλάμε για κομμάτια-διαμάντια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού όπως τα: “Who pays the ferryman”, «Πέρα από τη θάλασσα», «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί», «Ζάβαρα-κάτρα-νέμια», «Η φάμπρικα», «Ποιος δρόμος είναι ανοιχτός», «Ξεγυμνώστε τα σπαθιά», «Ήλιος πάνω- ήλιος κάτω», «Χάραξε» κ.α Στο έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου είτε πρόκειται για τραγούδια που γράφηκαν για τις ανάγκες μίας ταινίας είτε για ένα κύκλο τραγουδιών είτε για ένα συμφωνικό έργο, πάντα πίσω από κάθε ηχορρυθμία συνυπάρχει ο πηγαίος μελωδός κι ο μεγάλος διανοητής. Γιατί ο Γιάννης Mαρκόπουλος δεν είναι απλά ένας συνθέτης μεγάλου βεληνεκούς αλλά ένας διανοητής καλλιτέχνης, στου οποίου την έκφραση το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, γίνονται ένα.

 

Ο Μπάμπης Στόκας και η Λιζέτα Καλημέρη είναι δύο ερμηνευτές απ\' αυτούς που μπορούν να επαναδιατυπώσουν με ολοκαίνουργιους και γεμάτους φρεσκάδα όρους, τα κλασικά τραγούδια. Υπόσχονται ερμηνείες γεμάτες εσωτερική ενέργεια και πληθωρική συναισθηματική δράση.

 

Παίζουν οι μουσικοί: Κυριάκος Κοντάκος (βιολί), Δημήτρης Μαργιολάς (τζουρά, λαούτο), Νίκος Καλαντζάκος (πιάνο), Γιώτης Σαμαράς (κιθάρες), Παναγιώτης Γεωργοτάς (μπάσο), Γιάννης Σαρίκος (κρουστά). Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Oρφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Kremlino
19.01.2017 10:08
Παλιοί γνώριμοι, που έχουν μοιραστεί ξανά με επιτυχία τη σκηνή στο παρελθόν, ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη συναντιούνται φέτος ξανά.
Ο Μπάμπης Στόκας και ο Κώστας Παρίσσης live στο Σταυρό του Νότου
04.10.2016 14:47
Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδοποιούς, με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία του, συναντάει στον Σταυρό του Νότου, τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι. 
Μπάμπης Στόκας & Κώστας Παρίσσης στα Αισχύλεια 2016
10.08.2016 12:02
Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδοποιούς, με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία του, συναντάει τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θεατράκι Μαγούλας, στα πλαίσια των Αισχυλείων 2016.
20 χρόνια συνεργασίας: Ο Γιώργος Καζαντζης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Μύλος Club
09.05.2016 12:29
Ο Γιώργος Καζαντζης και η Λιζέτα Καλημέρη μετά την πρώτη τους γνωριμία στην “πνοή του ανέμου το 1995 πάλι μαζί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο Mylos Club.
Ο Oρφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Σταυρό του Νότου Plus
11.03.2016 12:38
Αμοιβαία εκτίμηση και θαυμασμός ενώνουν τον Ορφέα Περίδη με τη Λιζέτα Καλημέρη. Στοιχεία που τους φέρνουν ξανά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου plus, για μια σειρά παραστάσεων που ξεκινούν την Πρωταπριλιά και θα συνεχιστούν τις Παρασκευές του Απριλίου.