Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Ο Ψαραντώνης στο 9ο Φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου

Εκτύπωση
Ο Ψαραντώνης στο 9ο Φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου
Ο Ψαραντώνης με το συγκρότημά του θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο του Άλσους Βείκου, στο δήμο Γαλατσίου, την ...

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ του Δήμου Γαλατσίου.

 

Ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) αποτελεί τη σύγχρονη προσωποποίηση της κρητικής μουσικής παράδοσης! Με το δικό του, αφοσιωμένο κοινό, το οποίο τον υποδέχεται με ξεχωριστή θέρμη σε κάθε του εμφάνιση και με παγκόσμια αναγνώριση μέσα από συμμετοχές σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, καταφέρνει να μεταφέρει ολόκληρο τον πολιτισμό της Κρήτης μέσα από τις δοξαριές της λύρας του... 

 

Μαζί του η Νίκη Ξυλούρη, μια τραγουδίστρια που ερμηνεύει με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, έχοντας ως αφετηρία της το παραδοσιακό τραγούδι...

 

H μουσική παράσταση περιλαμβάνει τις σημαντικότερες επιτυχίες τους και παραδοσιακά κρητικά τραγούδια, έτσι όπως μόνο ο Ψαραντώνης μπορεί να ερμηνεύσει με τη λύρα του, αλλά και κομμάτια από τις δύο τελευταίες του δισκογραφικές δουλειές, το «Να ‘χεν η θάλασσα βουνά», που κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2007 με τη συμμετοχή της Νίκης Ξυλούρη, σε παραγωγή του Γιάννη Αγγελάκα για την Αll Τogether Νow Records και το «Ρsarantonis & the Εnsemble Χylouris», μια παραγωγή της γερμανικής δισκογραφικής εταιρείας Νetwork Raki Records.

 

Συντελεστές : Ψαραντώνης - τραγούδι, λύρες, μαντολίνο, τζουράς, Νίκη Ξυλούρη – τραγούδι, μπεντίρ, στάμνα, Χαράλαμπος Ξυλούρης – λαούτο, ούτι, Νεκτάριος Κοντογιάννης – λαούτο.

Εκτύπωση
Σχετικές ειδήσεις
To Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής Θόδωρος Αντωνίου στο Μέγαρο Μουσικής
06.03.2014 17:32
To Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής Θόδωρος Αντωνίου θα δώσει μία συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, με επτά έργα για ενόργανο σόλο.
Ο Ψαραντώνης επιστρέφει στο Gagarin 205
05.11.2013 10:40
Ο θρύλος της κρητικής μουσικής επιστρέφει, όπως κάθε χρόνο, στο Gagarin! Ο Ψαραντώνης στο καθιερωμένο ραντεβού του στο Gagarin με την Κρήτη και τη μουσική των θεών, θα βρεθεί επί σκηνής την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013.
Ο Ψαραντώνης στον Κίσσαμο Χανίων
18.07.2013 16:31
Ο Αθλητικός Όμιλος Κισσάμου διοργανώνει συναυλία με τον Ψαραντώνη την Δευτέρα 29/7 και ώρα 21:00 στο πέτρινο θέατρο στα Νωπήγεια Κισσάμου.
Ο Ψαραντώνης σ’ ένα Παγκρήτιο Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
27.05.2013 11:59
Ένα Παγκρήτιο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη! Ο Ψαραντώνης με τη λύρα και το συγκρότημά του θα εμφανιστεί στο Φράγμα της Θέρμης το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013.
Συναυλία αγάπης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τις Μαρία Φαραντούρη και Vivian Daglas
10.05.2013 10:05
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενήσει μια συναυλία αγάπης για την ενίσχυση των συσσιτίων των ενοριών του Δήμου Γαλατσίου, στην οποία θα τραγουδήσουν η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και η ταλαντούχα υψίφωνος Vivian Daglas, μαζί με την ορχήστρα τους.