O Μπάμπης Στόκας και η Λιζέτα Καλημέρη σε τρεις συναυλίες στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton, με τραγούδια και ορχηστρικά που έγραψε για …

τον κινηματογράφο ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνει ο ερμηνευτής; Να προσπαθήσει να κατανοήσει τις προθέσεις του συνθέτη και να επιδιώξει να δώσει την πειστικότερη δυνατή εκφραστική εντύπωση κάθε έργου. Ο Μιχάλης Κουμπιός με μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών και δύο ξεχωριστούς τραγουδιστές, θα αποδώσουν σπουδαία τραγούδια και ορχηστρικά του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Θα προσπαθήσουν να δώσουν στο κάθε κομμάτι την πλέον πειστικότερη και δυνατή εκφραστική εντύπωση. Και μιλάμε για κομμάτια-διαμάντια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού όπως τα: “Who pays the ferryman”, «Πέρα από τη θάλασσα», «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί», «Ζάβαρα-κάτρα-νέμια», «Η φάμπρικα», «Ποιος δρόμος είναι ανοιχτός», «Ξεγυμνώστε τα σπαθιά», «Ήλιος πάνω- ήλιος κάτω», «Χάραξε» κ.α Στο έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου είτε πρόκειται για τραγούδια που γράφηκαν για τις ανάγκες μίας ταινίας είτε για ένα κύκλο τραγουδιών είτε για ένα συμφωνικό έργο, πάντα πίσω από κάθε ηχορρυθμία συνυπάρχει ο πηγαίος μελωδός κι ο μεγάλος διανοητής. Γιατί ο Γιάννης Mαρκόπουλος δεν είναι απλά ένας συνθέτης μεγάλου βεληνεκούς αλλά ένας διανοητής καλλιτέχνης, στου οποίου την έκφραση το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, γίνονται ένα.

Ο Μπάμπης Στόκας και η Λιζέτα Καλημέρη είναι δύο ερμηνευτές απ\’ αυτούς που μπορούν να επαναδιατυπώσουν με ολοκαίνουργιους και γεμάτους φρεσκάδα όρους, τα κλασικά τραγούδια. Υπόσχονται ερμηνείες γεμάτες εσωτερική ενέργεια και πληθωρική συναισθηματική δράση.

Παίζουν οι μουσικοί: Κυριάκος Κοντάκος (βιολί), Δημήτρης Μαργιολάς (τζουρά, λαούτο), Νίκος Καλαντζάκος (πιάνο), Γιώτης Σαμαράς (κιθάρες), Παναγιώτης Γεωργοτάς (μπάσο), Γιάννης Σαρίκος (κρουστά). Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός.