Η Θεατρική Διαδρομή θα παρουσιάσει το έργο του καναδού Μόρις Πάνιτς, Η Θεια κι εγώ στο θέατρο Βασιλάκου, για τη θεατρική σεζόν 2011 – 2012

κάνοντας πρεμιέρα από τις αρχές Οκτωβρίου 2011.

Πρόκειται για μια σύγχρονη μαύρη κωμωδία πάνω στο θέμα της ανθρώπινης μοναξιάς και της ανάγκης που γεννά για επικοινωνία και συντροφικότητα. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε στο Λονδίνο το 2003, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και τη Μπέτυ Βαλάση.

Η υπόθεση

Ένα ιδιόρρυθμος ανιψιός (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) αναγκάζεται να επισκεφθεί και να συμβιώσει με την από χρόνια χαμένη υπερήλικη θεία του, (Μπέτυ Βαλάση) λίγο προτού αυτή αναχωρήσει από τη ζωή. Το απρόσμενο αυτό ντουέτο, περνά όλη τη γκάμα των αισθημάτων και των καταστάσεων. Η κωμωδία διαδέχεται το δράμα, η εχθρότητα τη συμφιλίωση, σ’ ένα σκηνικό παιχνίδι εκπλήξεων και ανατροπών, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή. Είναι σα να παρακολουθεί κανείς μια ανελέητη πάλη μεταξύ δύο κολοσσιαίων μονομάχων, ένα απολαυστικό ρινγκ, πάνω σε όλα τα μεγάλα θέματα της ζωής.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Βάλαρης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Απόδοση: Αντώνης Γαλαίος
Σκηνικά – κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλης

Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μπέτυ Βαλάση